13.06.2018   8 kommenttia Kategoria: Kesä,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Paljukakku karamellitäytteellä


Nyt on paljusesonki parhaimmillaan kesämökeillä ja takapihoilla. Siksi valitsin paljun aiheeksi myös tähän kesäkakkuun, jota tarjoiltiin kaveriporukkamme kanssa mökkeillessä. Kakku on tehty normaalia pienempään (halkaisija 20 cm) vuokaan, mutta se on vastaavasti tavallista korkeampi, jolloin siitä riittää hyvinkin reilun kokoiselle porukalle. Syynä ratkaisuun ei ole pelkästään paljun muoto, vaan tässä on ajateltu myös kakun helpompaa kuljetettavuutta. Kesäaikaan kakkuja liikutellaan tavallista enemmän, kun esimerkiksi kesämökillä eivät olosuhteet aina anna myöten valmistaa kakkua paikan päällä. Tällaisena kakku sopii kulkemaan kylmälaukussakin. Kaikkein varmimmin se pääsee ehjänä perille, kun kuljetat sen vuoassa ja irrotat vasta perillä. Vohvelireunus valmistuu kohtuullisen helposti ja nopeasti, eikä suklaan sulattamiseen tarvita kuin kuumaa vettä. Riemukkaita kesäjuhlia kaikille!

15 hengelle

Pohja:
3 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
¾ dl maitoa

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
½ dl sokeria
400 g kinuskituorejuustoa
350 g Fanny karamellivanukasta
2 rkl vettä
200 g suomalaisia vadelmia (tuoreita tai jäisiä)

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl vettä
2 rkl sokeria
2 tl sitruunamehutiivistettä
sinistä pastaväriä
valkoista pastaväriä

Reunat:
60 g tummaa suklaata
400 g sikarivohveleita (pituus 12 cm)

Koristeet:
sokerimassaa
päivänvarjo-cocktailtikkuja (värillisiä tai hopeisia)


Paista tumma sokerikakkupohja 3 munan versiona 20-senttisessä irtopohjavuoassa. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Vuoraa saman vuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä ympärille leveä reunakalvo, jolla saat jatkettua vuokaa. Voit käyttää myös leivinpaperista leikattuja suikaleita.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokeri, kinuskituorejuusto ja karamellivanukas. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita täytevaahdon joukkoon.

Kakku kootaan niin, että päällimmäisenkin pohjalevyn päälle tulee vielä ohut kerros täytevaahtoa. Näin kakku saa hyydytetyn, tasaisen pinnan, jonka päälle on mahdollista kaataa kiille. Vadelmia tulee kahteen varsinaiseen täyteväliin.

Nosta ensimmäinen pohjalevy vuoan pohjalle. Kostuta maidolla. Kaada päälle vajaa puolet karamellitäytteestä. Painele joukkoon puolet vadelmista (pakastetut vadelmat voi käyttää jäisinä). Tee seuraava kerros samaan tapaan. Nosta päälle viimeinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput karamellitäytteestä. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin 3 tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kuumenna 1 dl vettä kiehuvaksi ja sulata joukkoon sokeri ja liotetut liivatteet. Sekoita vispilällä, kunnes sokeri on liuennut. Yhdistä lopun (kylmän) veden ja sitruunamehun kanssa. Värjää siniseksi. Vispilällä sekoitellessa kiilteeseen saattaa muodostua kuplia. Halutessasi voit kuoria ne pinnalta pois tai säästää paljuveden poreiksi.

Anna kiilteen jähmettyä paksummaksi pitämällä sitä kylmässä vesihauteessa. Sekoittele välillä. Kun kiille on muuttunut hieman hyytelömäiseksi, mutta on yhä juoksevaa, kaada se täytteen päälle. Tiputa joukkoon valkoista pastaväriä ja sekoita ”pyörteiksi”. Laita kakku jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Levitä suklaasulaa sikarivohvelin pinnalle liimaksi ja paina kiinni kakkuun. Aseta vohveleita vieri viereen kakun ympärille. Nosta kakku jääkaappiin, jossa suklaa jähmettyy.

Muotoile sokerimassasta paljun reunalle uimapukuja, pyyhkeitä jne. Pidä huoli, että sokerimassakoristeet eivät joudu kosketuksiin kiilteen kanssa, sillä ne sulavat sen pinnalla nopeasti. Viimeistele päivänvarjo-koristeilla, keksimurusta tehdyllä hiekalla ym. rekvisiitalla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
29 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit