Kinuskileipomo Sokeripulla

Kategoria: Hunajamauste-haaste,  Klassikot Nähty 12716 kertaa
 
16.06.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Hunajakakku


Edullinen täyte tähän kakkuun on Prismasta/Citymarktista löydetty Eestiläinen 20% kermaviili eli smetana.
Kakun voi leipoa myös suorakaiteisena. Levyn mitat ovat 23 x 30 cm.

pohjat:
♦ 75 g inkiväärinmakuista hunajaa
♦ 100 g sokeria
♦ 2 kananmunaa
♦ 125 g voita
♦ 1 tl ruokasoodaa
♦ 425 g vehnäjauhoja

täyte:
♦ 200 g sokeria
♦ 700 g smetanaa

Sekoita teräskulhossa hunaja, sokeri ja kananmuna keskenään. Nosta päälle huoneenlämpöinen voi.
Laita kulho vesihauteeseen (kattila jossa on vettä ja kattilan päälle sopiva teräskulho)
Lämmitä seosta vesihauteessa  kunnes voi on kokonaan sulanut, mutta älä sekoita!
Lisää ruokasooda ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä. Lisää jäähtynyt seokseen jauhot vähitellen sekoittaen kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina 7 osaan. Kauli jokainen pala ohueksi kiekoksi Ø 24 cm.
Se onnistuu näin: tarvitaan kolme leivinpaperiarkkia.  Piirrä lyijykynällä yhdelle paperille kieko  Ø 24 cm.
Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä piirretyn pyöreän levyn kokoiseksi. Irrota  paperi, missä on piirros ja siirrä levy toisen paperin kanssa unipellille.
puhja
Paista 180-200 ° C uunissa noin 6-7 minuuttia eli kullanruskeaksi. Samaan aikaan, kun yksi pohja kypsyy kerkee rauhassa kaulia valmiiks seuraava pohja jne. Viimeisen kiekon voi kaulia noin suuruseksi koska siitä murskaatan kakun pinnalle murusia.
Sekoita keskenään smetana ja sokeri. Oman maun mukan voi vähentää sokerin määrää. Kasaa kakku tarjoiluvadille (kuusi levyä) Levitä väleihin ja päälle täytettä. Murskaa seitsemäs levy karkeaksi muruiksi ja ripottele murut kakun pinnalle.
pohja2
Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli!
hun