06.07.2020   8 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Kukkiva mansikkakakku


Luonnonkukat lumoavat tänä kesänä hyydykekakkujen kiilteissä. Raparperin makuisesta 10 kukan kakusta syntyi keskikesään sopiva versio, jonka pinnalla kukkii maitohorsma. Täyte yhdistää mansikat ja valkosuklaan herkullisiksi kerroksiksi.

Valkosuklaa-mansikkakakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Täytevaahto:
7 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko tai 1 ½ tl vaniljatahnaa

Valkosuklaatäyte:
½ täytevaahdosta
3 liivatelehteä
300 g valkosuklaata
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl vettä

Mansikkatäyte:

½ täytevaahdosta
6 liivatelehteä
450 g mansikoita
2 rkl sokeria

Kukkakiille:
5 liivatelehteä
5 ½ dl vettä
2 ½ rkl sokeria
1 rkl sitruunamehua (tai -tiivistettä)
horsmankukkia tai muita syötäviä kukkia
mustikanlehtiä


Murskaa Dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon tai käytä vaniljatahnaa. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula ja jogurtti toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin tunti tai kunnes pinta on jähmettynyt.

Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Erota mansikkasoseesta noin desilitra ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivate-mansikkaseos ja loput mansikkasoseesta vaahdon joukkoon. Kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna noin puoli desilitraa vedestä kiehuvaksi. Sulata joukkoon sokeri ja liotetut liivatteet. Voit kiehauttaa uudelleen varmistaaksesi sulamisen. Yhdistä lopun (kylmän) veden sekä sitruunamehun kanssa.

Lusikoi liivatevettä kakun pinnalle ohut kerros. Nosta jääkaappiin 10-15 minuutiksi, jotta pinta hyytyy hieman. Asettele päälle kukat ja lehdet – ne jäävät kiinni hyytelömäiseen pintaan. Nosta vuoka takaisin jääkaappiin, kunnes kukat ovat kiinnittyneet (15-20 minuuttia). Kaada päälle lisää liivatevettä (se säilyy juoksevana, kun pidät sen huoneenlämmössä etkä viivyttele tarpeettoman kauan, mutta tarvittaessa sitä voi lämmittää uudelleen). Jos kukkia nousee vielä pintaan, anna kiilteen taas hyytyä välissä. Jatka näin, kunnes kaikki kukat ovat pinnan alla. Hyydytä lopuksi 1-2 tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Valmistusaika: 5 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
10 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat