Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Vellu

27.1.2015

vellu

Nimimerkki:

Vellu

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Vellu

Kuka olet?

Olen 31-vuotias kahden pojan isä Kuopiosta. Koulutukseltani olen merkonomi ja työkokemusta myynnin parista onkin kertynyt jo vajaat 10 vuotta. Viimeiset reilut 2 vuotta olen ollut koti-isänä (omaishoitajana) hoitamassa monivammaista esikoislastamme kotona.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Lapsuudenkodissani leipominen oli erittäin yleistä, mutta ehkä minä olin se, joka keskittyi enempi siihen syömäpuoleen. Sisälläni kipinä leipomiseen silti on kytenyt, koska olisin halunnut opiskella leipuriksi, mutta ihottumani ja allergiani estivät nämä haaveet ja uran. Ennakkoluuloton asenne ja halu oppia uutta saivat jälleen tämän kipinän syttymään jäätyäni kotia. Leipominen on minulle mahdollisuus irroittautua vaikeasta arjesta, ja tarve saada luotua jotain käsillä tyydyttyy leipomalla. Leipominen saa minut hyvälle tuulelle!

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Tällä hetkellä leivon ehkä noin kaksi kertaa viikossa. Halu olisi leipoa enemmänkin, mutta aika on rajallista. Toisena ongelmana on, että syöjiä taloudessamme on vain kaksi.

Innostun lähes kaikista uusista resepteistä. 🙂 Kaikki uudet tekniikat ja varsinkin hieman erikoisemmat reseptit haluaisin kokeilla heti! Olo on kuin pienellä lapsella maailman suurimmassa karkkikaupassa!

Suosikkiraaka-aineesi?

On vaikea nostaa yhtä raaka-ainetta suosikiksi. Yleensä katson aineiden kokonaisuutta, ja niiden luomaa makumaailmaa. Mutta tottahan se on, että hyvin useasti näissä resepteissä suklaa on merkittävässä osassa. 🙂

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Mieleenpainuvin muisto lyhyeltä harrastusuralta on ensimmäisten juhlien järjestäminen. Minä suurella suullani lupauduin järjestämään herkut vaimoni valmistujaisiin, vaikka kokemusta leivonnasta ei ollut entuudestaan. Onnistunut kokemus ja selviäminen tästä urakasta nosti itseluottamusta ja intoa merkittävästi.

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Voi niitä on paljon! Berliininmunkki on ollut yksi paheistani jo kauan. Nyt kun itse valmistan, niin nämä brookiesit ovat kyllä kutkuttaneet makeahermoja mukavasti.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Olen onnistunut vielä toistaiseksi välttymään kovin pahoilta kömmähdyksiltä. Vielä olen todella tarkka ja tavaan ohjeen ja reseptin niin huolella, ettei mikään voi mennä pieleen. Mutta tottakai sitä on tullut pellillinen muffineita ruskistettua huolella, ja mahtoi unohtua yksistä pikkuleivistä puolet suklaastakin pois. 🙂

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Viimeaikoina olen tavannut ohjeita pursotuksista. Olisi kova halu oppia koristelua lisää. Nakkisormeni tuntuvat vain niin köykäisiltä kirjailemaan jotain pientä ja kaunista. Toisena haaveenani on oppia tuntemaan raaka-aineita niin hyvin, että voisin luoda itse jotain uutta eli omia reseptejä.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Tämä blogi on ollut ponnistuslauta minun alulle kotileipojana. Selkeät ja yksityiskohtaiset ohjeet kuvien kera ovat auttaneet todella paljon. Iso kiitos siitä Kinuskikissalle ja teille kaikille!

Jos pitäisi jotain kehittää, niin mobiilisovellus olisi kyllä hieno lisä. Itsekin käytän sivustoa ainoastaan iPadin sekä kännykän kautta. Toisena kehitysideana voisi olla näiden leipomoiden luomien reseptien vielä parempi esilletuonti. Sieltä löytyy uskomattomia luomuksia ja reseptejä.

Pola kysyi sinulta: Kermaa vai marsipaania kakun päälle?

Tähän on helppo vastata. Valitsen kerman, koska marsipaania en ole vielä oppinut käyttämään. On vain sellainen ennakkoluulo, että marsipaani on liian makeaa minun makuuni, mutta nämä ennakkoluulot on tehty rikottaviksi. 🙂 Täten lupaankin kokeilla ensi kerralla kerman sijasta marsipaanikuorrutusta!

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Haluaisin kysyä, mikä on sinun lapsuutesi mieleenpainuvin resepti/leivonnainen?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Makeiden puolelta minun täytyy nostaa ykköseksi nämä brookiesit. Kuten jo aiemmin kerroin, ovat nämä yksinkertaisesti vain niin sairaan hyviä! Se oli rakkautta ensi puraisulla, ja nyt niitä on saanutkin leipoa useita useita kertoja.

Suolaisten puolelta haluisin nostaa esille itsevalmistetun kebabin. Nämä leipomostani löytyvät pitakebabit olivat kyllä suuri positiivinen yllätys minulle. Kebabin, pitaleipien sekä kastikkeen onnistunut kombinaatio sai suun maireaan hymyyn. 🙂

Kommentit (10)

Keittiöwelho
14.2.2015 20:02

Sinulla on tosi hienoja fotoja Gallerian puolella. Odotamme innolla lisää reseptejä Vellun leipomoon 😀

Lepuroija
Kinuskileipomo Lepuroija
31.1.2015 17:17

Kiitos paljon Vellu! Minäkin olen kaipaillut mobiilisovellusta, se olisi kyllä hienoa saada. Itse selaan paljon iPadilla nettiä ja niin myös Kinuskikissaa, joten mobiilisovellus olisi erittäin hyödyllinen 🙂

Vellu
Kinuskileipomo Vellu
29.1.2015 21:38

Kiitos!! Olen iloinen jos voin edes jotain antaa takaisin, kun itse olen niin paljon täältä saanut. Jospa saataisiin pikaisesti muitakin miehiä esittelyyn. Kuparinen on rikottu, joten ottakaas miehet haaste vastaan!

soja
Kinuskileipomo soja
29.1.2015 20:37

kiva kuulla sinusta! ja tuo olo kuin karkkikaupassa ”vaivaa” täälläkin =)

Voimia arkeen!

Spiraali
29.1.2015 12:30

Terve Vellu! Kiva tutustua ja kiva että tulit tuomaan tänne naisvaltaiseen porukkaan miesenergiaa. 🙂

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
29.1.2015 04:11

Hyvä Vellu :)!

Kinuskikissa
28.1.2015 22:17

Kiitos vielä kerran Vellu, oli hienoa saada sinut mukaan esittelyiden sarjaan! Uskon, että teitä miesleipureita on joukossamme vaikka kuinka paljon (tästä on ihan tutkittuakin tietoa, että miehet leipovat paaaaljon enemmän kuin yleisesti kuvitellaan). Jostain syystä naiset ovat kuitenkin herkemmin äänessä. Toivottavasti pikku hiljaa saadaan tasapainotettua tätä tilannetta myös Kinuskien keskuudessa.

Rohkeutta omien reseptien kehittelyyn. Sinulla on kaikki edellytykset kehittyä myös sillä saralla loistavaksi ja keksiliääksi reseptinikkariksi. Jäämme seurailemaan tulevia siirtojasi. 🙂

Kinuskiemo
28.1.2015 14:24

Tervehdys Vellu! Rohkea veto tulla ensimmäisenä miespuolisena leipurina ”julkisuuteen”. 🙂 Kiitos siitä. Mieskinuskeja sivustolla on toki muitakin, ja myös leipomonomistajina, mutta sinä leipomollasi ja upeilla leipomuksillasi teet nyt selväksi, ettei kiinnostus leipomiseen ole Kinuskikissan sivustolla sukupuolesta kiinni. Se on upeaa!

Kertomastasi kävi ilmi meille kaikille tuttu huomio, että leipomalla pääsee irti arjesta. Taikinakulhon ja vatkaimen äärellä ollaan muissa maailmoissa, toteutetaan leivontaunelmia, nuuhkitaan pullan ja kakun tuoksua, ollaan parhaimmillaan ”ihan fiiliksissä”. Vaikka kaikki ei aina mene putkeen, niin se on silti piristysruiske, päästään irti siitä usein ei niin helposta ”oikeasta” arjesta.

Toivottavasti leipomisharrastus pystyy jatkossakin ja pitkäjänteisesti tarjoamaan sinulle kepeän oman hetken, irtioton päivän muusta ohjelmasta. Antamaan voimia arjen pyörittämiseen. Ja ajatella, miten hienoa, kun ”palaat” harrastuksestasi, sinulla on tuliaisina maukasta suuhunpantavaa kotiväelle!

Kiitos, että saimme tutustua sinuun. 🙂 Hienoa, että olet yksi meistä. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
28.1.2015 13:14

Hei Vellu. Olipa hauska lukea ajatuksiasi. Tuo karkkikauppa tunne on kyllä itsellekin tuttua kaikkien ihanien reseptien äärellä. Tsempiä sinulle leivonnan pariin.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
27.1.2015 20:25

Tervehdys Vellu! Mukavaa saada nimimerkille kasvot ja kuulla ajatuksiasi! 🙂 on myös kiva huomata, että te miehetkin eksytte tänne leivontasivustoille meidän naisten joukkoon leipomaan. 🙂 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa