01.03.2019   2 kommenttia Kategoria: Lapset,  Pullat, munkit ja donitsit,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Laskiaispullakäärmeet


Kaupallinen yhteistyö Meiran kanssa.

Kuka sanoo, että laskiaispullan täytyy olla pyöreä? Lapsille ja lapsenmielisille käärmepullat maistuvat vielä paremmin. 🙂 Luikertelijat syntyvät rullaamalla taikinaa käsien välissä ja pöytää vasten. Kahta samanlaista ei tarvitse syntyä! Tähän puuhaan on helppo saada apujoukotkin mukaan.

Minun lapsuudessani laskiaispullat syötiin pelkän kermavaahdon kanssa. Tällaiset lapsuuden makutottumukset ovat tiukassa ja yhä preferoin laskiaispullaa ilman muita lisukkeita. Mantelimassan kanssa en ole päässyt koskaan kunnolla sinuiksi ja hillo taas tekee pullasta jopa vähän liian makean. Niinpä näissä käärmeissä on sisällä pelkkä kermis – strösseliä unohtamatta!

28 kappaletta

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 rkl Meira kardemummaa
1 ½ tl Meira suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
1 muna

Täyte:

5 dl vispikermaa
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 tl sokeria
(mansikka- tai vadelmahilloa tai mantelimassaa)
Meira kirjavaa strösseliä

Koristelu:
150 g tomusokeria
2 rkl vettä
Meira purppura nonparelleja
suklaata tai valmiita silmäkoristeita
sokerimassaa


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun olet lisännyt noin 2/3 jauhoista. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta). Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka.



Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Muotoile paloista ensin käsien välissä ja sitten pöytää vasten rullaten pitkiä tankoja (pituus 25-30 cm).


Nosta tangot ”luikertelemaan” pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla.

Paista 200 asteessa 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Leikkaa käärmeistä päällimmäinen kerros pois. Halutessasi voit laittaa tähän väliin hilloa tai mantelimassasta ja kermasta sekoitettua tahnaa. Pursota päälle kermavaahtoa ja ripottele pinnalle strösseliä. Laita irti leikattu pullaosa päälle.


Yhdistä tomusokeri ja vesi. Laita sokerikuorrute pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota siksak-kuviota pullien päälle. Ripottele samantien kuorrutteen pintaan nonparelleja. Tee käärmeille silmät sokerikuorrutteesta ja suklaasta tai valmiista koristerakeista. Muotoile sokerimassasta kieli (leikkaa kieltä varten pieni viilto suun kohdalle).

Yhteistyössä Meira

meira-logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
19 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat