16.10.2007   46 kommenttia Kategoria: Syntymäpäivät,  Täytekakut

Mustan Maijan lakritsikakku


Meidän perheessä vietetään syntymäpäiväsumaa lokakuussa. Minä ja äitini olemme syntyneet samana, isäni seuraavana päivänä. Kolmet synttärit jos mikä on kakun paikka. Ja kun blogin avajaiskakusta on samalla kyse, piti tietenkin tehdä kinuski-sovellus. Täyte on omaa käsialaa, Hopeatoffee-kinuskin ohjeen löysin Takkukakulta.

Kinuskista tuli odotusteni vastaisesti melko juoksevaa, joten suurin osa valui kakun pinnalta pois. Tämän takia kirjasin alla olevaan ohjeeseen alkuperäisestä puolta pienemmän määrän. Kaipasin kakkuun reilusti lakritsin makua, joten kehittelin tuon "lakusiirapin".

Tulipahan samalla testattua ensimmäistä kertaa koripunos-pursotustekniikkaa, joka osoittautuikin varsinaiseksi kermasyöpöksi (n. 4 dl)! Kakkumaistiaisille tulossa ollut anoppi pelasti tilanteen tuomalla kermatäydennystä. Kiitos siitä!

1.5.2010: Muutin ohjetta, sillä Minut Block -limevalkosuklaan valmistus on lopetettu.

Lime-lakritsikakku

Pohja:
5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 - 2½ dl Spriteä

Lime-valkosuklaamousse:
4 liivatelehteä
2 limeä
3 dl kuohukermaa
3 munaa
½ dl sokeria
300 g sitruunatuorejuustoa
130 g valkosuklaata

Lakritsisiirappi:
9 Kick-patukkaa
tilkka kermaa

Kuorrutus:
lakritsikinuski



Valmista sokerikakkupohja halkaisijaltaan 24-26 cm vuokaan. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen osa pohjasta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja kostuta se Spritella.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta limettien kuori ja purista niistä mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota munat ja sokeri ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää joukkoon sitruunatuorejuusto ja kuoriraaste.

Nosta kulho välillä jääkaappiin ja valmista tässä välissä lakritsisiirappi. Laita Kick-patukat kattilaan ja kaada joukkoon kermaa sen verran, että pohja peittyy. Ota lakritsisiirappi liedeltä, kun se on sulanut tasaiseksi liemeksi.

Sulata täytteeseen tuleva, paloiteltu valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytteeseen. Kiehauta limemehu ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita täytteeseen.

Käytä puolet lakritsisiirapista pohjan sivelyyn ja kaada sen päälle puolet täytteestä. Nosta toinen pohjalevy päälle. Kostuta ja sivele taas lakritsilla. Kaada päälle loput vaahdosta. Nosta lopuksi kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Anna kakun hyytyä ja mehustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Valmista lakritsikinuski erillisen ohjeen mukaan. Viimeistele kakku vaikkapa kermavaahdolla, marsipaanikoristeilla ja Kick:eistä tehdyillä kuvioilla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat