Merenneito on uusi yksisarvinen – näin uskallan povata seuraavaa kakkutrendiä. Yksisarvisten pastellinen satumaailma valloitti kakuissa ja muissa leivonnaisissa erityisesti viime vuonna. Nyt sukelletaan meren alle ja kohdataan ihana, mystinen merenneito. Näissäkin kakuissa koristelu voi olla riisuttu. Merenneidosta ei välttämättä näy kuin heilahtava pyrstö. Sen ympärille merellinen fantasiamaailma luodaan vihertävän sinisillä väreillä, pursotuksilla ja meriaiheisilla koristeilla.

Itseäni kiehtoo suuresti tällainen abstrakti satumaailma. Kakun ei tarvitse esittää mitään tiettyä hahmoa ja olla tarkka kopio jostain. Tekijällä on vapaus kertoa kakulla oma tarinansa. Teemaa voi lähestyä monella tavalla. Kakku voi muodostua vaikka pelkästä pyrstöstä tai suomuista, jotka on tehty sokerimassaympyröistä. Värimaailmaa hallitsevat turkoosin ja sinisen sävyt, joukossa on myös vihreää, violettia ja kultaa.

Minulla on ollut syksystä saakka haaveena tehdä mintunvihreä, Oreo-keksejä sisältävä kakku. Idea lähti viime vuonna tässä gaggakakusta. 😉 Nyt tuli sopiva hetki toteuttaa visio keksien pilkuttamasta minttutäytteestä, sillä vihreä sävy kävi yksiin meriaiheen kanssa. Kakku on täysin vegaaninen, muutamia koristelussa käytettyjä tuotteita lukuun ottamatta, jotka on merkattu erikseen reseptiin.

Täytekerros on normaalia hyydykekakkua korkeampi, mikä antaa kakulle näyttävyyttä ja helpottaa reunan koristelua. Kakku ei ole kuitenkaan pelkkää täytettä joukkoon piilotettujen Oreo-keksien ansiosta. Keksit myös tukevoittavat rakennetta, mikä on painavan koristeen kannalta tärkeää.