11.02.2018   4 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mokkapala-laskiaispullat


Mokkapalat on yksi ikisuosikeistani ja tuntuu, etten koskaan lakkaa inspiroitumasta tästä klassikosta. Nyt kokeilin mokkapalojen makuista laskiaispullaa. Välillä minua harmittaa, kun kauppoihin tulee uutuuksia (esimerkiksi jäätelöä), joka on nimetty mokkapalan makuiseksi, vaikkei todellisuudessa maistu lainkaan mokkapaloilta! Tämmöinen saa mokkapalafanin suuresti pettymään ja tulee tunne, että tuotteen suunnittelussa on haettu vain myyvää nimeä eikä olla aidosti nimen takana.

Mokkapaloissa tärkeintä on kuorrute. Sitä ei näissä pullissa ole unohdettu! Maustoin pullataikinan kaakaojauheella, jolloin taikinasta tuli vähemmän makea – se tasapainotti hyvin täytteen ja kuorrutteen makeutta.

Vinkki: Perusohjeessa pullan täytteenä on pelkästään kermis. Jos haluat pistää vähän överiksi, tee kuorrutetta 1,5-kertainen määrä (eli voita 75 g jne.) ja laita lusikallinen pullan pohjaosan päälle ennen kermavaahdon pursottamista (samaan tapaan kuin perinteisessä laskiaispullassa on hillo tai mantelimassa). Lämmitä kuorrute uudelleen notkeaksi, kun ryhdyt kuorruttamaan pullia.

10 kappaletta

Taikina:
100 g voita
8 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 ½ dl täys- tai kevytmaitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 pieni muna

Täyte:
3 dl vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria

Kuorrute:
50 g voita
3 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia
4 tl kaakaojauhetta
strösseliä


Sulata voi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, vaniljasokeri, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoseoksesta vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoseosta on jäljellä pari desilitraa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen pitkä tanko ja jaa se yhtä suuriin paloihin. Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Peitä pullat liinalla ja anna kohota vielä 20-30 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa hattuosa pois. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota pullien päälle muhkeat ruusukkeet ja peitä kannella.

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Nosta kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kuorrutetta sekoitellen, kunnes se muuttuu paksummaksi. Rakenne on sopiva, kun kuorrute ei valu pullan päältä, mutta levittyy tasaisesti (tarvittaessa voit lämmittää kuorrutetta uudelleen, mikäli se ehtii jämähtää). Lusikoi kuorrutetta pullien päälle. Ripottele samantien pinnalle strösseliä.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit