4.5.2018
Tarvitset:
6-8 perunaa
2 porkkanaa
4 kananmunaa
pieni pala purjoa
1 pussi pakasteherneitä
ripaus suolaa
250 g kinkkusuikaleita
400 g majoneesia ( itse käytän yleensä laktoositonta ja gluteenitonta, alkuperäisessä ohjeessa oli Hellmans-merkkistä,
merkillä en usko olevan väliä)
Tee näin:
Keitä perunat ja kananmunat (munat koviksi noin 8 min. ) jo edellisenä iltana valmiiksi ja laita kylmiöön odottamaan seuraavaa päivää.
Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi lastuiksi. Laita porkkanat ja herneet kattilaan keitä kypsiksi. Mausta suolalla.
Pilko perunat,munat ja purjo ja laita ne tarpeeksi isoon kulhoon, missä salaatti on hyvä sekoittaa.
Jos lisäät kinkkua lisää se kippoon.
Kun porkkanat ja herneet ovat jäähtyneet lisää ne kippoon.
Lopuksi laita majoneesi kippoon ja sekoita perunasalaatti hyvin sekaisin.
Säilytä kylmässä.
Perunasalaatti on ruokaisa eväs sellaisenaan mutta käy mainiosti lisäkkeeksi grilliruoallekin!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä
Maailman paras mutakakku
2826 tähteä
Mokkapalat
2566 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Maris!
En minäkään tätä salaattia aiemmin juurikaan perunasalaattia itse tehnyt, mutta nyt tämä jäi niin listoille että tulee värkättyä aina silloin tällöin. Kesä aikaan enimmäkseen!
Nyt vaan kuule kasaat siellä ystävistä ja sukulaisista grilli porukan kasaan ja sanot että kun joku grillaa niin sinä teet salaatin….