Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Laskiaispullakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Laskiaispullakakku

22.2.2019

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla.jpg

Mikä komeampaa kuin nostaa jättimäinen laskiaispulla pöytään koko porukan herkuteltavaksi! Tällä ohjeella saat kolme jättipullaa jaettavaksi isommankin porukan kesken. Yhdestä pullasta riittää noin 7 hengen seurueelle.

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa monia muitakin muunnelmia rakastetusta laskiaispullasta. Laskiaispullan makuja löytyy myös esimerkiksi kakuista, leivoksista ja muffinsseista, isossa ja pienessä koossa. Infopaketin laskiaisesta löydät jutusta laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut.

3 h Keskitaso 3 kappaletta 2

Avainsanat

Laskiainen

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutPullat, munkit ja donitsit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jättimäinen laskiaispulla

Muunna reseptiämukaan.
3
KAPPALETTA

Perusannoksesta tulee 3 jättipullaa. Yksi pulla riittää 7 henkilölle.

Taikina

200 g voita

5 dl täysmaitoa

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 muna

17-18 dl vehnäjauhoja

Pinnalle ennen paistoa

1 muna

raesokeria

Täyte

n. 250 g mansikkahilloa

3 dl kuohukermaa

1 1/2 tl sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle täyttämisen jälkeen

tomusokeria

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-10-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-2-2-286x300.jpg

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Leivo jokaisesta palasta tasainen ”limppu”. Vuoraa vuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa myös reunoille leivinpaperisuikaleet. Saat ne pysymään kiinni, kun sipaiset reunaan hieman öljyä. Nosta jättipulla vuokaan ja anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-3-2-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-2-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-3-295x300.jpg

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja jatka jäähdyttelyä ritilän päällä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-4-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-5-295x300.jpg

Leikkaa jättipullasta päällinen pois siten, että pohjaksi jää vähintään kaksikolmasosaa korkeudesta (pieni hattuosa helpottaa kakun leikkaamista). Levitä pohjan päälle mansikkahilloa. Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermaa paksuksi kerrokseksi mansikkahillon päälle. Nosta kansi peitoksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-6-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-7-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-8-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-9-295x300.jpg

Tarjoile mieluiten heti täyttämisen jälkeen. Leikkaa palat sahalaitaisella veitsellä. Tarvittaessa hatun voi siirtää syrjään leikkaamisvaiheessa.

 
 

Kommentit (2)

Kinuskikissa23.2.2019 14:26

sari1: nams, hyvä idea! 👏😊

sari123.2.2019 09:49

Tätä olen tehnyt muutamana laskiaisena vain sillä erotuksella että kaivoin pullaan koko keskustan kokoisen kolon että hilloa mahtui enemmän! Herkullista!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Laskiaispullakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Laskiaispullakakku

22.2.2019

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla.jpg

Mikä komeampaa kuin nostaa jättimäinen laskiaispulla pöytään koko porukan herkuteltavaksi! Tällä ohjeella saat kolme jättipullaa jaettavaksi isommankin porukan kesken. Yhdestä pullasta riittää noin 7 hengen seurueelle.

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa monia muitakin muunnelmia rakastetusta laskiaispullasta. Laskiaispullan makuja löytyy myös esimerkiksi kakuista, leivoksista ja muffinsseista, isossa ja pienessä koossa. Infopaketin laskiaisesta löydät jutusta laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut.

3 h Keskitaso 3 kappaletta 2

Avainsanat

Laskiainen

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutPullat, munkit ja donitsit

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(27)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jättimäinen laskiaispulla

Muunna reseptiämukaan.
3
KAPPALETTA

Perusannoksesta tulee 3 jättipullaa. Yksi pulla riittää 7 henkilölle.

Taikina

200 g voita

5 dl täysmaitoa

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

1 muna

17-18 dl vehnäjauhoja

Pinnalle ennen paistoa

1 muna

raesokeria

Täyte

n. 250 g mansikkahilloa

3 dl kuohukermaa

1 1/2 tl sokeria

1 1/2 tl vaniljasokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle täyttämisen jälkeen

tomusokeria

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-10-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-2-2-286x300.jpg

Jaa taikina kolmeen yhtä suureen palaan. Leivo jokaisesta palasta tasainen ”limppu”. Vuoraa vuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla ja leikkaa myös reunoille leivinpaperisuikaleet. Saat ne pysymään kiinni, kun sipaiset reunaan hieman öljyä. Nosta jättipulla vuokaan ja anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-3-2-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-2-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-3-295x300.jpg

Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja jatka jäähdyttelyä ritilän päällä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-4-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-5-295x300.jpg

Leikkaa jättipullasta päällinen pois siten, että pohjaksi jää vähintään kaksikolmasosaa korkeudesta (pieni hattuosa helpottaa kakun leikkaamista). Levitä pohjan päälle mansikkahilloa. Mittaa kerma ja sokerit kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermaa paksuksi kerrokseksi mansikkahillon päälle. Nosta kansi peitoksi ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-6-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-7-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-8-295x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/jatti-laskiaispulla-vaihe-9-295x300.jpg

Tarjoile mieluiten heti täyttämisen jälkeen. Leikkaa palat sahalaitaisella veitsellä. Tarvittaessa hatun voi siirtää syrjään leikkaamisvaiheessa.

 
 

Kommentit (2)

Kinuskikissa23.2.2019 14:26

sari1: nams, hyvä idea! 👏😊

sari123.2.2019 09:49

Tätä olen tehnyt muutamana laskiaisena vain sillä erotuksella että kaivoin pullaan koko keskustan kokoisen kolon että hilloa mahtui enemmän! Herkullista!

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa