Pääsiäisen vietimme mökkeillen, mutta ei pääsiäistä ilman kakkua. Olosuhteiden vuoksi en halunnut kakusta kuitenkaan mitään monipäiväistä projektia. Koristeet löytyivät Lidl:n pääsiäiskarkkivalikoimasta; Haribon värikkäitä pääsiäismunia. Muuta koristelua varten tarvittiin vain vähän pursotustarvikkeita.

Helppouteen pyrin tuolla ”kreemilläkin”, jolla ruoho on pursotettu. Halusin täytteen lisäksi kakun päällekin sitruunan makua. Kyseessä on siis tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella jäykistetty sitruunatuorejuusto. Toimi hyvin tilanteessa, jossa kakku tarjoiltiin parin tunnin sisällä koristelemisesta.

Täyteidea sitruunakiisselin ja vaniljaisen rahkatäytteen yhdistämisestä tuli lukijalta (kiitos Syksylä!) sitruuna-marenkitortun yhteydessä. Sopivan happaman kiisselin ansiosta maistuu varmasti niillekin, jotka eivät pidä kovin makeasta. Minullekin maistui, vaikka pidän makeasta. 😉 Sitruunaisten leivonnaisten yhteydessä tulee aika paljon palautetta siitä, että leivonnainen on liian makea tai liian hapan. Siksipä korostankin, että hedelmien oma makeus luonnollisesti vaihtelee ja siksi suosittelen makutestiä lopullisen sokerin määrän säätämiseksi. Tässä kiisselin on tarkoitus olla sopivasti hapanta – makea vaniljakermarahka tasapainottaa sitä.

Kakkupohja oli varsin ihastuttava uusi kokeilu, johon sain reseptin ystävältäni. Kyseessä on sokerikakkupohja margariinilla/voilla ryyditettynä. Pehmeä ja mehevä – tätä teen toistekin!