Tämän vuoden pääsiäisreseptien suunnitelmassani luki mämmijäätelökakku, mutta lopulta resepti muovautuikin yksinkertaisempaan suuntaan. Toki kauniiseen astiaan jäädytettynä tämä jälkiruoka menee lähes kakusta! Lopputulos maistuu ihanan kermaiselta: juuri sellaiselta, kun lusikassa on sopivassa suhteessa mämmiä ja kermaa sekä ripaus sokeria.

Jäätelön valmistaminen kondensoituun maitoon on tapa, jota olen harvemmin käyttänyt, mutta sen funktio on sama kuin glukoosisiirapilla: rakenne on pehmeä eikä jää kiteiseksi. Jäätelö on tällä tavalla erittäin helppo valmistaa. Viimeinen sinetti reseptille oli se, että löysin ekokaupasta vegaanista maitotiivistettä. Tämä on hyvä uutinen myös niille, joille tavallisen maitotiivisteen laktoosipitoisuus on ongelma.

Maistatin lapsilla sekä maitopohjaista että vegaanista versiota, eivätkä he osanneet sanoa kumpi on parempaa. Eli voin lämpimästi suositella tätä myös vegaaniseksi pääsiäisjälkiruoaksi aivan koko seurueelle! Huomaathan, että kasvivispien vaahtoutuvuus vaihtelee suuresti, eikä ole sama asia, minkä tuotteen valitsee. Lue kasvivispien vertailu ennen kuin lähdet soveltamaan.