07.03.2016   24 kommenttia Kategoria: Kääretortut,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pääsiäisrulla


pääsiäisrulla

pääsiäisrulla-2

pääsiäisrulla-3


Löydät videon myös Youtubesta osoitteesta: https://youtu.be/idF2vgqceKE.

Taio kuviorulla-tekniikalla pääsiäisen komein kääretorttu! Pääsiäismunien maalaamisesta innoituksen saanut kuvio on pursotettu pellille ja annettu jähmettyä jääkaapissa. Sen päälle on kaadettu varsinainen rullataikina, joka poikkeaa hieman perinteisestä kääretorttureseptistä sisältäen mm. voita. Rulla on täytetty appelsiinirahkalla ja persikanpaloilla.

Vinkki: Pohjasta tulee ohut, joten jos peltisi on tätä isompi, hyödynnä muunnostaulukkoa taikinan määrän kasvattamiseksi. Kuviotaikinaa tulee reilusti, joten se riittää isommallekin pellille.

12 hengelle

Kuviotaikina:
1 valkuainen
½ dl sokeria
¾ dl vehnäjauhoja
25 g Valio voita (huoneenlämpöisenä)
oranssia, vihreää ja pinkkiä pastaväriä

Rahkatäyte:
600 g Valio maustettua rahkaa appelsiini
½ dl vaniljakreemijauhetta
250 g valutettuja persikkakuutioita

Rullataikina:
¾ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
50 g Valio voita
3 munaa
1 ¼ dl sokeria


Aloita kuviotaikinasta. Laita kulhoon valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot. Sekoita vatkaimella tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Jaa taikina kolmeen osaan ja värjää jokainen eriväriseksi pastaväreillä. Laita taikinat pursotus- tai pakastuspusseihin ja leikkaa pussien päihin aukot.

pääsiäisrulla-vaihe-2 pääsiäisrulla-vaihe-3

Vuoraa pelti (30 x 38 cm) leivinpaperilla ja pursota päälle kiemuroita, pilkkuja ja muita kuvioita pellin pitkän sivun suuntaisesti. Laita pelti jääkaappiin pariksi tunniksi, kunnes kuviot ovat jähmettyneet. Jos pelti mahtuu pakastimeen, jähmettyminen tapahtuu nopeasti.

pääsiäisrulla-vaihe-5 pääsiäisrulla-vaihe-6

Valmista sillä välin täyte. Sekoita appelsiinirahkan joukkoon vaniljakreemijauhe. Lisää persikkakuutiot.

pääsiäisrulla-vaihe-7 pääsiäisrulla-vaihe-8

Yhdistä rullataikinaan tulevat vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota ensin valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana joukkoon puolet sokerista pieni määrä kerrallaan. Älä vatkaa valkuaisia ”tönköksi” vaahdoksi, vaan jätä vaahto notkeaksi ja kiiltäväksi.

Laita keltuaisten joukkoon loput sokerista. Vatkaa vaaleankeltaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi.

Yhdistä keltuais- ja valkuaisvaahdot keskenään. Sekoita joukkoon ensin vähän jauhoseosta nuolijalla käännellen. Lisää sitten voisulaa pienissä erissä vuorotellen lopun jauhoseoksen kanssa. Sekoita huolellisesti kulhon pohjaa myöten.

rakkausrulla-vaihe-7 rakkausrulla-vaihe-8

Kaada taikina pellille kuvioiden päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi.

pääsiäisrulla-vaihe-9 pääsiäisrulla-vaihe-10

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia.

Kumoa torttupohja leivinpaperille. Irrota leivinpaperi päältä.

pääsiäisrulla-vaihe-11

Kumoa levy uudestaan toisen leivinpaperin päälle, jotta kuviopuoli tulee alaspäin. Anna jäähtyä. Täytä kääretorttu heti, kun pohja on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Levitä täyte levyn pinnalle. Kääri leivinpaperilla auttaen rullaksi lyhyemmästä sivusta alkaen. Nosta rulla jääkaappiin jähmettymään.

pääsiäisrulla-vaihe-12 pääsiäisrulla-vaihe-13

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
102 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Joulukuun kinuskiarvonta



Joulukuun arvonnassa on palkintona kaksi Meiran tuotesettiä. Käy osallistumassa!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit