Olen pitkään halunnut tehdä nonparelleilla kuorrutettua kakkua – ulkomaisissa leivontablogeissa tämä on ollut hitti jo pitkään. Nonparellikuorrutteen etuna on, että näin saa iloisen ja näyttävän näköisen kakun kohtuullisella vaivalla ja ainekset löytyvät lähikaupastakin. Kuorruttaminen ei ole vaikeaa, mutta sotkun välttämiseksi tuo vaihe kannattaa suorittaa tiskialtaan päällä. Katso ohjeen lopusta video, josta näet, miten näppärästi nonparellit saa tarttumaan kakun reunoille.

Kakku on täytetty kolmella erimakuisella marjatäytteellä, joiden sävyt täsmäävät nonparellien kanssa. Saattaa vaikuttaa työläältä, mutta näin meidän kesken: täytteiden kanssa on vedetty mutkat suoriksi ja maustettu kolmeen osaan jaettu kermavaahto eri marjasoseilla. Herkullista ja raikasta!

Vinkit:

  • Tällä ohjeella teet soman pikkukakun noin 6 syöjälle. Kakkupohja on mitoitettu 15-senttiseen vuokaan, jolloin pohjasta tulee riittävän korkea ja sen saa leikattua neljään osaan.
  • Jos syöjiä on enemmän, valmista kakku isompana. Katso vuokien muunnostaulukosta, kuinka paljon ainesten määriä on kasvatettava isompiin vuokakokoihin. Jos pohdit, minkä kokoinen kakku olisi sopiva omiin juhliisi, saat apua ohjeesta erikokoisten kakkujen riittävyys.
  • Isoon kakkuun nonparelleja kuluu enemmän, joten silloin voit peittää niillä vain päällisen ja pursottaa reunoille esimerkiksi pastaväreillä sävytettyä kermavaahtoa.
  • Sokerikreemiä tulee reilu annos ja se riittää vähän isompaankin (noin 3 munan) kakkuun.
  • Voit huoletta tehdä kakun koristelua myöten valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kreemin ansiosta nonparellit säilyvät moitteettomina kakun pinnalla useammankin päivän ajan.

Kolmen marjan kakku

Pohja:
2 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
1 dl maitoa
½ tl Meira vaniljasokeria

Täytteet:
3 dl vispikermaa
½ dl sokeria
100 g suomalaisia vadelmia
100 g mansikoita
100 g mustikoita
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta

Vadelman makuinen sokerikreemi:
125 g voita tai margariinia
2 ½ dl tomusokeria
1 rkl vettä
1 tl Meira vaniljasokeria
1 ½ tl vadelma-aromia

Pinnalle:
2 ps (à 60 g) Meira Purppura nonparelleja


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan halkaisijaltaan 15-senttiseen vuokaan. Huomioi, että pieni taikina paistuu nopeasti, noin 25 minuutissa. Varmista kypsyys puisella tikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, kakku ei ole vielä kypsä. Irrota kakkupohja vuoasta ja anna sen jäähtyä. Leikkaa neljään osaan; ensin puoliksi ja sitten kumpikin puolikas vielä kahtia.

nonparellikakku nonparellikakku-2

Valmista kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri. Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Jaa kermavaahto kolmeen yhtä suureen osaan. Soseuta kaikki marjat erikseen. Sekoita marjasoseista jokainen yhden kermavaahtokolmanneksen joukkoon, jotta saat kolme erimakuista täytettä, joiden värit täsmäävät nonparelleihin. Sekoita täytteiden joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes täytteestä tulee sopivan jämäkkää (noin 2 – 2 ½ rkl jauhetta/täyte).

nonparellikakku-3 nonparellikakku-4
nonparellikakku-5 nonparellikakku-6

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle ensimmäinen marjatäyte. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi neljäs pohjalevy ja kostuta sekin vaniljamaidolla.

nonparellikakku-7 nonparellikakku-8

Tasoita reunat lastalla. Nosta kakku hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta täyte jämäköityy vielä lisää.

Valmista sokerikreemi. Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri vähän kerrassaan. Lisää lopuksi vesi, vaniljasokeri ja vadelma-aromi. Levitä kreemi lastalla kakun pinnalle mahdollisimman tasaisesti.

nonparellikakku-9 nonparellikakku-10

Kuorruta samantien nonparelleilla, jotta pinta ei ehdi kovettua. Aseta kakku lavuaariin tarjottimen päälle, jotta nonparellit eivät sotke keittiötä ja saat kerättyä suurimman osan talteen. Ripottele nonparelleja ensin kakun päälle.

nonparellikakku-11

Reunoihin nonparellit saa helpoimmin tarttumaan seuraavasti: Kaada nonparelleja kämmenellesi. Laita kämmen kakkua vasten niin, että pikkurilli hipoo kakun reunaa. Anna nonparellien valua kämmenen päällä kohti kakkua. Laske kämmentä samalla reunan yläosasta kohti alareunaa. Alla video tästä vaiheesta. Kerää karkuteille lähteneet nonparellit tarjottimelta ja käytä ne uudelleen.

Yhteistyössä Meira

meira-logo