10.05.2010   36 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Make-kakku


makekakku1makekakku2makekakku3makekakku4

Ystävälläni on kultainen Kasper-poika, jolle sain tehdä 4-vuotissynttärikakun. Kasper ideoi täytteet ihan itse: päärynää ja suklaata. Make-rekka on tämän hetken ykkösjuttuja, mikäpäs siis sen parempi aihe kakulle. Onnea vielä kerran 4-vuotiaalle!

Suklaa-päärynäkakku

20 hengen kakku

Pohja:
2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
4 dl maitoa
1 ½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 prk vauvojen päärynäsosetta (Piltti) (á 125 g) (tai oikeita tai säilykepäärynöitä siivuttuina)
2 annosta suklaatäytettä tummasta suklaasta

Kuorrutus:

4 ½ dl Flora Vispiä
2 tl sokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
5 Halvan lakumattoa
Digestive-keksejä

Make-koriste:
300-400 g marsipaania
1 Kick-patukka
pastavärit: punainen, keltainen, valkoinen, musta, sininen
hopeinen tomuväri + pari tippaa alkoholia


Valmista kakkupohjat (2 levyä) levykakkupohjan ohjeen mukaan. Leikkaa pohjat niin, että saat niistä kakkuun kolme pohjakerrosta. Yksinkertaisimmallan siis leikkaat kummastakin levystä 2/3 suuruiset palaset ja yhdistät jäljelle jäävät kolmannekset yhdeksi kerrokseksi. Pohjalevyjen ei tarvitse olla yhtenäisiä, sillä valmiissa kakussa ei palasia erota. Voit toki leikellä pohjista vapaasti sen muotoiset kuin haluat ja mikä kakun koristeluun parhaiten sopii.

Aseta alin pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle päärynäsosetta (tai päärynäsiivuja) ja suklaatäytettä. Nosta päälle toinen pohja. Kostuta ja täytä samalla tavalla. Laita kanneksi viimeinen levy ja kostuta. Kakun voi tehdä tähän vaiheeseen jo edellispäivänä.

Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita vatkaamisen lomassa vaahtoon sokeri ja vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahtoa reilu kerros kakun reunoille ja tasoita myös kakun päällinen kermavaahdolla. Tasoita reunat raapalla. Kermavaahdon levitys -ohjeessa on selostettu tätä vaihetta tarkemmin kuvien kanssa. Aseta maalattu marsipaanikoriste kakun päälle.

Irrota lakumattojen kerrokset toisistaan. Halkaise matot pituussuunnassa ja leikkaa suikaleet reilun sentin kokoisiksi paloiksi.

Asettele lakupaloja kakun reunoille ja päällisosan ympärille ruutulippukuvioksi. Palat liimautuvat hyvin kermavaahtoon.

Ripottele lopuksi varoen Digestive-murskaa maalatun kuvan ympärille.

***

Huom! Maalaus täytyy tehdä jo etukäteen, sillä erilaiset maalikerrokset vaativat kuivumisaikaa. Tarkemmat niksit ja ohjeet löydät maalausohjeesta.

Vinkki 1: Kun malli sisältää paljon yksityiskohtia, kannattaa miettiä, onko kaikkea tarpeen jäljentää täysin mallin mukaisesti. Osan yksityiskohdista voi jättää pois tai tehdä ne muunnellen. Siis priorisoi aiheen ominaispiirteiden ja toteutuksen haasteellisuuden mukaan.

Vinkki 2: Saat maalattuun kuvaan kolmiulotteisuutta yhdistämällä siihen yksityiskohtia, jotka nousevat irti pinnasta. Tässä maalauksessa rekan pyörät on tehty Kick-lakritsista.

Vinkki 3: Kristallipulvereista saa nestemäisiä sekoittamalla pieneen määrään jauhetta tipan tai pari kirkasta alkoholia.

Vinkki 4: Marsipaanin värillä ei ole suuresti väliä, kun maalaat koko kuvion peittävää pintaa. Tässä on käytetty vaaleanpunaista, koska tätä sattui kaapista löytymään. Yhtä hyvin pohjana olisi voinut olla jokin muu vaalea sävy. Kannattaa kuitenkin muistaa myös valmiiden, värillisten marsipaanien hyödynnettävyys: tässä olisi voinut käyttää myös valmiiksi punaista marsipaania, jolloin maalattavaksi olisi jäänyt ääriviivat ja pienemmät yksityiskohdat.

Vinkki 5: Jos haluat tehdä kakun hyvissä ajoin valmiiksi, esimerkiksi edellisenä päivänä, kannattaa marsipaanikoristeen alle levittää sokerikreemi. Kermavaahdon päällä marsipaani alkaa "itkeä" reunoilta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvontaVuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat