30.8.2018
Omenapiirakka
Vinkit:
• Tuplaamalla määrät saat piirakkaa pellillisen (riittää suuremmallekin pellille).
• Omenoiden tilalle sopivat myös marjat tai raparperit.
• Marjapiirakoista voi jättää kanelin pois.
Pohja:
3/4 dl voita sulatettuna (n. 70 g)
2 1/2 dl piimää
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja (osan voi korvata täysjyvällä, esim. graham- tai täysjyväspelttijauho)
3/4 dl mantelijauhetta (voi korvata vehnäjauholla)
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
Pinnalle:
3-4 kotimaista omenaa (tai maun ja omenien koon mukaan)
1/2 tl kanelia
1/2 rkl sokeria
Sulata voi kattilassa tai mikrossa.
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi ja piimä.
Sekoita lusikalla tai puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Vuoraa piirakkavuoka (25-27 cm) rypistetyllä leivinpaperilla. Kaada/levitä taikina vuokaan.
Huuhdo omenat, poista siemenkodat ja leikkaa viipaleiksi.
Asettele omenaviipaleet taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia ja sokeria.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos mari-johanna kommentista! Tämä on kyllä yksinkertaisuudessaan ihan paras piirakka mitä minä tiedän. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan! Ja mantelijauhe ei ole välttämätön. Tilalle voi laittaa jauhoja tai ehkä kaurahiutaleetkin voisi olla kiva lisä. Itse tykkään mantelista, ja siksi mantelijauhettakin mielelläni joka paikkaan tungen, jos sitä vaan sattuu kaapissa olemaan (eli olen raskinut ostaa 😄).