KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Uuden vuoden menu – makeat ja suolaiset leivonnaiset

2.1.2022

Uuden vuoden tarjoiluihin on monta lähestymistapaa riippuen siitä, miten isosti juhlitaan ja koostuuko juhlaväki pääosin aikuisista vai lapsista. Tälle sivulle on poimittu Kinuskikissan resepti-ideoita niin suolaisten kuin makeiden leivonnaisten osalta.

Juhlavaa suolaista

Kuohuviinin kanssa sopivat tarjolle pienet suolaiset sormisyötävät. Katso Kinuskikissan cocktailpalojen valikoimasta maistuvia ideoita. Esimerkiksi pororullat, mätinapit ja erilaiset tahnat toimivat kivoina suupaloina. Kun annoskokoa haluaa kasvattaa pikkusyötävistä astetta suuremmaksi, kannattaa katsastaa muiden suolapalojen kategoria kokonaisuudessaan! Se on melkoinen runsaudensarvi suolaisine torttuineen ja täytettyine voileipineen. Yksi ikisuosikki on myös erikseen mainittava; se on Kinuskikissan kirjassakin julkaistu parmesaanikakku.

Tuhdimpaa tarjottavaa edustavat erilaiset voileipäkakut. Suolainen juustokakku, mätivoileipäkakku tai hyydytetty porokakku ovat taatusti maukkaita valintoja. Suolaisista piirakoista saat monipuolista tarjottavaa vaikka salaatin oheen.

Suolaista koko perheen juhlintaan

Kun koolla on sekä lapsia että aikuisia, kannattaa panostaa varmoihin suosikkeihin. Omassa uunissa paistuu esimerkiksi pizza, Subway-tyyliset täytetyt uunipatongit tai erilaiset texmex-herkut. Jos teidän porukka pitää sushista, on ehdoton uuden vuoden ruokasuositus poke powl.

Uutena vuotena voi ottaa myös perinneruoat haltuun ja pyöräyttää lanttukukko tai karjalanpiirakat.

Uuden vuoden kakku

Entäpä aterian makea päätös? Uuden vuoden kakku saa olla leikkisä ja vähän överi. Rakettipiirakalla täräytät varsinkin pikkuväen suosioon! Uusi vuosi kuuluu vielä joulun aikaan, joten voit ammentaa inspiraatiota myös joulukakuista. Musta-keltaisella efektikuorrutteella päällystetty säkenöivä sitruunakakku on väritykseltään dramaattinen, kuten myös mustaa ja kultaa yhdistävä glamour-kakku. Höyhenenkevyt sitruunakakku puolestaan tarjoaa raikkautta jouluruokien sulattelijalle. Kevyet herkut -osiosta löydät muitakin reseptejä kevyempään vuoden aloitukseen.

Muuta makeaa

Vuosi voi alkaa makeasti muutenkin kuin kakutellen. Kinuskikissan reseptiarkistossa on monta ihanaa jälkiruokaa, kuten pannacotta, kotitekoinen jäätelö ja jäätelökakku. Sivun lopusta löydät suoria linkkejä muutamiin näistä! Lasten iloksi voi myös järjestää lettukestit. Niin aikuisille kuin lapsille maistuu pappilan hätävara -klassikon pohjalta tehty ”pappilan parempi”.

Tai miten olisi vuodenvaihde amerikkalaiseen tapaan – jenkeissä on nimittäin herkuttelukulttuuri omaa luokkaansa. Ota haltuun Oreo Milkshake, Monkey Bread, amerikkalainen juustokakku, Chocolate Chip Cookies tai tee uudenvuodenennustus onnenkeksien avulla.

 

 

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa