Erilaiset makeisista tehdyt leivonnaisjohdannaiset ovat minulle valtava inspiraation lähde. Leivontalistallani on pitkään keikkunut eräs klassikko, kauralastut, joista ei vielä löydy Kinuskikissan reseptiä. Nyt hullaannuin näistä Dumlella tuunatuista lastuista ja perinteinen versio jää vielä odottamaan itseään. Vain neljällä raaka-aineella saat ihanan makuisia toffeekauralastuja, joissa on sekä rapeutta että toffeemaista sitkeyttä. 😊
Dumle-kauralastut
Ainekset
Taikina
75 g voita
1 ps (220 g) Dumle-toffeemakeisia
3/4 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
Kumppanit
Laita voi ja Dumlet kattilaan. Kuumenna liedellä keskiteholla koko ajan sekoittaen, kunnes Dumlet ovat sulaneet.
Ota kattila liedeltä. Jos rasva on erottunut pinnalle, sekoittele voimakkaasti. Lisää joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
Annostele taikina nokareiksi pellille. Jätä reilusti leviämisvaraa. Sopiva määrä on noin 5 per pelti, jos et halua lastujen tarttuvan miltään reunalta toisiinsa.
Paista 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä pellin päällä.
Kokeile myös näitä
Kommentit (35)
Ei kommentteja.
Kinuskigalleria (3)
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta