09.10.2008   163 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Kinuski-puolukkatäyte


Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.

Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.

Vinkki: Liivatteettoman kinuskitäytteen ohjeen löydät kinuski-vadelmatäytteen kohdalta.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu ison täytekakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g (jäisiä) puolukoita


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
23 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Seeprapiirakka
    Suvi Lindgren: Gluteenittomana sekä karrageenittomana on kokeiltu ja ainut miinus joka itselle sattui oli, että taikina pursui vuoan reunoilta yli. :o Hämmentävää…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: maris: hienoa tutkimustyötä olet tehnyt reseptin kanssa! Tästä on iloa minulle ja muille. Rohkeasti voi siis vähentää perunajauhoja. Leivoin eilen…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    mari-johanna: Fanikatti : On varmasti maku asia miten tämän maistuvan piirakan leikkaa osiin, mutta itse leikkaisin ehkä poikittain sopivan kokoisia…
  • Kinuskit maailmalla: Willkommen in Deutschland!
    soja: Hei, ja hauska tutustua! Kiva kuulla saksasta, kuten muistakin maista ja kulttuureista mitä täällä on jo esitelty. Meilläkin menee pikimmiten…
  • Vanilja-mustikkapulla (piirakka ja pikkupullat)
    fanikatti: Hei! miten suosittelette tätä leikattavaksi? :-)
  • Seeprapiirakka
    maris: Heippa! Kröhöm...Minua niin rupesi tämä täytteeni kökkööntyminen vaivaamaan, että tein eilen illalla uuden kokeilun. Lähdin liikenteeseen sillä ajatuksella, josko perunajauhojen…
  • Seeprapiirakka
    Tanja: Hei! Onnistuisiko tehdä murotaikina tähän piirakkaan gluteenittomana? Jos, niin jauhoseoksella vai osittain perunajauhosta? Onko…
  • Seeprapiirakka
    Kinuskikissa: Tein tänään piirakkaa uudelleen vadelmista. Minulla oli nyt käytössä eri vatkain, jonka hitain nopeus oli hyvin tehokas. Liekö tästä syystä…
  • Hauskat kakut -kisan palkinnot jaettu!
    UgolinonSeikkailut: Onnea kaikille! :) Hienoja kakkuja!

Kumppanit