Viime syksynä lasteni luokalla vietettiin haikein tunnelmin läksiäisiä, kun kaksi luokkakaveria lähti jatkamaan koulutaivaltaan muualle. Lupauduin leipomaan läksiäiskakun. Merellinen teema kakkuun valikoitui kuultuani, että toinen pojista harrastaa uimista ja toinen oli muuttamassa kaukaiselle saarelle turkoosin meren äärelle. Toiveena oli suklaakakku ja erityisruokavalioista piti huomioida gluteenittomuus.

Pohja:
gluteeniton kakkupohja 6 munan versiona

Kostutus:
n. 3 dl säilykehedelmien lientä tai mehua

Täyte:

suklaatäyte kolminkertaisena annoksena

Kuorrute:

sokerikreemi puolitoistakertaisena annoksena
valkoista, vihreää ja sinistä pastaväriä

Koristeet:
ruohonvihreää vaniljamassaa
merenelävät– ja merenneito-aiheiset koristeet
gluteenittomat kolakeksit
lippu-koristetikkuja


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan 6 munan versiona 26-senttisessä vuoassa. Halutessasi tumman kakkupohjan lisää jauhoseokseen puoli desilitraa kaakaojauhetta. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Tee suklaatäyte kolminkertaisena annoksena.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta hedelmämehulla. Levitä päälle puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohjalevy, kostuta ja levitä loput täytteestä. Laita kanneksi viimeinen pohjapala ja kostuta. Jos täytettä jäi hieman yli, voit tasoittaa sillä kakun pinnan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Tee sokerikreemi erillisen ohjeen mukaan. Erota pieni määrä kreemiä ja sekoita sen joukkoon valkoista väriä. Jaa loput kreemistä kahteen osaan. Värjää toinen pastavärillä siniseksi ja toinen turkoosin vihertäväksi yhdistämällä sinistä ja vihreää väriä. Levitä eri sävyjä kakun pinnalle. Tee lopuksi lastan kärjellä pintaan aaltomaisia kuvioita ja vaahtopäitä.

Tässä vaiheessa kakun voi antaa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli vihreää vaniljamassaa alustan päällä ohuenohueksi levyksi. Leikkaa levystä kärjestä kapenevia suikaleita. Kierrä suikaleet korkkiruuville ja jätä alustan päälle kuivumaan useaksi tunniksi tai mieluiten yön yli.

Murskaa keksejä muovipussin sisällä murumaiseksi ja tee niistä saaret kakun keskelle. Viimeistele koristelu massasta muotoilemillasi vesikasveilla sekä valmiilla meriaiheisilla koristeilla.