Kinuskileipomo maris

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Jälkiruoat,  Laskiaistempaus,  Muuta makeaa Nähty 3386 kertaa
 
07.02.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTILaskiaisen pullapannarit eli pullarit


Olen aiemmin tehnyt pieniä korvapuustipannareita, joihin ohje jo löytyykin Kinuskileipomostani. Suurena laskiaispullafanina päätin, että kyllähän siitäkin pullasta on pannaria saatava. Ja saihan siitä: tuli pullari! Eli pullan ja pannarin risteymä. Aavistelisin, että voi olla vähän samaa sukua Kinuskikissan puffinssien kanssa. 🙂
Laskiaispullarit sopivat eritoten välipalaksi tai jälkkäriksi, mutta toki myös kahvipöytään – joko lämpiminä, haaleina tai vaikkapa jääkaappikylminä. Itse leikkasin hieman jo jäähtyneet pannarit lähestulkoon kahtia ja laitoin hilloa sekä vaniljaista kerma-tuorejuustovaahtoa täytteeksi. Jos nämä haluaa tarjota heti uunilämpiminä, voi laittaa hilloa/marjoja pannarin päällä olevaan kuoppaan ja annostella kerma-tuorejuustovaahtoa päälle. Tai tarjota vaahto ja hillo erikseen, jolloin kukin herkuttelija voi rakentaa mieleisensä laskiaispullarin.

Pullarit ovat helppoja ja nopeita valmistaa: taikinan ainekset sekoitetaan nopeasti yhteen, taikinaa ei tarvitse turvottaa ja paistaminen tapahtuu siististi muffinssipellin koloissa.

Laskiaispullapannarit eli -pullarit
(12 kpl)

Vinkki: Voit käyttää myös muita makeita tuorejuustovaihtoehtoja ja erilaisia marjoja. Esim. kinuskituorejuusto-vadelma, sitruunatuorejuusto-mustikka/vadelma, appelsiinituorejuusto-mustaherukka….

Taikina: 
100 g (n. 1 dl) Valio Viola vaniljatuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl maitoa (tai kasvimaitoa)
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja

Päälle:
2 dl (pakaste)vadelmia
1/2 tl perunajauhoja

Täyte:
2 dl kuohukermaa (tai vispikermaa)
100 g Valio Viola vaniljatuorejuustoa
n. 1/2 dl vadelmahilloa

Laita vaniljatuorejuusto kulhoon ja notkista sitä hieman sekoittaen. Lisää kananmunat ja sekoita vispilällä huolellisesti tasaiseksi seokseksi.
Lisää joukkoon maito, kardemumma, suola, vaniljasokeri sekä sulatettu voi. Sekoita.
Lisää viimeiseksi leivinjauhe sekä vehnäjauhot vähitellen, koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes taikina on tasaista.

Voitele muffinssipellin kolot huolellisesti voilla. Silikonivuokaa ei tarvitse voidella. Annostele taikina pellin koloihin kaatamalla. Taikinaa tulee kuhunkin hieman alle puolenvälin. Sekoita taikinaa välillä kaatamisen aikana, jotta esim. kardemumma ei jää kulhon pohjalle.

Sekoita perunajauhot kohmeisten vadelmien sekaan. Ripottele vadelmia muffinssipellin koloihin annostellun taikinan päälle.
image

Paista pannareita 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Anna pannareiden hetken jäähtyä ja irrota ne sitten esim. voiveistä apuna käyttäen koloista.
image
Vaahdota sähkövatkaimella täytteeseen tuleva kerma löysäksi vaahdoksi. Notkista vaniljatuorejuustoa hieman lusikalla ja lisää se sitten kerman sekaan. Jatka vaahdottamista kunnes kerma-tuorejuustovaahto on sopivan paksua.

Leikkaa pannarit vaakasuoraan halki niin, että ylä- ja alaosa jäävät toisesta laidastaan hieman kiinni toisiinsa.
Levitä sisään ensin hieman vadelmahilloa ja pursota tai lusikoi sitten täytteeksi kerma-tuorejuustovaahtoa.
Voit myös vaihtoehtoisesti jättää pannarit halkaisematta ja täyttää pannarin päällä olevan kuopan hillolla ja pursottaa sen päälle keon kerma-tuorejuustovaahtoa. Tai tarjoilla hillon ja vaahdon erillisissä astioissa, jolloin jokainen voi rakentaa mieleisensä laskiaispullarin.
image