03.08.2014   22 kommenttia Kategoria: Kesä,  Rippijuhlat,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mustikkaunelma


mustikkakakku-2

Mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:
5 munan vaalea sokerikakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täytteet:
valkosuklaa-vaniljatäyte
mustikka-vaniljatäyte

Kuorrutus:
sokerikreemi
600 g valkoista sokerimassaa

Pitsikoriste:
¾ dl Tricot Mix -pitsijauhetta
½ dl lämmintä vettä
violettia pastaväriä

Muut koristeet:
100 g valkoista sokerimassaa
violettia pastaväriä
sokerikuorrutetta tuubissa
mustikoita ja mustikanvarpuja


Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisessa vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

mustikkakakku_vaihe

Tee täytteet erillisten ohjeiden mukaan.

mustikkakakku-vaihe mustikkakakku_vaihe-2

Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle mustikkatäyte. Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta. Levitä valkosuklaatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täytteet jähmettyvät.

Valmista sokerikreemi linkin ohjeen mukaan. Lämmitä sokerikreemiä varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jotta se pehmenee. Levitä kreemi kakun pinnalle. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa pois ylimääräinen osa alareunasta. Säästä se sydänkoristetta varten. (Katso tarkempi ohje kakun kuorruttamisesta kaulittavalla massalla.)

mustikkakakku_vaihe-4

Valmista pitsikoriste erillisen ohjeen mukaan.

mustikkakakku_vaihe-6 mustikkakakku_vaihe-7

Värjää kuorrutteesta yli jäänyt sokerimassa violetiksi pastavärillä. Kauli se tomusokeroidulla alustalla paksuksi (n. 1 cm) levyksi. Ota levystä muotilla iso sydän. Tee sydämen keskelle aukko pienemmällä muotilla.

mustikkakakku_vaihe-5

Tasoita sydämen kärki, jotta se pysyy paremmin pystyssä. Anna koristeen kuivahtaa ainakin vuorokausi. Säästä loput massasta. Liimaa kovettunut koriste kakun päälle sokerikuorrutteella. Muotoile sokerimassasta nauha ja kiedo se ympärille tueksi. Viimeistele koristelu mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Avainsanat:
Kesäkakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat