16.10.2020   3 kommenttia Kategoria: Lapset,  Muut juhlapöydän kakut,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskikissan numerokakku


Vinkki:

 • Huomaathan, että kakun annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli, jotta rakenne pehmittyy ja kakkua on helppo leikata.
 • Taikina riittää kuuteen jättikeksiin, kun toinen numeroista on ykkönen (numeroiden korkeus n. 23 cm). Jos tarvitset vain yhden numeron, voit kasvattaa numeron kokoa ja tehdä useampia kerroksia.
 • Jos haluat vaaleita keksipohjia, korvaa kaakaojauhe vehnäjauhoilla.

Palataanpa hetkeksi 13 vuotta ajassa taaksepäin. Kipinä blogin perustamiseen syntyi äitiyslomalla syksyllä 2007. Kaksoset tuhisivat kaksia pitkiä päiväunia ja rankimmasta vauvavaiheesta oltiin voiton puolella. Perhejuhliin leipoessa syntyi ”materiaalia”, jota tuntui mielekkäältä taltioida jonnekin.

Lokakuussa oli edessä blogin nimen päättäminen. Lähetin ystävilleni sähköpostilla listan keksimistäni nimistä. Lopulta oma ääneni ratkaisi nimikilvan ja nimeksi tuli Kinuskikissa. Muutama viikko blogin avaamisen jälkeen kirjoitin ystävilleni näin:


Kiitoksia teille blogin nimiäänestykseen osallistuneet!

Äärimmäisen tiukaksi käyneen mittelön lopputuloksena blogin nimeksi tuli Kinuskikissa. Avasin blogin lokakuun puolivälissä. Nyt kun olen saanut jo jotain sisältöä kasaan, päätin julkistaa asian. Kinuskikissan harjoituksia voi siis seurata osoitteessa [tässä blogin silloinen osoite].

Leipomuksia yritän värkätä sen minkä lastenhoidolta, muuttotouhuilta ja muulta elämältä ehdin. Blogissa on vielä virittämistä, mutta kehitän sitä tässä pikku hiljaa.

Blogin olemassaolo ei ole mikään salaisuus – päinvastoin – joten siitä saa kertoa muillekin! Ties vaikka joku päivä saisin sivulle jonkin mainoksenkin, jos kävijämäärät ovat riittävän isoja. Mutta se on tulevaisuutta.

Tervetuloa vierailemaan!

-Sini

Aluksi ajattelin blogia lähinnä omana reseptiarkistonani. Kirjoitin itselleni, leivonnasta kiinnostuneille ystävilleni ja pikku hiljaa myös muille kaltaisilleni harrastuksen alkuvaiheessa oleville kotileipureille. Perusteellisuus on luonteessani mihin tahansa ryhdynkin. Siksi blogiin tuli luonnostaan opastava ote, kuvasin asioita tarkasti ja näin blogi alkoi luoda edellytyksiä myös muiden oppimiseen.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Blogin kehittymistä harrastuksesta ammatiksi on kuvattu tarkemmin kuusi vuotta sitten kirjoittamassani historiikissa. Tämän jälkeen isoimpia virstanpylväitä ovat olleet kolmas leivontakirja vuonna 2016, oman verkkokaupan avaaminen ja Kinuskikissan vaniljamassan lanseeraaminen. Some-seuraajat ovat nivoutuneet tiiviiksi osaksi Kinuskikissa-yhteisöä. ”Kinuski” ei ole enää vain blogiin rekisteröitynyt käyttäjä, vaan jokainen, joka elää Kinuskikissan mukana Instagramissa tai Facebookissa.

Blogi on uudistunut matkan varrella toki monet kerrat niin ulkoasun kuin toimintojen puolesta. Seuraava iso etappi saavutetaan nyt lokakuussa, kun vuoden kestäneestä kehitysprojektista saadaan ensimmäinen versio käyttöön.

Viedessäni Kinuskikissaa eteenpäin olen aina pitänyt tärkeänä sitä, että on riittävästi aikaa upottaa kädet taikinaan ja olla lähellä sitä tekemisen meininkiä, mistä kaikki on saanut alkunsa. Kutsuista ja tarjouksista yleensä kieltäydyn, jos ja kun se vaatii poistumista keittiöstäni. 😊

Luettuani tuon edeltävän sähköpostin nyt ensimmäistä kertaa 13 vuoden jälkeen olin yllättynyt, että olin jo silloin viitannut mahdollisiin mainoksiin ja nähnyt niissä pilkahduksen tulevaisuutta. Tänä päivänä voin todella todeta, että toimivat kumppanuussuhteet takaavat blogin pyörittämisen jatkuvuuden. Uskolliset kumppanit Suomen Sokeri, Valio ja Myllyn Paras ovat olleet tukemassa ja luomassa edellytyksiä Kinuskikissalle jo vuosikausia. Sen lisäksi teen jatkuvaa yhteistyötä valikoitujen muiden tahojen kanssa. Tässä yhteistyössä keskiössä ovat reseptit: tuotteiden esiin tuominen siten, että se palvelee Kinuskiyhteisöä ja luo kiinnostavaa sisältöä.

Mutta tullaanpa lopuksi tähän päivään. Juhlin syntymäpäivää keksitaikinasta leivotulla kakulla, joka muodostuu blogin ikävuosinumeroista. Jättikekseillä personoit kakun päivänsankarin nimikirjaimien tai ikänumeroiden mukaan, olipa juhlan aihe mikä hyvänsä. Täyte pehmittää keksit helposti leikkautuviksi, kunhan valmistat kakun juhlia edeltävänä päivänä. Lempikarkeista kokoat pinnalle vastustamattoman herkkukeon.

Ainesosat

Keksipohjat
 • 200 g voita
 • 1.5 dl sokeria
 • 1 muna
 • 4 dl vehnäjauhoja
 • 0.5 dl kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
Täyte
 • 4 dl vispikermaa
 • 0.5 dl sokeria
 • 400 g vaniljarahkaa
Pinnalle
 • irtokarkkeja, suklaapatukoita, karkkinauhoja ym.

Valmistusohjeet

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan.

Kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Tämä on välttämätöntä taikinan kaulimisen ja käsiteltävyyden kannalta.

Tee sillä välin numeroiden ”kaavat”. Löydät numeroaihiot ohesta (klikkaamalla kuvaa saat sen näkymään suurempana). Tallenna täysikokoinen kuva koneellesi ja avaa esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmassa. Tulosta halutussa koossa. Tässä kakussa numeroiden korkeus on 23 cm.

Kopioi numerot leivinpaperille ja leikkaa irti.

Kauli pieni määrä taikinaa jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Aseta päälle mallipaperi ja leikkaa sen reunaa mukaillen taikinasta numero. Yhdelle leivinpaperille mahtuu kaksi numeroa. Poista ylimääräinen taikina ympäriltä ja siirrä leivinpaperi pellille.

Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty tai kasassa on riittävä määrä numeroita.

Paista osat 200 asteessa 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja siirrä sitten varoen tasaiselle alustalle jäähtymään.

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (koko 13 mm). Voit tehdä pursotuksen myös pelkällä pussilla leikkaamalla päähän sopivan kokoisen aukon.

Liimaa ensimmäiset keksinumerot tarjoilulautaselle sipaisemalla alle täytettä. Pursota keksien päälle täytettä palluroiksi vieri viereen. Paina kevyesti päälle seuraavat numerot, jotta ne koskettavat joka kohdasta täytettä. Jatka täytteen ja keksien vuorottelua, kunnes kaikki numerot ja täyte on käytetty (tässä kolme täytekerrosta).

Anna kakun olla jääkaapissa yön yli, jotta keksikerrokset pehmenevät.

Koristele pinta irtokarkeilla.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä 4/2020 Kinuskikissan palstalla.

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Avainsanat:
KarkkikakkuKeksikakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat