3.8.2014
siivilä
kaulin
siivilä
kaulin
POHJA. Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan halkaisijaltaan 24 cm:n kokoisessa vuoassa.
Kumoa ja jäähdytä.
TÄYTTEET. Tee täytteet erillisten ohjeiden mukaan.
Sekoita kostuke yhdistämällä maito ja vaniljasokeri.
KOKOA kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla ja levitä päälle mustikkatäyte.
Nosta päälle seuraava pohja ja kostuta. Levitä päälle valkosuklaatäyte. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.
Nosta kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta täytteet jähmettyvät.
KUORRUTUS. Valmista sokerikreemi linkin ohjeen mukaan.
Lämmitä sokerikreemiä varoen mikrossa miedolla lämmöllä, jotta se pehmenee. Levitä kreemi kakun pinnalle.
Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa pois ylimääräinen osa alareunasta. Säästä se sydänkoristetta varten.
PITSIKORISTE. Valmista pitsikoriste erillisen ohjeen mukaan.
Muut KORISTEET. Värjää kuorrutteesta yli jäänyt sokerimassa violetiksi pastavärillä.
Kauli se tomusokeroidulla alustalla paksuksi (n. 1 cm) levyksi. Ota levystä muotilla iso sydän.
Tee sydämen keskelle aukko pienemmällä muotilla.
Tasoita sydämen kärki, jotta se pysyy paremmin pystyssä. Anna koristeen kuivahtaa ainakin vuorokausi. Säästä loput massasta.
Liimaa kovettunut koriste kakun päälle sokerikuorrutteella. Muotoile massasta nauha ja kiedo se ympärille tueksi.
Viimeistele koristelu mustikoilla ja mustikanvarvuilla.
Voiko tässä käyttää pakastemustikoita? 🙂
Flower: itse en oikein ole tottunut täytekakkuja pakastamaan. Tähän vuodenaikaan on myös huomioitava, että pakasteesta kerran otettuja raaka-aineita ei saisi pakastaa uudelleen. Tämä on ongelma mustikkatäytteen kohdalla.
Hei!
Pystyykö kakun pakastamaan?
Vera: riippuu hieman mitä kuorrutetta käytät. Laadukas sokerimassa (esim. Kinuskikissan vaniljamassa), säilyy hyvänä kakun päällä jo edellisestä päivästä. Eli silloin kakun voisi tehdä täysin valmiiksi. Jos sokerimassan kestävyydestä ei ole varmuutta, voi pinnan kuorruttaa sokerikreemillä, joka toimii eristeenä kakun kosteuden ja kuorrutteen välillä. Tai sitten unohtaa sokerikreemi ja kuorruttaa kakku vasta tarjoilupäivänä. Kakkupitsin ohjeesta löydät sitten erikseen tietoa sen säilyvyydestä: http://www.kinuskikissa.fi/kakkupitsi
Hei!
Kuinka pitkälle kakun voi valmistella edellisenä iltana?
roosamaria: laskennallisesti 6 munan kakkupohjasta riittäisi 18 hengelle, mutta jos muuta tarjoilua on paljon ja joukossa lapsia, riittää se varmasti parillekymmenelle hengelle. Tarvitset sitten vähän isomman vuoan (26 cm lienee sopiva). Täytteitä voi kasvataa hieman, noin neljänneksellä.
Hei! Miten muunnan ainesten määrän jotta kakku riittäisi 20hlö?:) Kiitos jo valmiiksi.
Sopii varmasti sitruunakin, tulee raikkaampi kuin tuolla valkosuklaa täytteellä. Ehditkö tehdä kokeiluja ennen juhlia?
Ajattelin tehdä hääjuhliin mustikkatäytekakun kermapursotuksella (ja päällä mustikoita), mutta mietin täytevaihtoehtoja. Sopisiko mustikka-vaniljatäytteen kanssa jonkinlainen sitruunatäyte? 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Irina: Tottakai voi! 🙂
Koristeluun en ehkä itse pakastemustikoita käyttäisi niiden vetisyyden takia, mutta täytteeseen käy hyvin.
Itse tapaan pakastemarjat aina hieman valuttaa mutta tiedän, että Kinuskikissa sitä harvemmin tekee. 🙂