11.11.2018   12 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Kolakeksit


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Ne teistä, jotka ovat seuranneet Instagramin tarinoitani, todistivat aiemmin syksyllä pitkällistä tuotekehitysprosessia, joka liittyi klassiseen kolakeksien ohjeeseen. Ohje on sinänsä simppeli ja sisältää tyypillisesti tässäkin ohjeessa mainitut raaka-aineet. Mistä siis moinen työ?

Monta kertaa olen todennut, että mitä vähemmän raaka-aineita sitä haastavampi resepti voi olla muutoksille. Lähdin hakemaan ohjeeseen uutta näkökulmaa, sillä halusin kekseihin tuntuvasti siirapin aromia, jonka yhdistän ”kolaan”. Lisäksi kokeilin lusikkaleivistä tuttua voin paahtamista, koska se antaa taikinalle ihanasti makua.

Voin paahtaminen toimi kahdessakin tarkoituksessa, joista toinen tuli minulle yllätyksenä. Maun miellyttävää lisävivahdetta osasin odottaakin, mutta kävi ilmi, että voin paahtaminen vaikuttaa myös taikinan käyttäytymiseen uunissa. Kuviointi pysyi paremmin muodossaan verrattuna pelkkään sulatettuun voihin. Koristelu onkin tämän ansiosta erittäin helppoa: työvälineeksi riittää pelkkä haarukka!

Testasin reseptiä myös erilaisista vehnäjauhoista karkeammista hienompiin. Yleensä leivon puolikarkeista jauhoista, mutta tämä kokeilu kannatti, koska ero oli huomattava. Erikoishienoista jauhoista tuli selvästi parempi, pehmeän sitkeä rakenne.

Vinkki: Isommat juhlat tulossa? Saat tällä reseptillä yhdellä paistamisella reilun määrän pikkuleipiä, sillä kaksinkertainenkin taikina mahtuu useimmille uunipelleille.

n. 20 kappaletta

Taikina:
75 g voita
¾ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
½ dl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ tl ruokasoodaa
3 dl erikoishienoja vehnäjauhoja


Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes pohjalle muodostuva sakka värjäytyy vaaleanruskeaksi (noin 8 minuuttia). Vahdi voin paahtumista välillä sekoitellen. Lisää kattilaan yksitellen loput aineet reseptissä luetellussa järjestyksessä.

Levitä taikina sormilla painellen leivinpaperin päälle 20 x 22 cm kokoiseksi levyksi. Vedä haarukalla viistosti levyn poikki syviä uria. Siirrä leivinpaperi pellin päälle.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes levy on saanut vaaleanruskean sävyn. Leikkaa levy samantien suunnikkaan muotoisiksi paloiksi.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat