22.02.2019   2 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Pullat, munkit ja donitsit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Laskiaispullakakku


Mikä komeampaa kuin nostaa jättimäinen laskiaispulla pöytään koko porukan herkuteltavaksi! Tällä ohjeella saat kolme jättipullaa jaettavaksi isommankin porukan kesken. Yhdestä pullasta riittää noin 7 hengen seurueelle.

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa monia muitakin muunnelmia rakastetusta laskiaispullasta. Laskiaispullan makuja löytyy myös esimerkiksi kakuista, leivoksista ja muffinsseista, isossa ja pienessä koossa. Infopaketin laskiaisesta löydät jutusta laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut.

Jättimäinen laskiaispulla

3 kappaletta

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 muna
17-18 dl vehnäjauhoja

Pinnalle ennen paistoa:
1 muna
raesokeria

Täyte:
n. 250 g mansikkahilloa
3 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle täyttämisen jälkeen:

tomusokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Leivo jokaisesta palasta tasainen ”limppu”. Vuoraa vuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa myös reunoille leivinpaperisuikaleet. Saat ne pysymään kiinni, kun sipaiset reunaan hieman öljyä. Nosta jättipulla vuokaan ja anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.


Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja jatka jäähdyttelyä ritilän päällä.

Leikkaa jättipullasta päällinen pois siten, että pohjaksi jää vähintään kaksikolmasosaa korkeudesta (pieni hattuosa helpottaa kakun leikkaamista). Levitä pohjan päälle mansikkahilloa. Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermaa paksuksi kerrokseksi mansikkahillon päälle. Nosta kansi peitoksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.


Tarjoile mieluiten heti täyttämisen jälkeen. Leikkaa palat sahalaitaisella veitsellä. Tarvittaessa hatun voi siirtää syrjään leikkaamisvaiheessa.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat