Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Mustikkaunelma

3.8.2014

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mustikkakakku-2.jpg
6 h Vaativampi 15 henkilölle 24

Avainsanat

KesäkakkuMustikkakakkuPitsikakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MustikkaSuklaaVanilja

Kategoriat

KesäRippijuhlatTäytekakut

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Mustikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
15HENKILÖLLE 15 HENKILÖLLE
15 henkilölle

Pohja

5 munan sokerikakkupohja

Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

Täytteet

1 annos valkosuklaa-vaniljatäytettä

1 annos mustikka-vaniljatäytettä

Kuorrutus

1 annos sokerikreemiä

600 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

Pitsikoriste

3/4 dl Tricot Mix -pitsijauhetta

1/2 dl lämmintä vettä

violettia pastaväriä

Muut koristeet

100 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

violettia pastaväriä

valmista sokerikuorrutetta

mustikoita

mustikanvarpuja

Lue lisää!

  • Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Tarvikkeet

kakkuvuoka (24 cm)   

jäähdytysritilä   

siivilä   

pullasuti   

palettiveitsi   

kaulin   

kaulinta-alusta   

iso sydänmuotti   

pieni sydänmuotti   

undefined

Mustikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
15HENKILÖLLE 15 HENKILÖLLE
15 henkilölle

Pohja

5 munan sokerikakkupohja

Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vaniljasokeria

Täytteet

1 annos valkosuklaa-vaniljatäytettä

1 annos mustikka-vaniljatäytettä

Kuorrutus

1 annos sokerikreemiä

600 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

Pitsikoriste

3/4 dl Tricot Mix -pitsijauhetta

1/2 dl lämmintä vettä

violettia pastaväriä

Muut koristeet

100 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa

violettia pastaväriä

valmista sokerikuorrutetta

mustikoita

mustikanvarpuja

Lue lisää!

  • Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Tarvikkeet

kakkuvuoka (24 cm)   

jäähdytysritilä   

siivilä   

pullasuti   

palettiveitsi   

kaulin   

kaulinta-alusta   

iso sydänmuotti   

pieni sydänmuotti   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

POHJA. Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisessa vuoassa.

Kumoa ja jäähdytä.

TÄYTTEET. Tee täytteet erillisten ohjeiden mukaan.

Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri.

KOKOA kakku.  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle mustikkatäyte.

Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta. Levitä päälle valkosuklaatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.

Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täytteet jähmettyvät.

KUORRUTUS. Valmista sokerikreemi linkin ohjeen mukaan.

Lämmitä sokerikreemiä varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jotta se pehmenee. Levitä kreemi kakun pinnalle.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa pois ylimääräinen osa alareunasta. Säästä se sydänkoristetta varten.

PITSIKORISTE. Valmista pitsikoriste erillisen ohjeen mukaan.

Muut KORISTEET. Värjää kuorrutteesta yli jäänyt sokerimassa violetiksi pastavärillä.

Kauli se tomusokeroidulla alustalla paksuksi (n. 1 cm) levyksi. Ota levystä muotilla iso sydän.
Tee sydämen keskelle aukko pienemmällä muotilla.

Tasoita sydämen kärki, jotta se pysyy paremmin pystyssä. Anna koristeen kuivahtaa ainakin vuorokausi. Säästä loput massasta.

Liimaa kovettunut koriste kakun päälle sokerikuorrutteella. Muotoile massasta nauha ja kiedo se ympärille tueksi.

Viimeistele koristelu mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_glamour-kakku-vaaka_400x400.jpgGlamour-kakku
10
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raparperirulla-artikkeli-2_400x400.jpgRaparperikääretorttu
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pitsikakku-artikkelikuva_400x400.jpgRisto-vaarin pitsikakku
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pitsikakku_400x400.jpgPitsikakku
55
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_ystävänpäiväkakku-artikkeli_400x400.jpgYstävänpäiväkakku (G, Ma)
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kesäjuhlien-kakku-artikkeli_400x400.jpgKesäjuhlien kakku
11
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/juhlava-kinkkupiirakka-resepti.jpgJuhlava kinkkupiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/GRL116.jpegViirinauhat ja köynnöksethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/DRO41132.pngKoristeluvälineethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/0075052.jpegIrtopohjaiset piirakkavuoathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastuthttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/RPK11.jpegPaperikoristeet
Näytä lisää

Kommentit (24)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.11.2022 09:36

Irina: Tottakai voi! 🙂
Koristeluun en ehkä itse pakastemustikoita käyttäisi niiden vetisyyden takia, mutta täytteeseen käy hyvin.
Itse tapaan pakastemarjat aina hieman valuttaa mutta tiedän, että Kinuskikissa sitä harvemmin tekee. 🙂

Irina Tikka
5.11.2022 13:46

Voiko tässä käyttää pakastemustikoita? 🙂

Kinuskikissa
9.2.2018 15:06

Flower: itse en oikein ole tottunut täytekakkuja pakastamaan. Tähän vuodenaikaan on myös huomioitava, että pakasteesta kerran otettuja raaka-aineita ei saisi pakastaa uudelleen. Tämä on ongelma mustikkatäytteen kohdalla.

Flower
9.2.2018 12:00

Hei!
Pystyykö kakun pakastamaan?

Kinuskikissa
28.11.2017 14:13

Vera: riippuu hieman mitä kuorrutetta käytät. Laadukas sokerimassa (esim. Kinuskikissan vaniljamassa), säilyy hyvänä kakun päällä jo edellisestä päivästä. Eli silloin kakun voisi tehdä täysin valmiiksi. Jos sokerimassan kestävyydestä ei ole varmuutta, voi pinnan kuorruttaa sokerikreemillä, joka toimii eristeenä kakun kosteuden ja kuorrutteen välillä. Tai sitten unohtaa sokerikreemi ja kuorruttaa kakku vasta tarjoilupäivänä. Kakkupitsin ohjeesta löydät sitten erikseen tietoa sen säilyvyydestä: http://www.kinuskikissa.fi/kakkupitsi

Vera K
27.11.2017 22:09

Hei!

Kuinka pitkälle kakun voi valmistella edellisenä iltana?

Kinuskikissa
30.1.2016 22:52

roosamaria: laskennallisesti 6 munan kakkupohjasta riittäisi 18 hengelle, mutta jos muuta tarjoilua on paljon ja joukossa lapsia, riittää se varmasti parillekymmenelle hengelle. Tarvitset sitten vähän isomman vuoan (26 cm lienee sopiva). Täytteitä voi kasvataa hieman, noin neljänneksellä.

roosamaria
30.1.2016 19:56

Hei! Miten muunnan ainesten määrän jotta kakku riittäisi 20hlö?:) Kiitos jo valmiiksi.

soja
Kinuskileipomo soja
2.10.2015 13:41

Sopii varmasti sitruunakin, tulee raikkaampi kuin tuolla valkosuklaa täytteellä. Ehditkö tehdä kokeiluja ennen juhlia?

Pikkubebe
1.10.2015 17:13

Ajattelin tehdä hääjuhliin mustikkatäytekakun kermapursotuksella (ja päällä mustikoita), mutta mietin täytevaihtoehtoja. Sopisiko mustikka-vaniljatäytteen kanssa jonkinlainen sitruunatäyte? 🙂

Näytä lisää

Kinuskigalleria (2)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/27938_IMG_20180106_231311_400x400.jpgNinniHerkullista
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18871_20140527_213846_400x400.jpgritvispilapitsi
2

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa