Kinuskileipomoiden resepteistä välittyvä innostus ja tekemisen meininki ovat asioita, jotka tuovat eloa koko yhteisöön. Itselleni leipomoiden merkitys on erityisesti jakamisen tunteessa. Gallerian ohella leipomoiden kautta pääsee konkreettisesti näkemään, mitä Kinuskien keittiöissä touhutaan. Sekin on kivaa, että voidaan yhdessä leipoa jonkin tietyn teeman mukaan, joko järjestettyjen tempausten kautta tai sitten ihan spontaanisti ajankohtaan sopivia juttuja.

Nyt alkaa uusi sarja, jonka tarkoituksena on tarjoilla teille mielenkiintoisia poimintoja leipomoista ja toki tuoda esiin mahtavia leipureita reseptien takaa. Valitsen noin kerran kuussa reseptin, jonka testaan, kuvaan ja julkaisen blogissa. Samalla kirjoitan arvion reseptistä eli annan palautetta sen laatijalle. Tunnistat nämä reseptit siitä, että ne on nimetty ”Leipomoresepti testissä” -etuliitteellä. Alkuperäiset reseptit saavat ”Kinuskikissa suosittelee” -merkinnän ja ne huomioidaan leipomoiden reseptilistauksessa kultakehyksellä. Lisäksi reseptit löytyvät leipomoiden reseptihausta kategoriasta ”Kinuskikissa suosittelee”.

Ensimmäisenä otin testiin Kinuskileipomo Polan julkaiseman olutpiirakan. Myös Nallakarhu on tehnyt olutpiirakan, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jauhelihaversiota. Olut kuulosti omaperäiseltä raaka-aineelta, mutta sitä ei pidä missään nimessä säikähtää, sillä lopputuloksessa olut ei maistunut. Tämä piirakka oli todella onnistunut, täydellinen esimerkiksi saunaillan suolaisena herkkuna. Kaveriksi sopii raikas salaatti.

Jopa lapseni, jotka tuskin koskaan suostuvat edes maistamaan suolaisia piirakoita, söivät tätä suurella ruokahalulla. Kaikki, joille piirakkaa maistatin (leivoin tätä kaksi kertaa eri porukoille), ottivat lisää. Piirakka oli nopea ja helppo valmistaa. Raaka-aineissa ei konstailtu, vaan tutut ja osittain valmiit aineet vain sekoitettiin keskenään.

Leipomaan ryhtyessä ei ollut oikein selkeää mielikuvaa lopputuloksesta. Valokuvan merkitystä ei siis voi kyllin korostaa! Hyvä kuva houkuttaa myös tarttumaan reseptiin, muutoin aarre voi jäädä löytämättä. Hieman yllättäen pohjan rakenne olikin siis pannukakkumainen ja täyte tuli nokareina sen joukkoon. Ohjeessa oli jonkin verran epätarkkuuksia ja tarkempi opastus olisi ollut paikallaan. Kannattaa muistaa, että grammat ja desit ovat aina selkeämpiä kuin purkki tai pullo. Pienillä tarkennuksilla ja selkeyttämisellä tästä syntyi kuitenkin oiva ja kokeilemisen arvoinen resepti!

Kiitos Polalle!