Aitojen kukkien hyödyntäminen kakuissa on ollut suosittu koristelukeino viime vuosina. Lähdin suunnittelemaan kokonaisuutta, jossa kukkateema jatkuu myös asusteissa. Kukkien valinnassa inspiraationa toimi useita vuosia sitten hankittu lempikukkamekkoni, josta poimin värit niin kakkuun kuin hiuskoristeisiin.

Ohuesta rautalangasta punotun koristeen voi tehdä tiiviinä pikkukimppuna ja sijoittaa kampaukseen tai vieheeksi. Pidemmän mallinen punos sopii pannaksi tai rannekoruksi. Näistä löydät alempaa muutamia esimerkkejä ja videon.

Kukat säilyvät ilman vettäkin, kun ne pitää jääkaapissa. Esimerkiksi neilikat, ruusut, harsokukat ja krysanteemit ovat kestäviä. Kukkakoristeet on usein käytännöllistä tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Ne voi laittaa yöksi jääkaappiin muovipussin sisälle, jonne on sumutettu hieman vettä.

Ystäväni Marja, joka on innostanut ja neuvonut minua kukka-asioissa, ideoi myös kuohuviinipulloon kiinnitettävän kukkakoristeen. Näitä olenkin sitten viime aikoina väkertänyt lahjoiksi. Mukava ja erilainen vieminen tällainen pulloon kiinnitetty ”kimppu”! Pulloksi voi toki valita myös holittoman vaihtoehdon, tilanteesta riippuen. Kukkapullo toimii toki myös pöydän somisteena.