Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lissy

8.12.2015

lissy

Nimimerkki:

Lissy

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Sokeripulla

Kuka olet?

Olen Eestistä kotoisin, Keski-Suomessa asuva kolmen lapsen äiti ja kolmen lapsenlapsen mummi.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Äitini on aina leiponut ja laittanut ruokaa ihan alusta asti itse. Olen ollut pienestä lähtien äitini apuna. Noin 10-12-vuotiaana into kasvoi, kun tuli aina kehuja luokkailtaan leivotuista leipomuksista. Silloin se oikea innostus alkoi.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon 3-4 kertaa viikossa jotain. Konvehtien valmistus saa minut innostumaan ja aina uudet ohjeet saavat innostumaan. Tuntuu siltä että ne eivät lopu ikinä.

Suosikkiraaka-aineesi?

Näitä onkin kaksi. Tuorejuusto ja vaniljarahka.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Vuokakakut.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Aina on mielessä lapsuudesta joulu, kun tuli leivottua ensimmäiset piparit mummoni kanssa. Ja se koristelu…

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Vaikea sanoa. Näitä on niin monta. Valkosuklaa-puolukkaleivos ehkä.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kun suola ja sokeri olivat samannäköisessä säilytyspurkissa ja menivät vaihtoon. Ei ole enää! Ja toinen juttu kun kanelipulliin jäi kaneli laittamatta. 🙂

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin kehittää koristeiden, erityisesti kukkakoristeiden, tekemistä ja pursotuksetkaan ei aina onnistu niin kuin haluaisin.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

En kyllä keksi mitään kehitettävää. Olen hyvin tyytyväinen Kinuskiyhteisöön. Kinuskikissalle vaan mukavaa jatkoa!

Piperrys kysyi sinulta: Mikä omasta mielestäsi on suurin onnistumisesi leivonnassa?

Mielestäni minun suurin onnistuminen on macaronleivosten leipominen. Vasta kolmannella kerralla onnistuin täydellisesti.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Kestäisitkö viikon olemaan leipomatta mitään.

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Niitä on monta. Mutta yksi ehdoton suosikki on hunajakakku. Sitä syödessä muistuu aina lapsuus. Se on kakku mikä oli aina meidän perheen juhlien kahvipöydässä.

Kommentit (11)

Kinuskikissa15.12.2015 09:14

Lissy: okei, tiettyjä eroja löytyy siis tottumuksissa erilaisten raaka-aineiden käyttöön. Jos tulee jokin tietty eestiläinen klassikko mieleen, niin vinkkaapa minulle!

Lissy13.12.2015 20:33

Jäi vaivamaan toi mun kommentti Kinuskikissalle että eestissä käytetään enemmän maitorahkaa. Eli tarkoitin sitä että maitorahkaa käytetään usein täytekakuissa. Täällä en itse ole törmännyt maitorahkat-äyttekakkuun eikä leivoksiin. Eikä kovin paljon kaupasta tule ostettua 😀

Lissy13.12.2015 00:35

* Aamuriemu – kiitos samoin 🙂
* marja-johanna – olen myös tyytyväinen että kohtalotovereit löytyy 🙂 On se hunajakakku aika perinteinen eestissä.
* Kinuskikissa – ei tule kyllä äkkiä mieleen mitään erikoista , melkein samat kun suomessa 🙂 Mutta kuitenkin leivonnaisissa ja kakuissa käytetään usein maitotiivistetta, 20% kermaviiliä (suomessa se olis kun smetana mutta smetana on vielä rasvaisempi). maitorahkaa ja raejuustoa.
* Kinuskiemo – et ole väärässä. Usemmissa eipomuksissani on eestiläiset ”juuret” 🙂 Ihanaa Joulua sinullekin !
* Tohotin -on ilo kuulla että olet tykännyt 🙂
* maris – kiitos 🙂
* soja – kiitos!
* Piperrys – jään odottamaan kommentia että miten onnistuit 🙂

Eli suurkiitos kaikille kommentoijille !!! Oikein ihanaa ja maukasta Joulua kaikille <3

Piperrys11.12.2015 18:39

Moikka Lissy, mukava tutustua!
Törmäsin itse viime kesänä hotellin aamiaispöydässä hunajakakkuun ja sen jälkeen yritin metsästää sen reseptiä. Yhden löysinkin, mutta se oli hieman erilainen kun sinun reseptisi. Lisäksi mokasin valmistuksen oikein huolella. Mutta nyt kyllä lähtee uusi yritys sinun reseptilläsi, sen verran hyvää kakku oli 🙂 Olisi vaan heti pitänyt osata täältä etsiä!
Virossa käydessä tulee ihasteltua ruokakauppojen ihania leivos- ja jälkiruokatiskejä. Minä olisi myös Kinuskikissan tavoin kiinnostunut perinne- ja muistakin leivonnaisista.

soja10.12.2015 21:14

Hauska tutustua! Ja samaa sanon kuin muutkin, sulla on tosian monta ihanaa reseptiä. Mitään ei ole tullut kokeiltua, mutta toi hunajakakku ja kanelihaitari lienevät kokeilulistalla nyt kärkipäässä. Itse olen joskus asunut opiskellessa muutaman kuukauden Tallinnassa ja monet herkut siellä sain. Paljon lämpimiä muistoja =) Nyt pitääkin lähteä sinun resepteillä makumuistoja etsimään!

maris10.12.2015 19:30

Hei Lissy, mukava tutustua! 🙂 Kävin tässä ihan ajan kanssa vierailemassa leipomossasi ja sehän oli ihan tulvillaan houkuttelevia ja herkullisia leivonnaisia! Ehdottomasti aion kokeilla niistä useampaakin tulevaisuudessa.
Vaikeaa vaan valita, mitä ensin. 🙂

Tohotin10.12.2015 16:23

Sulla on tosi ihana leipomo Sokeripulla. Paljon sun reseptejä on tullut kokeiltua. Oon tykännyt mm. niistä Kermavaniljarahkasarvista kun syntyivät nopeasti vähällä vaivalla. Toinen tosi hauska oli Kanelihaitari jota suosittelen lämpimästi:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/lissy/kanelihaitari-eli-revittava-kanelipitko/

Kinuskiemo10.12.2015 15:32

Lämmin tervehdys sinulle, Lissy! 🙂 Sinä olet meille tuttu Kinuski monen vuoden ajalta. Tosi mahtavaa, että olet viihtynyt jo pitkään Kinuskikissan seurassa. Ja mukava, että tulit nyt esiin nimimerkkisi takaa ja kerroit meille ajatuksiasi ja historiaa leivontaan liittyen.

Olikin selvä, että olet ahkera leipoja, sillä leipomossasi on runsaasti mitä erilaisimpia ja toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja kuuloisia kakkuja. Ja monen monta jännittävää, ei ollenkaan tavallista leivonnaista. Olenkohan väärässä, kun arvailen, että niistä joillakin, ehkä useammallakin, saattaa olla eestiläiset ”juuret”. Hyvä esimerkki on juuri tämä suosikkikakkusi, ”hunajakakku”. Sen valmistustapa on todella mielenkiintoinen ja kaukana tavanomaisesta. Tekisi mieli ryhtyä saman tien tuumasta toimeen. Mutta sopivan hetken tullen on kyllä hunajakakun vuoro.

Toivottavasti sinun keittiössäsi kakut edelleen paistuvat kauniisti ja pullat tuoksuvat houkuttelevasti. Ja leipomisharrastus tuo sinulle iloa ja hyvää mieltä. Leipomosi ovella meitä kurkistelijoita riittää odottamassa taas uusia jännittäviä tuotoksia. Täällä nähdään ja kuullaan! 🙂

Kaikkea hyvää sinulle ja oikein ihanaa joulua!

Kinuskikissa9.12.2015 22:31

Hei vaan Lissy ja kiitos esittäytymisestä. 🙂 Minua alkoi kiinnostaa eestiläinen leivonta ja sieltä löytyvät uudet ideat. Hunajakakun jo mainitsit lapsuusajan herkkuna, mutta onko jotain muita perinneleivonnaisia, jotka ovat meillä vähemmän tunnettuja? Olisi mielenkiintoista tutustua paremmin näihin erikoisuuksiin esimerkiksi leipomosi kautta.

mari-johanna9.12.2015 07:55

Tervehdys Lissy!
Voi minua alkoi hymyilyttää tarinasi sokerin ja suolan sekoittumisesta. Minulla on nimittäin myös kerran käynyt niin eikä vähempää kun alkuaikoina appivanhempien luona. Minä tein lettutaikinaa ja suolaa hujahti sokerin sijasta.Roskiin meni sitten se taikina.
On myös ihanaa kuulla,että kohtalotovereita löytyy macaron leivosten saralla,mutta kiva kuulla että nyt jo myös siellä onnistuu. 🙂
Täytyy ehdottomasti kokeilla joku kerta tuota sinun hunaja kakkua. Kerrot että siitä maistuu lapsuus mieleen. Onko se jokin eestiläinen perinneleivonnainen?
Kiitos Lissy että saimme lukea ajatuksiasi ja oikein lämmintä joulun odotusta! 🙂

ps. Jos minun pitäisi olla viikko leipomatta, yhtään mitään,ilman suolaista tai makeaa, niin kyllä vieroitusoireita tulisi! 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Lissy

8.12.2015

lissy

Nimimerkki:

Lissy

Kinuskileipomo:

Kinuskileipomo Sokeripulla

Kuka olet?

Olen Eestistä kotoisin, Keski-Suomessa asuva kolmen lapsen äiti ja kolmen lapsenlapsen mummi.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Äitini on aina leiponut ja laittanut ruokaa ihan alusta asti itse. Olen ollut pienestä lähtien äitini apuna. Noin 10-12-vuotiaana into kasvoi, kun tuli aina kehuja luokkailtaan leivotuista leipomuksista. Silloin se oikea innostus alkoi.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon 3-4 kertaa viikossa jotain. Konvehtien valmistus saa minut innostumaan ja aina uudet ohjeet saavat innostumaan. Tuntuu siltä että ne eivät lopu ikinä.

Suosikkiraaka-aineesi?

Näitä onkin kaksi. Tuorejuusto ja vaniljarahka.

Suosikkiosa-alueesi leivonnassa?

Vuokakakut.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Aina on mielessä lapsuudesta joulu, kun tuli leivottua ensimmäiset piparit mummoni kanssa. Ja se koristelu…

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Vaikea sanoa. Näitä on niin monta. Valkosuklaa-puolukkaleivos ehkä.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Kun suola ja sokeri olivat samannäköisessä säilytyspurkissa ja menivät vaihtoon. Ei ole enää! Ja toinen juttu kun kanelipulliin jäi kaneli laittamatta. 🙂

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin kehittää koristeiden, erityisesti kukkakoristeiden, tekemistä ja pursotuksetkaan ei aina onnistu niin kuin haluaisin.

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

En kyllä keksi mitään kehitettävää. Olen hyvin tyytyväinen Kinuskiyhteisöön. Kinuskikissalle vaan mukavaa jatkoa!

Piperrys kysyi sinulta: Mikä omasta mielestäsi on suurin onnistumisesi leivonnassa?

Mielestäni minun suurin onnistuminen on macaronleivosten leipominen. Vasta kolmannella kerralla onnistuin täydellisesti.

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Kestäisitkö viikon olemaan leipomatta mitään.

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Niitä on monta. Mutta yksi ehdoton suosikki on hunajakakku. Sitä syödessä muistuu aina lapsuus. Se on kakku mikä oli aina meidän perheen juhlien kahvipöydässä.

Kommentit (11)

Kinuskikissa15.12.2015 09:14

Lissy: okei, tiettyjä eroja löytyy siis tottumuksissa erilaisten raaka-aineiden käyttöön. Jos tulee jokin tietty eestiläinen klassikko mieleen, niin vinkkaapa minulle!

Lissy13.12.2015 20:33

Jäi vaivamaan toi mun kommentti Kinuskikissalle että eestissä käytetään enemmän maitorahkaa. Eli tarkoitin sitä että maitorahkaa käytetään usein täytekakuissa. Täällä en itse ole törmännyt maitorahkat-äyttekakkuun eikä leivoksiin. Eikä kovin paljon kaupasta tule ostettua 😀

Lissy13.12.2015 00:35

* Aamuriemu – kiitos samoin 🙂
* marja-johanna – olen myös tyytyväinen että kohtalotovereit löytyy 🙂 On se hunajakakku aika perinteinen eestissä.
* Kinuskikissa – ei tule kyllä äkkiä mieleen mitään erikoista , melkein samat kun suomessa 🙂 Mutta kuitenkin leivonnaisissa ja kakuissa käytetään usein maitotiivistetta, 20% kermaviiliä (suomessa se olis kun smetana mutta smetana on vielä rasvaisempi). maitorahkaa ja raejuustoa.
* Kinuskiemo – et ole väärässä. Usemmissa eipomuksissani on eestiläiset ”juuret” 🙂 Ihanaa Joulua sinullekin !
* Tohotin -on ilo kuulla että olet tykännyt 🙂
* maris – kiitos 🙂
* soja – kiitos!
* Piperrys – jään odottamaan kommentia että miten onnistuit 🙂

Eli suurkiitos kaikille kommentoijille !!! Oikein ihanaa ja maukasta Joulua kaikille <3

Piperrys11.12.2015 18:39

Moikka Lissy, mukava tutustua!
Törmäsin itse viime kesänä hotellin aamiaispöydässä hunajakakkuun ja sen jälkeen yritin metsästää sen reseptiä. Yhden löysinkin, mutta se oli hieman erilainen kun sinun reseptisi. Lisäksi mokasin valmistuksen oikein huolella. Mutta nyt kyllä lähtee uusi yritys sinun reseptilläsi, sen verran hyvää kakku oli 🙂 Olisi vaan heti pitänyt osata täältä etsiä!
Virossa käydessä tulee ihasteltua ruokakauppojen ihania leivos- ja jälkiruokatiskejä. Minä olisi myös Kinuskikissan tavoin kiinnostunut perinne- ja muistakin leivonnaisista.

soja10.12.2015 21:14

Hauska tutustua! Ja samaa sanon kuin muutkin, sulla on tosian monta ihanaa reseptiä. Mitään ei ole tullut kokeiltua, mutta toi hunajakakku ja kanelihaitari lienevät kokeilulistalla nyt kärkipäässä. Itse olen joskus asunut opiskellessa muutaman kuukauden Tallinnassa ja monet herkut siellä sain. Paljon lämpimiä muistoja =) Nyt pitääkin lähteä sinun resepteillä makumuistoja etsimään!

maris10.12.2015 19:30

Hei Lissy, mukava tutustua! 🙂 Kävin tässä ihan ajan kanssa vierailemassa leipomossasi ja sehän oli ihan tulvillaan houkuttelevia ja herkullisia leivonnaisia! Ehdottomasti aion kokeilla niistä useampaakin tulevaisuudessa.
Vaikeaa vaan valita, mitä ensin. 🙂

Tohotin10.12.2015 16:23

Sulla on tosi ihana leipomo Sokeripulla. Paljon sun reseptejä on tullut kokeiltua. Oon tykännyt mm. niistä Kermavaniljarahkasarvista kun syntyivät nopeasti vähällä vaivalla. Toinen tosi hauska oli Kanelihaitari jota suosittelen lämpimästi:
http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/lissy/kanelihaitari-eli-revittava-kanelipitko/

Kinuskiemo10.12.2015 15:32

Lämmin tervehdys sinulle, Lissy! 🙂 Sinä olet meille tuttu Kinuski monen vuoden ajalta. Tosi mahtavaa, että olet viihtynyt jo pitkään Kinuskikissan seurassa. Ja mukava, että tulit nyt esiin nimimerkkisi takaa ja kerroit meille ajatuksiasi ja historiaa leivontaan liittyen.

Olikin selvä, että olet ahkera leipoja, sillä leipomossasi on runsaasti mitä erilaisimpia ja toinen toistaan herkullisemman näköisiä ja kuuloisia kakkuja. Ja monen monta jännittävää, ei ollenkaan tavallista leivonnaista. Olenkohan väärässä, kun arvailen, että niistä joillakin, ehkä useammallakin, saattaa olla eestiläiset ”juuret”. Hyvä esimerkki on juuri tämä suosikkikakkusi, ”hunajakakku”. Sen valmistustapa on todella mielenkiintoinen ja kaukana tavanomaisesta. Tekisi mieli ryhtyä saman tien tuumasta toimeen. Mutta sopivan hetken tullen on kyllä hunajakakun vuoro.

Toivottavasti sinun keittiössäsi kakut edelleen paistuvat kauniisti ja pullat tuoksuvat houkuttelevasti. Ja leipomisharrastus tuo sinulle iloa ja hyvää mieltä. Leipomosi ovella meitä kurkistelijoita riittää odottamassa taas uusia jännittäviä tuotoksia. Täällä nähdään ja kuullaan! 🙂

Kaikkea hyvää sinulle ja oikein ihanaa joulua!

Kinuskikissa9.12.2015 22:31

Hei vaan Lissy ja kiitos esittäytymisestä. 🙂 Minua alkoi kiinnostaa eestiläinen leivonta ja sieltä löytyvät uudet ideat. Hunajakakun jo mainitsit lapsuusajan herkkuna, mutta onko jotain muita perinneleivonnaisia, jotka ovat meillä vähemmän tunnettuja? Olisi mielenkiintoista tutustua paremmin näihin erikoisuuksiin esimerkiksi leipomosi kautta.

mari-johanna9.12.2015 07:55

Tervehdys Lissy!
Voi minua alkoi hymyilyttää tarinasi sokerin ja suolan sekoittumisesta. Minulla on nimittäin myös kerran käynyt niin eikä vähempää kun alkuaikoina appivanhempien luona. Minä tein lettutaikinaa ja suolaa hujahti sokerin sijasta.Roskiin meni sitten se taikina.
On myös ihanaa kuulla,että kohtalotovereita löytyy macaron leivosten saralla,mutta kiva kuulla että nyt jo myös siellä onnistuu. 🙂
Täytyy ehdottomasti kokeilla joku kerta tuota sinun hunaja kakkua. Kerrot että siitä maistuu lapsuus mieleen. Onko se jokin eestiläinen perinneleivonnainen?
Kiitos Lissy että saimme lukea ajatuksiasi ja oikein lämmintä joulun odotusta! 🙂

ps. Jos minun pitäisi olla viikko leipomatta, yhtään mitään,ilman suolaista tai makeaa, niin kyllä vieroitusoireita tulisi! 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa