Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Kesän paras raparperipiirakka, glut. ja maidoton

24.6.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20170624_151053_600x600.jpg

Sain töissä työkaverini tekemää aivan taivaallista raparperipiirakkaa. Alkuperää ja ohjetta tiedustellessani kuulin, että ohje on otettu joskus kotiliesi lehdestä ja alun alkaen kai piirakka tunnetaan jossain kahvilassa nimellä maisemakahvilan raparperipiirakka. Nam ja maiskis! Nyt löysin jo tämän ohjeen sattumalta myös top 100 kakkublogi listan blogista nimeltä Emeraldy city. Ei ihme, vie kielen mennessään. Laitan tähän linkin kuitenkin tuonne kotilieden sivuille.
http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/maisemakahvilan-raparperipiirakka
Minä muokkasin tämän koko porukalle sopivaksi gluteenittomaksi sekä maidottomaksi, mutta ohjeeseen laitan myös millä herkku alun perin on tehty.

Tarvitset muruseokseen:

8 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai sama määrä vehnäjauhoa)
(herkullinen tulee myös suhteella puolet spelttiä ja puolet gluteenitonta mikäli mahat kestävät)
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g sunnuntai maidotonta margariinia

Pohjaan:

noin 2/3 osaa muruseosta
2 dl alpro soya jugurttia oman maun mukaan (tai sama määrä piimää)
1 kananmuna

Täyte:

1 l. raparperia (eli 3 isoa tai 4 keskikokoista vartta)
4-5 dl Alpro Greek style vanilja jugurttia ( tai 2 tlk valion vaniljarahkaa)
2 munaa
3 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Ota kananmunat ja margariini huoneen lämpöön useampi tunti ennen leipomista.
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden sekaan.
Erota nyt seoksesta 1/3 toiseen kippoon odottamaan.
Sekoita 2/3 seokseen jugurtti (tai piimä) sekä muna ja kaada pohja taikina pellille.
Kuori ja pilko raparperit ja levitä ne pellille pohjataikinan päälle.
Sekoita täytteen jugurtti (tai rahka) sokerit ja munat keskenään ja kaada raparperien päälle.
Lopuksi ripottele erikseen ottamasi muruseos täytteen päälle.
Paista uunissa 45 min. ja jäähdytä. Vatkaa piirakan seuraksi alpron soya vispiä tai kermavaahtoa, mutta välttämättä piirakka
ei kaipaa rinnalleen mitään – Vie kielen mennessään ihan sellaisenaan! 🙂

Vinkki: Tämä ohje kuulemma toimii myös marja aikaan marjapiirakka ohjeena, itse en ole ehtinyt vielä kokeilemaan mutta varmasti syksyn tullen testaan.

Minulla oli ikean uunivuoka käytössä jonka mitat ovat 30 x38 cm ja näin piirakalle tuli mukavasti korkeutta muttei liikaa. Onnistuu toki varmaan muunlaisillakin pelleillä.

Ainesosat

Raparperi

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatKesäMakeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (7)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
6.7.2020 15:37

Tähän piirakan reseptiin oli kirjoitus vaiheessa taannoin iskenyt painovirhe paholainen, tai mikä lie ajatus mörkö!!! 🙂
Täytteen kohdalle olin kirjoittanut 2 dl maidotonta jugurtin vastinetta kun rahkaa sanon tarvittavan puolet enemmän.
Nyt Salossa asuva tarkkanäköinen leipuri otti minuun yhteyttä mutkien kautta ystävän välityksellä ja kummasteli asiaa….. Hyvä näin!!
Asia korjattu reseptiin eli maidotonta jugurttia voi huoletta laittaa sen 4-5 dl!
Kiitos siis Tarkkanäköiselle leipurille Saloon!!! 🙂

PS. Toki onnistuihan tuo tuolla pienemmälläkin määrällä, mutta isommalla vielä paremmin. 🙂 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.5.2020 07:59

M3L: Heipä hei! Olipas sattumaa että huomasin viestisi. Tulin tarkistamaan määriä ja ohjetta kun aion itsekin ruveta tänään leipomis hommiin.
Mukavaa että löysit tämän ja piipahdit leipomooni.
Kyllä, tämä onnistuu myös muilla tuotteilla. Itse teen aina sillä mitä kaapissa sattuu olemaan. Pitäisikin vaihtaa itseasiassa tuo resepti niin, että siinä viitataan vain kasvispohjaisiin tuotteisiin ylipäätään.

Maukkaita piirakka hetkiä teille ja Aurinkoista kesän alkua!

M3L
29.5.2020 15:47

Onnistuuko tämä maidottomana jollain muulla kuin soijatuotteilla? Ne eivät sovi meille. Muuten kuulostaisi niin ihanalta!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
7.6.2018 20:56

marju1: Kiva juttu että eksyit leipomooni!
Kinuskikissalla on sellainen verraton sivu mistä voisit nyt saada apua ja varmennusta asiaan, ettet tee liikaa tai liian vähän taikinaa.
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/
Oman peltini mitat olen laittanut reseptiin ja niiden avulla pystyt tuolla sivulla laskemaan pellin pinta-alan ja muuttamaan sen piirakkavuoan mittoihin.
Maukkaita piirakkahetkiä!

marju1
7.6.2018 20:41

Tarve olisi ”vain” piirakkavuoalliselle, niin uskaltaisinko puolittaa ainakin pohjan ainekset?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
9.7.2017 08:38

MariaJ: kiitos vinkistä! Minä niin harvoin teen täysin vegaanista, kun sille ei tarvetta ole tullut, nyt on tarve omassa piirissä lähinnä maidottomuuteen ja gluteenittomuuteen. Mutta leipurille vinkkisi on mainio, pidän tuon ehdottomasti mielessäni! 🙂
Eihän sitä koskaan tiedä….

MariaJ
Kinuskileipomo MariaJ
8.7.2017 16:11

ohjeesta saa muuten täysin vegaanisen jättämällä kananmunan poies täytteestä koska soija jugurtti jähmettyy uunissa ilman munaakin!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa