06.02.2020   2 kommenttia Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskinen laskiaispulla


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Tämä laskiaispulla on kuin kinuskikakku pullan muodossa! Ikuisuusväittely mantelimassan ja hillon paremmuudesta voidaan ratkaista uudella haastajalla: kermavaahtoa täydentävä valuva kinuski kutkuttaa makuhermoja. Laskiaispulla on luonteeltaan ihanasti ”överi”, joten kaksinkertainenkaan kinuski ei ole liioiteltua. Jos pullasta syö hatun ja pohjan erikseen, saa kinuskin makua jokaiseen suupalaan.

Katso laskiaiskoosteesta lisää inspiroivia laskiaisreseptejä – niin pullia kuin muita herkkuja!

Vinkki: Jos laitat kinuskia vain pullan väliin tai hatun päälle, puolikas annos riittää.

  • Täyte- ja kuorrutekinuski:
  • 4 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • Kermavaahto:
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • Pinnalle:
  • sydän-koristerakeita *)

*) Jos pullien täytyy olla gluteenittomia, tarkista koristerakeiden soveltuvuus.

  • Valmista pullataikina joko gluteenittoman tai tavallisen ohjeen mukaan (huomioi, että tämä ohje on mitoitettu 2,5 dl:n taikinaan). Leivo taikinasta pikkupullia (20 kappaletta). Älä ripottele pinnalle raesokeria (kinuskikuorrutteen vuoksi), kananmunalla voitelu riittää.
  • Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullille ohuet hatut. Jos haluat kinuskin jäävän pullan sisään piiloon, osoita leikkausvaiheessa veitsenkärki alaviistoon, jotta pohjaosaan muodostuu pieni kuoppa.
  • Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan. Keitä välillä sekoitellen 10-15 minuuttia, kunnes kinuskin lämpötila on 110 astetta. Levitä puolet kinuskista pullien pohjaosien päälle. Halutessasi voit antaa kinuskin valua pullan ulkopintaa pitkin. Anna jäähtyä. Säästä loput kinuskista kuorruttamiseen.
  • Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (n. 11 mm). Pursota kinuskitäytteen päälle kermavaahtopalluroita. Nosta hattu päälle.
  • Lämmitä kinuski uudelleen, jotta se notkistuu. Lusikoi hattujen päälle. Koristele syötävillä sydämillä tai muilla koristerakeilla. Nauti mahdollisimman pian.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
9 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan huhtikuun arvonta



Huhtikuun arvonnassa pyydän teiltä ideoita haasteresepteiksi. Palkinto sisältää ihanan värikkään hopplandihopp-koristeraemixin, irtopohjaisen piirakkavuoan (24 cm) ja shampanja-cocktailtikkuja juhlaleivonnaisten koristeluun.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat