Kinuskileipomo Leivontaa rakkaudella

Kategoria: Kesä,  Leivokset,  Muffinssit,  Mustikka + valkosuklaa,  Muuta makeaa Nähty 9966 kertaa
 
07.08.2014
 
Ei kommentteja

Mustikka-valkosuklaakuppikakut


Nämä kuppikakut kätkevät sisälleen ihanan yllätyksen. Ensimmäisellä haukkauksella valkosuklaan makeus hurmaa. Seuraavaksi mukaan makumaailmaan pääsee myös raikas mustikkahillo, joka löytyy kuppikakun sisältä.

Nyt mustikka-aika on parhaimmillaan, joten rohkaistukaa leipomaan!

Mustikka-valkosuklaakuppikakut

riittävyys: 12 kuppikakkua
valmistusaika: aktiivinen noin 1 h, passiivinen 2 h
säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa

pohjat:
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta

40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
0,25 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

mustikkahillotäyte:
30 g voita tai margariinia
30 g = noin 0,25 dl sokeria
70 g = noin 1 dl mustikoita – survo
1 keltuainen

kuorrute:
200 g = 3 dl tomusokeria
1-3 rkl maitoa
50 g valkosuklaatakoristeluun:

tuoreita mustikoitaLeivo pohjat.  Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, sitruunankuori, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen puolet maidosta ja vatkaa sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Sekoita vanilja-aromi tai -sokeri, muna ja loppu maito keskenään. Kaada seos taikinan joukkoon ja vatkaa hetki. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Jatka sekoittamista vielä pari minuuttia, jotta taikinasta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa. Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.

Tee hillo kakkujen paistuessa. Mittaa voi, sokeri ja mustikkasurvos kuumennuksen kestävään astiaan, jonka alla, kattilassa, on kiehuvaa vettä. Sekoita aineksia vesihauteessa kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet, noin pari minuuttia. Lisää keltuainen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hilloa noin 10-15 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Laita hillo jääkaappiin jäähtymään, se paksuuntuu siellä lisää.

Täytä kuppikakut. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin kolo puukolla. Voit myös käyttää ns. kuppikakkukoverrinta (kuvassa).

DSCN2212         DSCN1316 – Kopio

Lusikoi hilloa koloihin ja laita kaiverretut palat takaisin hillon päälle. Laita kuppikakut jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.

Kuorruta kuppikakut. Sulata valkosuklaa. Sekoita tomusokeriin maitoa pikkuhiljaa, kunnes se on paksua mutta hivenen levittyvää. Lisää valkosuklaasula. Jos kuorrute on liian löysää pursotettavaksi, laita se pieneksi hetkeksi jääkaappiin. Kuorruta kuppikakut pursottamalla. Jos et omista pursotinpussia, voit sutaista kuorrutteen (paletti)veitsellä. Koristele tuoreilla mustikoilla. Anna kuppikakkujen jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.