Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Laskiais-Runebergit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Laskiais-Runebergit

4.2.2016

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit.jpg

Mäenlaskijan mokkapalojen reseptin yhteydessä pyysin ehdotuksia, minkä klassikon haluaisitte nähdä kermavaahdolla täytettynä laskiaisversiona. Ideoita sateli niin blogiin kuin Facebookiin. Päädyin valitsemaan useita ääniä saaneen Runebergin tortun ja laskiaispullan risteytyksen. Tämä senkin vuoksi, että tänä vuonna Runebergin päivä ja laskiainen osuvat parin päivän päähän toisistaan.

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta. Laskiaiskoosteesta löydät puolestaan inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja.

60 min Helppo 20 kappaletta 12

Avainsanat

LaskiainenRunebergin torttu

Ainesosat

LikööriVadelma

Kategoriat

Leivokset

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Runebergin torttu laskiaisversiona

Muunna reseptiämukaan.
20
KAPPALETTA

Taikina

75 g piparkakkuja

1 1/2 dl mantelijauhetta

2 1/4 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

175 g voita tai margariinia

2 1/4 dl sokeria

3 munaa

1 1/2 dl kuohukermaa

Kostutus

1 1/4 dl vettä

1 rkl sokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua (tai punssia tai mantelilikööriä)

Täyte

4 dl kuohukermaa

1 1/2 tl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

1/2 prk (230 g) vadelmamarmeladia

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Voit leikata levyn myös neliöiksi, jolloin vältyt hukkapaloilta. Varaa täyte- ja kostukeaineksia silloin noin puolet enemmän.
  • Leivoksista kakuksi: pääset samaan makuelämykseen vielä nopeammin ja helpommin tarjoamalla leivonnaisen kakkuna. Kasaa kakku samaan tapaan kuin laskiais-mokkapalakakussa. Täytettä ja kostuketta kuluu puolet enemmän kuin näissä pyöreissä leivoksissa. Kostuta päällimmäinen pohjalevy vasta nostettuasi se täytteen päälle.
  • Pohjasta ylijäävät palat kannattaa hyödyntää esimerkiksi kakkutikkareissa.
  • Jos kaipaat gluteenitonta pohjareseptiä, voit hyödyntää Runebergin muffinssienreseptiä. Tarvitset taikinaa noin puolet enemmän, jotta saat siitä pellin kokoisen levyn. Voit korvata myös tässä taikinassa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja piparkakut gluteenittomalla versiolla.

Ohje

Piilota kuvat

Hienonna piparkakut tehosekoittimella. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.

Levitä taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kostukkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.

Mittaa kulhoon täytteen kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Ota levystä muotilla ympyröitä (halkaisija 5 cm). Kostuta ympyrät sitruunavedellä. Täytä puolet pohjaympyröistä kermavaahdolla pursottamalla päälle rinkula. Laita marmeladi pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota nokare marmeladia kermavaahdon keskelle. Laita päälle toinen pohjaympyrä ja toista kermavaahto- ja marmeladipursotus.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-4.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-6.jpg
 
 

Kommentit (12)

Kinuskikissa12.1.2017 11:58

Mamma13: ohjeesta puuttuu näköjään kappalemäärä, mutta kuvasta päätellen 20 niitä tulee. 🙂 Onneksi on vaihekuvat!

Mamma1311.1.2017 14:14

Tuleeko ohjeella tuon 20 kpl? Pitäisi varmaan puolittaa 🙂

Kinuskiemo21.3.2016 11:54

annathemama: 🙂

annathemama21.3.2016 09:07

Leivoin gluteenittomana, ja hyvin onnistui, olivat aivan ihania!

Aamuriemu11.2.2016 20:44

Joo 😀 . Olen joka vuosi leiponut runebergejä, mutta ei nyt tänä vuonna tosiaan onnistunut… Näitä olisi ollut kiva kokeilla, raikas idea. Vaikka eipä tuon uunin kanssa mitään (olin vain just leipomassa kurpitsakakkua, kun uuni ei mennytkään päälle;nyt on taikina pakastimessa, saa nähdä saako siitä vielä mitään sitten kun uuni toimii), huomennakin meinaan tehdä juustokakkua. En ole kovin usein niitä jaksanut tehdä, kun minä tykkään uunileivoksista, joten tulee nyt lisää harjoitusta sillä saralla.

Kinuskikissa9.2.2016 13:53

Aamuriemu: minulla oli mielessä ne sinun leipomostasi löytyvät Runebergin muffinssit vuosien takaa. Tänä vuonna piti niitä kokeilla, mutta omista muffinsseistani tuli sen mallisia (hieman halkeileva pinta ja hyvin kuperia), ettei koristelu niiden kanssa onnistunutkaan. Taas jäi ensi vuoteen… 🙂 Harmi juttu uunin kanssa, rajoittaa harrastusta aika lailla!

Aamuriemu6.2.2016 06:53

Ooo, vau! Mahtava idea ja kaunis toteutus :). Meillä jäi tänä vuonna Runebergit tekemättä, kun uuni on epäkunnossa… Laskiaspullaakaan ei ole ollut samasta syystä tarjolla….

mari-johanna5.2.2016 06:45

Pupcake: Onnistut varmasti kunhan teet senverran isot muffinssit että saat ne puolitettua. Itse teen aina Runebergit muffinssi vuoassa ja hyvä tulee. Valmiin runebergin muoto on sitten vain hieman erilainen! 🙂

Irzu5.2.2016 06:30

Näitä pitää kyllä tehdä 🙂

Pupcake5.2.2016 05:32

(: mahtava idea!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Laskiais-Runebergit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Laskiais-Runebergit

4.2.2016

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit.jpg

Mäenlaskijan mokkapalojen reseptin yhteydessä pyysin ehdotuksia, minkä klassikon haluaisitte nähdä kermavaahdolla täytettynä laskiaisversiona. Ideoita sateli niin blogiin kuin Facebookiin. Päädyin valitsemaan useita ääniä saaneen Runebergin tortun ja laskiaispullan risteytyksen. Tämä senkin vuoksi, että tänä vuonna Runebergin päivä ja laskiainen osuvat parin päivän päähän toisistaan.

Runeberg-aiheiselta teemasivulta löydät lisätietoa Runebergin päivästä ja näet kaikki Kinuskikissan laatimat muunnelmat klassikosta. Laskiaiskoosteesta löydät puolestaan inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja.

60 min Helppo 20 kappaletta 12

Avainsanat

LaskiainenRunebergin torttu

Ainesosat

LikööriVadelma

Kategoriat

Leivokset

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Tykkäsitkö?

(2)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Runebergin torttu laskiaisversiona

Muunna reseptiämukaan.
20
KAPPALETTA

Taikina

75 g piparkakkuja

1 1/2 dl mantelijauhetta

2 1/4 dl täysjyvävehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

2 tl vaniljasokeria

175 g voita tai margariinia

2 1/4 dl sokeria

3 munaa

1 1/2 dl kuohukermaa

Kostutus

1 1/4 dl vettä

1 rkl sokeria

2 1/2 rkl sitruunamehua (tai punssia tai mantelilikööriä)

Täyte

4 dl kuohukermaa

1 1/2 tl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl vaniljakreemijauhetta

1/2 prk (230 g) vadelmamarmeladia

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Voit leikata levyn myös neliöiksi, jolloin vältyt hukkapaloilta. Varaa täyte- ja kostukeaineksia silloin noin puolet enemmän.
  • Leivoksista kakuksi: pääset samaan makuelämykseen vielä nopeammin ja helpommin tarjoamalla leivonnaisen kakkuna. Kasaa kakku samaan tapaan kuin laskiais-mokkapalakakussa. Täytettä ja kostuketta kuluu puolet enemmän kuin näissä pyöreissä leivoksissa. Kostuta päällimmäinen pohjalevy vasta nostettuasi se täytteen päälle.
  • Pohjasta ylijäävät palat kannattaa hyödyntää esimerkiksi kakkutikkareissa.
  • Jos kaipaat gluteenitonta pohjareseptiä, voit hyödyntää Runebergin muffinssienreseptiä. Tarvitset taikinaa noin puolet enemmän, jotta saat siitä pellin kokoisen levyn. Voit korvata myös tässä taikinassa vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella ja piparkakut gluteenittomalla versiolla.

Ohje

Piilota kuvat

Hienonna piparkakut tehosekoittimella. Sekoita keskenään piparimurut, mantelijauhe, täysjyvävehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja vaniljasokeri.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa.

Levitä taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mittaa kostukkeen ainekset kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä.

Mittaa kulhoon täytteen kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla.

Ota levystä muotilla ympyröitä (halkaisija 5 cm). Kostuta ympyrät sitruunavedellä. Täytä puolet pohjaympyröistä kermavaahdolla pursottamalla päälle rinkula. Laita marmeladi pieneen pakastus- tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko. Pursota nokare marmeladia kermavaahdon keskelle. Laita päälle toinen pohjaympyrä ja toista kermavaahto- ja marmeladipursotus.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-3.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-4.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-5.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/laskiais-runebergit-vaihe-6.jpg
 
 

Kommentit (12)

Kinuskikissa12.1.2017 11:58

Mamma13: ohjeesta puuttuu näköjään kappalemäärä, mutta kuvasta päätellen 20 niitä tulee. 🙂 Onneksi on vaihekuvat!

Mamma1311.1.2017 14:14

Tuleeko ohjeella tuon 20 kpl? Pitäisi varmaan puolittaa 🙂

Kinuskiemo21.3.2016 11:54

annathemama: 🙂

annathemama21.3.2016 09:07

Leivoin gluteenittomana, ja hyvin onnistui, olivat aivan ihania!

Aamuriemu11.2.2016 20:44

Joo 😀 . Olen joka vuosi leiponut runebergejä, mutta ei nyt tänä vuonna tosiaan onnistunut… Näitä olisi ollut kiva kokeilla, raikas idea. Vaikka eipä tuon uunin kanssa mitään (olin vain just leipomassa kurpitsakakkua, kun uuni ei mennytkään päälle;nyt on taikina pakastimessa, saa nähdä saako siitä vielä mitään sitten kun uuni toimii), huomennakin meinaan tehdä juustokakkua. En ole kovin usein niitä jaksanut tehdä, kun minä tykkään uunileivoksista, joten tulee nyt lisää harjoitusta sillä saralla.

Kinuskikissa9.2.2016 13:53

Aamuriemu: minulla oli mielessä ne sinun leipomostasi löytyvät Runebergin muffinssit vuosien takaa. Tänä vuonna piti niitä kokeilla, mutta omista muffinsseistani tuli sen mallisia (hieman halkeileva pinta ja hyvin kuperia), ettei koristelu niiden kanssa onnistunutkaan. Taas jäi ensi vuoteen… 🙂 Harmi juttu uunin kanssa, rajoittaa harrastusta aika lailla!

Aamuriemu6.2.2016 06:53

Ooo, vau! Mahtava idea ja kaunis toteutus :). Meillä jäi tänä vuonna Runebergit tekemättä, kun uuni on epäkunnossa… Laskiaspullaakaan ei ole ollut samasta syystä tarjolla….

mari-johanna5.2.2016 06:45

Pupcake: Onnistut varmasti kunhan teet senverran isot muffinssit että saat ne puolitettua. Itse teen aina Runebergit muffinssi vuoassa ja hyvä tulee. Valmiin runebergin muoto on sitten vain hieman erilainen! 🙂

Irzu5.2.2016 06:30

Näitä pitää kyllä tehdä 🙂

Pupcake5.2.2016 05:32

(: mahtava idea!

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa