Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Creme Brulee

19.10.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_600x600.jpg

Minulla on pitkään ollut jo hankinta listalla leipomuksia varten kaasupoltin, eli "töhötin" näin meidän kielessä. Se nyt kuitenkin on sellainen kapistus, että ilmankin pärjää joten tähän asti se on jäänyt hankkimatta.
Muutamia viikkoja sitten kokkikoulun viimeistä luokkaa käyvä poikani tuli innosta puhkuen kotiin että nyt täytyy se kaasupoltin hankkia. He olivat tehneet koulussa creme Bruleeta ravintolan asiakkaille ja nyt tämä herkku rantautuisi meillekin.
Turhake,ehkä niin, mutta kuitenkin aikasta kiva vekotin. Viikko sitten teimme yhdessä koe version isänpäivä lounasta silmällä pitäen. Tämä ohje on otettu valion sivulta, katselimme myös kokkikoulun kirjaa, vaan aikalailla yksyhteen ne tuntuivat ohjeet olevan.

Tarvitset: 6 annosta (pieniä uunin kestäviä kahvikuppeja tai jälkiruokakippoja)

2 rkl vaniljauutetta ( tai yksi vaniljatanko)
1 prk (3,3 dl) laktoositonta kuohukermaa
1 dl eila kevytmaitoa
4 kananmunan keltuaista
1/2 dl hienoa sokeria

Pinnalle:
Ruokokidesokeria

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Yhdistä kerma, maito ja vaniljauute kattilaan ja kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen ja vahtien ettei kuohu yli reunojen.
Siirrä levyltä pois.
Erottele keltuaiset valkuaisista ja kaada sokeri keltuaisten sekaan sekä vatkaa hetki kevyesti.
Kaada kuuma kermamaito munamassan sekaan ohuena nauhana. Sekoita hyvin koko ajan mutta älä niin rajusti että pinnalle muodostuisi vaahtoa.
Kaada seos kahvikuppeihin tai vuokiin (HUOM! Muista siis uunin kestävyys!) ja siirrä vuoat uunivuokaan mihin kaadat kiehuvaa vettä.

Jpeg

Veden tulee ylettää kuppeja noin puoliväliin asti.
Työnnä uunivuoka kuppeineen uuniin ja paista 35-45 min. niin, että massa on lähtenyt hyytymään kunnolla mutta kun kevyesti heilutat kuppia se on kuitenkin vielä löysää.
Anna jäliruokakippojen jäähtyä ja laita ne sitten jääkaappiin 3-4 tuntia tai vaikka jopa yön ylitse.

Jpeg

Ennen tarjoilua ripottele creme bruleen pinnalle ruokosokeria ja paahda jälkiruokiin kaasupolttimella karamellimainen rapea pinta.
VINKKI! Jos sinulla ei ole poltinta, voit tehdä pinnan jälkiruokiin näin:
Sulata 1 dl tavallista hienoa sokeria paksupohjaisessa kattilassa. Anna sokerin sulaa ja saada aavistus ruskeaa vgäriä. Kaada sula sokeri leivinpaperilla päälystetylle pellille
ja anna jäähtyä ja kovettua.
Murskaa kovettunut sokerilevy leivinpaperin välissä pieniksi muruiksi nuijaa käyttäen. Ripottele murut jälkiruoan päälle ennen tarjoilua.
Tarjoile Creme Brulee tuoreiden marjojen tai vaikka mansikkasurvoksen kanssa kuten minä.

Ja hei, jäljelle jäänneistä valkuaisista voit tehdä vaikka marenkeja!

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JälkiruoatMakuja maailmaltaMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.10.2019 08:10

Hei Sokeripulla: Kahvikuppieni vetoisuus on piripintaan asti 1 1/2 dl eli olisko niin että laitoimme massaa kuppiin ehkä 1 dl verran.
Se oli juuri sopiva määrä kun ajattelee, että herkun syö jälkiruoaksi jolloin vatsa on jo melko täynnä ruoasta.
Nyt täytyykin käydä sinun leipomossasi katsomassa nuo marenkikorit!

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
24.10.2019 23:02

Ihana idea kahvimukit. Mikä on mukin vetoisuus?
Mun leipomosta löytyy kuva marenkikorista (Marenkikorit) missä on kaasupolttimella marenkille annettu vähän sävyä 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.10.2019 06:50

Kiitos viestistä Kinuskiemo!
Kyllä asia juuri on noin. Meille on rantautunut reilun kahden vuoden aikana jo uskomaton määrä uusia helppojakin reseptejä poikamme kokkikoulun ansiosta. Meille todellakin on tullut myös ruoan valmistusta tai leipomista helpottavia tekniikoita ja mikä minusta on kaikkein mukavinta, niin se yhdessä tekeminen.
Jos 18 vuotias nuori mies vielä silloin tällöin kiireiltään ehtii äidin kanssa keittiöön, niin se jos mikä on minusta ihanaakin ihanampi juttu!

Itse olen aina jotenkin kuvitellut, että creme bruleen valmistus on monimutkaista ja vaikeaa, en tiedä edes mihin käsitykseni on perustunut ja nyt suorastaan alkoi hymyilyttämään kun tajusin, kuinka superhelppoa se on.
Ehkä nimi johtaa harhaan. Sitä kuvittelee että hienon nimen taakse kätkeytyy vaikeatekoinen tuotos!

Ja kuten sanoin, olen kanssasi samaa mieltä, kaasupoltinta ilmankin pärjäisi, mutta ehkä sitä joskus voi jonkun pienen turhakkeen kaapin täytteeksi ostaa!!

Kinuskiemo
20.10.2019 14:51

Nyt riittää tietotaitoa teidän perheessä! 🙂 Tarvittiinpa ideoita ruoka- tai kahvittelutilanteeseen, niin teillä ei olla yhden idean varassa. Kiva varmasti mittailla koettuja ja perinteisiä ja taas uusia kiinnostavia reseptejä, työtapoja, tekniikoita jne. Kokkikoulusta perinteisten ohjeiden lisäksi tulevat ne uusimmat niksit ja trendit.

Olipa kiva, että toit leipomoosi tämän takuuvarmasti herkullisen jälkkärin. Sehän on periaatteessa helppo valmistaa, kunhan ei tarvitse aivan heti miten tuoda pöytään tarjolle. Toisaalta taas hyvä, että voi tehdä muiden kiireiden tieltä valmiiksi vaikka edellispäivänä.

Kätevä tuo kaasupoltin, mutta hyvillä ohjeillasi selviää ilmankin.
(Näppäriä laitteita on paljon ja niitä kaikkia tekisi mieli hankkia, mutta kaappitilaakin joutuu ajattelemaan.)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa