11.08.2008   75 kommenttia Kategoria: Kesä,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Neilikat kiehkuroiden keskellä


neilikkakakku1neilikkakakku22neilikkakakku3neilikkakakku4

Tämä kakku rakentui yhdistellen monia asioita, joita halusin kokeilla. Ensinnäkin olin haaveillut jo pitkään pinkin värisestä kakusta. Ensin en meinannut onnistua millään saamaan pinkkiä sävyä, kunnes ymmärsin lisätä Wiltonin Rose-sävyyn tarpeeksi paljon valkoista väriä. Toinen asia, jota halusin kokeilla, oli koko kakun peittävä upotuskuviointi yhdistettynä marsipaaniruiskulla aikaansaatuun ohuenohueen nauhaan. Kolmas asia oli kulhossa tehtävä pallomainen kakku. Kulho oli Tupperwaren (eräitä ensimmäisiä omia leivontahankintojani) ja sopi tähän tarkoitukseen muotonsa puolesta täydellisesti.

Kakun valmistusvaiheista löytyykin kattavasti tietoa täältä täyttämis- sekä upotuskuviointiohjeiden yhteydestä. Täytteet tein alla olevien linkkien takaa löytyvien ohjeiden mukaan yksinkertaisina ja ne riittivät hyvin. Suklaatäytteen tein tällä kertaa maitosuklaasta.

Marsipaanin alle kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa tuorejuustopohjaista sitruskreemiä. Se oli maun puolesta positiivinen yllätys, mutta mitäs teet kreemillä, jos se ei aja asiaansa. Kosteus siis pukkasi kakusta tosi pahasti läpi. Sen takia poistin ohjeen blogistakin.

Mansikka-maitosuklaakakku

Pohja:
tumma levykakkupohja

Kostutus:
noin 2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täytteet:

mansikkatäyte
suklaatäyte maitosuklaasta

Kuorrutus ja koristelu:

sokerikreemi
marsipaanikuorrute upotuskuvioinnilla
neilikatTykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat