18.04.2009   82 kommenttia Kategoria: Pääsiäinen,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pääsiäisen rairuohokori


rairuohokakku1rairuohokakku2rairuohokakku3rairuohokakku4

Pääsiäisen vietimme mökkeillen, mutta ei pääsiäistä ilman kakkua. Olosuhteiden vuoksi en halunnut kakusta kuitenkaan mitään monipäiväistä projektia. Koristeet löytyivät Lidl:n pääsiäiskarkkivalikoimasta; Haribon värikkäitä pääsiäismunia. Muuta koristelua varten tarvittiin vain vähän pursotustarvikkeita.

Helppouteen pyrin tuolla "kreemilläkin", jolla ruoho on pursotettu. Halusin täytteen lisäksi kakun päällekin sitruunan makua. Kyseessä on siis tomusokerilla ja vaniljakreemijauheella jäykistetty sitruunatuorejuusto. Toimi hyvin tilanteessa, jossa kakku tarjoiltiin parin tunnin sisällä koristelemisesta.

Täyteidea sitruunakiisselin ja vaniljaisen rahkatäytteen yhdistämisestä tuli lukijalta (kiitos Syksylä!) sitruuna-marenkitortun yhteydessä. Sopivan happaman kiisselin ansiosta maistuu varmasti niillekin, jotka eivät pidä kovin makeasta. Minullekin maistui, vaikka pidän makeasta. 😉 Sitruunaisten leivonnaisten yhteydessä tulee aika paljon palautetta siitä, että leivonnainen on liian makea tai liian hapan. Siksipä korostankin, että hedelmien oma makeus luonnollisesti vaihtelee ja siksi suosittelen makutestiä lopullisen sokerin määrän säätämiseksi. Tässä kiisselin on tarkoitus olla sopivasti hapanta - makea vaniljakermarahka tasapainottaa sitä.

Kakkupohja oli varsin ihastuttava uusi kokeilu, johon sain reseptin ystävältäni. Kyseessä on sokerikakkupohja margariinilla/voilla ryyditettynä. Pehmeä ja mehevä - tätä teen toistekin!

Sitruuna-vaniljakakku

Pohja:
voi-sokerikakkupohja

Kostutus:
Sprite tai laimennettu, sokeroitu sitruunamehu (n. 2 - 2½ dl)

Täyte:
sitruunakiisseli ja vaniljarahkakerma

Pursotukset (kts. pursotusmalleista kohdat koripunos ja ruoho):
1,5-kertainen annos suklaakermaa

Koristelu:
200 g (Sunnuntain) sitruunatuorejuustoa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
vihreää pastaväriä (kahta eri sävyä)
Haribon pääsiäsmunia


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Täytä kakku täyteohjeen neuvoja noudattaen. Kostuta jokainen väli Spritellä tai sitruunavedellä. Muista laittaa kostuketta myös päällimmäiseksi tulevan pohjalevyn pinnalle.

Pursota kakun reunoille suklaakermaa koripunostyllalla. Vatkaa sitruunatuorejuuston joukkoon tomusokeria ja vaniljakreemijauhetta, kunnes seos on sopivan jämäkkää pursoteltavaksi. Värjää vihreäksi ja peitä ruohotyllalla kakun päällinen. Asettele ruohon lomaan pääsiäismakeisia.

sitruunatayte_1 sitruunatayte_2
sitruunatayte_3 sitruunatayte_4
sitruunatayte_5 sitruunatayte_6
rairuohokakku_1 rairuohokakku_2

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat