13.03.2020   6 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Minttu sekä Suklaa -kakku


Kappas vaan Minttu sekä Suklaa
Kahdestaan kakun täytteen tuplaa
Tismalleen yhteenhän ne soppii
Ota tästä reseptistä koppii

Tämä kakku tarjoiltiin viime vuoden kesäkuussa siskoni 50-vuotispäivillä yhdessä satumaisen marenkikakun kanssa.

Minttusuklaakakku

Pohja:
300 g mintun makuisia Oreo-keksejä
115 g voita

Suklaatäyte:
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
350 g tummaa suklaata

Minttutäyte:
7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
½ dl sokeria
vihreää pastaväriä
1 prk (500 g) Valio Vanilla vaniljakastiketta
2 ½ tl piparminttuaromia
½ dl vettä

Pursotukset:
1 dl vispikermaa
50 g tummaa suklaata

Koristeluun:
rikottuja Kinder-suklaamunia
suklaapähkinöitä (jätä pois, jos kakun täytyy olla pähkinätön)
mini-Oreoita ja Oreo-murskaa
suklaapalloja ja koristerakeita


Sivele ison Dahlia-reunavuoan (halkaisija noin 26 cm) sisäreunaan öljyä ja aseta tarjoilulautasen päälle.

Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos reunavuoan sisään tiiviisti reunoja vasten.

Vatkaa suklaatäytteen vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto vatkaimella hyvin sekoittaen. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa puolisen tuntia ennen minttutäytettä.

Laita minttutäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Värjää kerma vaahdottamisen aikana vaaleanvihreäksi.

Yhdistä vaniljakastike ja piparminttuaromi. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi vanilja-minttuseoksen joukkoon. Yhdistä sitten kermavaahdon kanssa. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Irrota reunus kakun ympäriltä nostamalla se ylöspäin.

Vatkaa pursotuskerma vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita ohuena nauhana koko ajan vatkaimella sekoittaen kermavaahdon joukkoon. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota suklaaruusukkeita kakun päälle ja kasaa niiden ympärille reilusti koristeita.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat