27.08.2008   90 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Onnittelukakku 30-vuotiaalle


mansikka30v12mansikka30v22mansikka30v31mansikka30v41mansikka30v51mansikka30v61mansikka30v71mansikka30v81

Tämän kakun tein ystäväni 30-vuotisjuhliin. Tilaisuus oli siis tärkeä, joten kaikki oli pelissä! 🙂 En ole ennen tehnyt tämän kokoluokan kakkua, joten tämä oli hyvää harjoitusta ja oppia määrien arviointiin. Olin kuvitellut selviäväni kahdella kääretorttupellillisellä, mutta alettuani kokoamaan kakkua paistoin vielä yhden lisää ja tein kakun siis lopulta kolmesta pellillisestä. Siitä tuli ehkä hieman ylimitoitettu, mutta ainakin kaikille riitti vielä santsattavaakin. Suklaatäytteen tein tummasta suklaasta 1,5-kertaisena. Mansikkatäyteresepti on vähän normaalia reilumpi eli se riitti sellaisenaan.

Koristelun suhteen sain vapaat kädet, mutta koska mansikkakakkua toivottiin, halusin pitäytyä tuossa teemassa: siis simppelisti mansikanlehtiä ja -kukkia. Näyttävyyttä hain pursotuksista. Koristeet ovat sokerimassaa ja laitoin ne paikoilleen mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. Käsitykseni mukaan sokerimassakoristeet ovat hieman kestävämpiä kuin marsipaanista tehdyt, mutta siitä huolimatta kermavaahdon kosteus tekee tuhojaan jo parin tunnin sisällä.

Tässä kakussa näkyviä pursotuksia päivittelin pursotusmallistoon. Siellä on opastettu mm. reunapursotuksen tekemistä tuolla jättityllalla.

Mansikkakakku suklaa- ja mansikkatäytteellä

30 hengen kakku

Pohja:
3 levykakkupohjaa (kaksi vaaleaa, yksi tumma)

Täyte:
mansikkatäyte 1,5-kertaisena
suklaatäyte tummasta suklaasta 1,5-kertaisena
1 prk Lemon curd -tahnaa

Kostutus:
vaniljamaito (6 dl maitoa ja 3 tl vaniljasokeria)

Koristelu:
mansikkamarmeladi (230 g)
mansikat (n. 0,75 l)
kermavaahtopursotukset (n. 8 dl)
mansikankukat ja -lehdet sokerimassasta


Kokosin kakun alumiinifoliolla päällystetyn paksun pahvin päälle. Kääretorttupohjat leikkelin paremmin jääkaappiin sopivaksi niin, että kakusta tuli n. 30 x 35 cm kokoinen. Kummankin täytteen alle levitin Lemon curd -tahnaa.

Päällimmäisen pohjan päälle levitin mansikkamarmeladia, jotta pohja ei paistaisi mansikoiden lomasta.Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat