Hyydykekakku toimii juhlaan kuin juhlaan: se on helppotekoinen, maistuu kaikille ja hyvin muunneltava. Itsenäisyyspäivän kunniaksi tätä juustokakkua juhlavoittaa sininen kiille. Täyte on raikkaan appelsiininen. 🍊

Koristelun inspiraatio tulee Suomen metsistä ja järvistä. 💙 Mukana on myös lähestyvän joulun odotusta kuusineen! 🎄 Voit helposti muuntaa reseptistä joulukakun tekemällä kiilteen glögistä.

Suomalainen SAGA leivinpaperi on monessa mukana tämäkin kakun leivontavaiheissa. Hyydykekakkujen valmistamisessa leivinpaperi on aina käytössäni irtopohjavuoan pohjan suojana. Sen avulla kakku on helppo siirtää vuoan pohjaosan päältä tarjoilulautaselle, koska paperi muodostaa tarttumattoman pinnan keksipohjan alle. Leivinpaperin voi halutessaan jättää keksipohjan alle, mutta täytekekseistä valmistettu pohja on niin jämäkkä, että siirtäminen onnistuu helposti. Videolta löydät tämänkin vaiheen kuvattuna.

Koristeluvaiheissa leivinpaperi toimii apuna pikeerin ja suklaan kanssa. Kuusikoristeita varten pikeeri pursotetaan leivinpaperille, jonka päällä ne saavat rauhassa kuivua. Samoin sulatettu suklaa kovetetaan leivinpaperin päällä. Suklaalastuista muodostuu kakulle kaarnareunus.