19.02.2015   8 kommenttia

Neiti Leipuri


neiti-leipuri

Nimimerkki:

neiti_leipuri

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kuka olet?

Olen tänä keväänä 16 vuotta täyttävä leipomista rakastava nuori. Asun Porin seudulla ja käyn yhdeksättä luokkaa. Perheeseeni kuuluu äiti, isä ja pikkusisko lemmikkejä unohtamatta. Olen meistä luultavasti se, joka viettää eniten aikaa keittiössä.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Taisin olla silloin 11-vuotias viidesluokkalainen. Muistan saaneeni päähänpiston leipoa muffineita. Pyysin äidiltä reseptiä ja silloin leivoin ensimmäiset kokonaan omaa jälkeäni olevat perusmuffinit. Siitä se lähti, muffineista siirryin marjapiirakoihin ja nykyään kokeilen kaikenlaista. En muista tapahtuman taustalla olleen mitään erikoista, toki lapsesta asti olen autellut pullan ja pipareiden teossa.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Valehtelematta leivon miltei joka päivä, pääasiassa makeita herkkuja. Saan inspiraationi usein (ulkomaalaisista) blogeista. Innostun joko yksittäisestä raaka-aineesta tai upeasta ulkonäöstä. Rakastan näperrellä kaikkea, mutta usein esteeksi nousee nivelsairauteni. Kokeilen yleensä uutta, mutta myös vanhoja suosikkeja teen aika ajoin.

Suosikkiraaka-aineesi?

Vaikea valinta, mutta sanoisin suklaa tai fariinisokeri.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

En taida unohtaa sitä koskaan, kun sain ensimmäisen ”kakkutilauksen”. Tuttavani pyysi minua tekemään kaksi suurta kakkua kastejuhliin, ja voi sitä iloa. Olin niin iloinen kantaessani kaksi suurta prinsessakakkua hienoilla koristeilla juhlapöytään. Nyt jälkeenpäin muistellessa eihän ne kakut nyt niin ihmeellisiä olleet. (:

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Makumatkoilla ulkomailla olen maistanut kaikenlaisia herkkuja, mieleenpainuvin on ollut täydellisen pehmeä ja mehevä suklaamuffini tai roomalaisen ravintolan oma suklaakakku. Niin täydellisiin koostumuksiin en ole vielä päässyt. (:

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kaikkea pientä on käynyt, mutta tämä on jäänyt erityisesti mieleen. Viime marraskuun Ravintolapäivään osallistuessani päätin pitää taas kuppikakkukahvilaa, ja edellisenä päivänä leivoin 120 kuppikakkua. Päivä alkoi ihanasti, sillä ensimmäisen uunillisen 36 kuppikakkupohjaa epäonnistuivat täydellisesti. Ne maistuivat kypsänäkin ihan taikinalta ja olivat kuin kumia. Meinasi tulla kiire uusia leipoessa, mutta kyllä siitäkin selvittiin. (:

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Lisää sokerimassakoristeiden teosta, tekniikkani ei ole vielä aivan hallussa.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Mielestäni yhteisö on näin hyvä, ei ainakaan tule mitään mieleen. (:

Vellu kysyi sinulta: Haluaisin kysyä, mikä on sinun lapsuutesi mieleenpainuvin resepti/leivonnainen?

Pulla, ehdottomasti. Aina oli niin uskomattoman ihanaa, jos ulkoa/koulusta kotiin tullessa vastaan tuli pullan tuoksu. Meillä äitini on vieläkin se pullamestari, niin hyviä en ole koskaan onnistunut tekemään.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Mikä on lempikahvilasi?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Ehdottomasti suklaahippumuffinit, niin tavallisilta kuin ne kuulostavatkin. En tiedä mitään parempaa kuin uunituore muffini runsailla suklaahipuilla. Olen kokeillut monia muffinireseptejä, ja aikojen saatossa käyttööni on muotoutunut oma resepti. Sillä tulee niin pehmoisia ja meheviä muffineita, että noudatan aina sitä. Muffinit valmistuvat puolessa tunnissa, joten kiireisempikin ehtii niitä leipoa. (: