Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuski-puolukkatäyte

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinuski-puolukkatäyte

9.10.2008

Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.

Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.

Vinkki: Liivatteettomasta kinuskitäytteestä löydät vinkin Kinuskikissan kommentista.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu ison täytekakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g (jäisiä) puolukoita


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 188

Ainesosat

Puolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat

Täytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (188)

Kinuskikissa25.9.2020 21:47

Rea: tämä on mitoitettu kahteen täyteväliin ja annos on reilu, joten 1,5-kertainen riittää. Ei minusta vaadi lisäliivatetta.

Rea Roivas25.9.2020 08:53

Sopiiko tämä täyte korkean kakun täytteeksi jos täytteen tekee kaksin kertaisena. (kolme täyteväliä)?tarvitseeko liivatteen määrää lisätä kun kerroksia on enemmän?

Kinuskikissa4.10.2019 13:46

Sara: nuo kaikki käyvät, joita mari-johanna mainitsi. Maito on se, jota varmaan useimmiten käytän.

mari-johanna2.10.2019 06:51

Sara: Tarkalleen en tiedä millä Kinuskikissa on tämän kohdalla kakkua kostuttanut mutta kostukkeeksi täytekakkuun sopii esim. laimennettu mehu, maito tai vaikka sprite limu.

Sara Luhtala30.9.2019 21:37

millä olet kostuttanut pohjat?😊

Kinuskikissa9.4.2019 10:02

Tiisa: jos toimit nopeasti eli puolukat eivät ehdi sulaa välillä, niin täytteen pakastus onnistuu. Kertaalleen sulatettuina niitä ei pitäisi pakastaa uudelleen.

Tiisa8.4.2019 09:29

Hei, voisiko tämän tehdä etukäteen ja pakastaa? Kinuskikuorrutteen tietysti tekisi ennen tarjollepanoa?

soja19.9.2018 14:19

kuten maris tuossa sanoi, sopii hyvin kuinka vain. Pohjaksi käy myös korkea suklaakakkupohja. Sillä tulisi ainakin näyttävä, jos nakuksi jätät?

maris17.9.2018 18:27

Jonna: kyllä tämä minusta sopii nakukakun täytteeksi oikein hyvin. Mutta niin sopisivat myös erilliset puolukka- ja kinuskitäytteet. Eli ihan makuasia. Ja tietysti se ero on, että tämä täyte hyydytetään liivatteella ja nuo puolukka- ja kinuskitäytteet ovat liivatteettomia.

Sokerikakkupohja käy hyvin. Päälle kuorrutteeksi sopisi minusta ihan kermavaahto. Ja sitä voisi sitten sipaista halutessaan myös ohuelti reunoille.
Myös valkosuklaakuorrute ”suklaaputoustyyliin” voisi olla mukava. Eli antaisi kuorrutteen valua hieman reunoillekin.Tosin ihan pelkästä valkosuklaasta tehty kuorrute jää hieman kellertäväksi, mutta sävyttääkin sitä kyllä voi.
https://www.kinuskikissa.fi/kakun-kuorrutteet/

Jonna Hyttinen17.9.2018 14:02

Moikka! Meinasin tehdä tyttären 1v. juhliin syksyisen nakukakun. Toimisto tämä vai erilliset kinuski- ja puolukkatäytteet paremmin? Perus sokerikakkupohja sopinee myös nakukakkuun? Entäs kakun päälliseen olisiko vinkkiä? Valkoinen pitää olla ja sipaisen sitä hivenen myös kakun reunoille. Kiitos jo etukäteen. 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kinuski-puolukkatäyte

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kinuski-puolukkatäyte

9.10.2008

Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.

Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.

Vinkki: Liivatteettomasta kinuskitäytteestä löydät vinkin Kinuskikissan kommentista.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu ison täytekakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g (jäisiä) puolukoita


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - - 188

Ainesosat

Puolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat

Täytteet

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(7)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (188)

Kinuskikissa25.9.2020 21:47

Rea: tämä on mitoitettu kahteen täyteväliin ja annos on reilu, joten 1,5-kertainen riittää. Ei minusta vaadi lisäliivatetta.

Rea Roivas25.9.2020 08:53

Sopiiko tämä täyte korkean kakun täytteeksi jos täytteen tekee kaksin kertaisena. (kolme täyteväliä)?tarvitseeko liivatteen määrää lisätä kun kerroksia on enemmän?

Kinuskikissa4.10.2019 13:46

Sara: nuo kaikki käyvät, joita mari-johanna mainitsi. Maito on se, jota varmaan useimmiten käytän.

mari-johanna2.10.2019 06:51

Sara: Tarkalleen en tiedä millä Kinuskikissa on tämän kohdalla kakkua kostuttanut mutta kostukkeeksi täytekakkuun sopii esim. laimennettu mehu, maito tai vaikka sprite limu.

Sara Luhtala30.9.2019 21:37

millä olet kostuttanut pohjat?😊

Kinuskikissa9.4.2019 10:02

Tiisa: jos toimit nopeasti eli puolukat eivät ehdi sulaa välillä, niin täytteen pakastus onnistuu. Kertaalleen sulatettuina niitä ei pitäisi pakastaa uudelleen.

Tiisa8.4.2019 09:29

Hei, voisiko tämän tehdä etukäteen ja pakastaa? Kinuskikuorrutteen tietysti tekisi ennen tarjollepanoa?

soja19.9.2018 14:19

kuten maris tuossa sanoi, sopii hyvin kuinka vain. Pohjaksi käy myös korkea suklaakakkupohja. Sillä tulisi ainakin näyttävä, jos nakuksi jätät?

maris17.9.2018 18:27

Jonna: kyllä tämä minusta sopii nakukakun täytteeksi oikein hyvin. Mutta niin sopisivat myös erilliset puolukka- ja kinuskitäytteet. Eli ihan makuasia. Ja tietysti se ero on, että tämä täyte hyydytetään liivatteella ja nuo puolukka- ja kinuskitäytteet ovat liivatteettomia.

Sokerikakkupohja käy hyvin. Päälle kuorrutteeksi sopisi minusta ihan kermavaahto. Ja sitä voisi sitten sipaista halutessaan myös ohuelti reunoille.
Myös valkosuklaakuorrute ”suklaaputoustyyliin” voisi olla mukava. Eli antaisi kuorrutteen valua hieman reunoillekin.Tosin ihan pelkästä valkosuklaasta tehty kuorrute jää hieman kellertäväksi, mutta sävyttääkin sitä kyllä voi.
https://www.kinuskikissa.fi/kakun-kuorrutteet/

Jonna Hyttinen17.9.2018 14:02

Moikka! Meinasin tehdä tyttären 1v. juhliin syksyisen nakukakun. Toimisto tämä vai erilliset kinuski- ja puolukkatäytteet paremmin? Perus sokerikakkupohja sopinee myös nakukakkuun? Entäs kakun päälliseen olisiko vinkkiä? Valkoinen pitää olla ja sipaisen sitä hivenen myös kakun reunoille. Kiitos jo etukäteen. 🙂

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa