Täytteiden reseptit on suhteutettu tähän murotaikinareseptiin. Yhdestä murotaikinasta tulee n. 50 tavallista, ohutta pikkuleipää eli 25 täytekeksiä.
Sitruunatäyte
2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
2 – 3 tl sitruunan kuoriraastetta
keltaista elintarvikeväriä
Mittaa kattilaan ruokakerma. Sekoita keskenään perunajauho ja sokeri ja lisää kerman joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Värjää keltaiseksi.
Lähde: Pirkka
Mokkatäyte
¾ rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
½ dl kermaa
¼ dl vahvaa kahvia (vahva = 2 kahvimitallista yhtä kuppia kohden)
½ keltuaista
50 g margariinia tai voita
Sekoita keskenään perunajauho ja sokeri. Laita seos kattilaan yhdessä kerman, kylmän kahvin ja keltuaisen kanssa. Kuumenna koko ajan pohjaa myöten sekoittaen kiehuvaksi. Jäähdytä kylmäksi. Vatkaa rasva vaahdoksi. Yhdistä rasvavaahtoon kylmä kiisseli pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Lähde mukaellen: Mimmi Mutikainen
Irish coffee -täyte
75 g voita
1 ½ dl tomusokeria
3 tl murukahvia
3 tl viskiä
Vaahdota voi ja tomusokeri. Mausta murukahvilla ja viskillä.
Lähde: Pirkka
UROSPAAKARI:
Oikein päättelit, kuohukerma käy. Ja maku sen kun paranee. 🙂
NEITO:
Tarkoititko täytteitä? Kinuskikissa ei ole pelkkiä täytteitä pakastanut. Allaolevasta Kinuskikissan kommentista voi tehdä johtopäätöksiä, samaa asiaa sivutaan.