09.10.2008   171 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Kinuski-puolukkatäyte


Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.

Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.

Vinkki: Liivatteettomasta kinuskitäytteestä löydät vinkin Kinuskikissan kommentista.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu ison täytekakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g (jäisiä) puolukoita


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • 70 % -kakkupohja
    Kinuskikissa: Nyt on päivitetty reseptiä ja kuvankin otin uudestaan, kun tuli paljon upeammin kohonnut kakkupohja! :) Huomioita kirjasin tuonne reseptin johdantoon.
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    Toffe: No perjantaina koitan pari kukkakimppua tehdä ja sinun koristelusi oli mieluisin kun googlasin. Juustoa ja kinkkua laitan ja nämä tomaatti…
  • Minttu-browniekakku
    Henriika Heikkilä: Hei vielä! Voiko minttu-uutteena käyttää Dr.Oetkerin piparminttuaromia?😊
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    maris: No on kyllä upeita kukkia! Ohje vaikuttaa todella hyvältä ja yksityiskohtaiselta. Tosin ei varmasti ole helppoa hommaa. Minulla…
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    mari-johanna: Wau! Onpas upean näköisiä! :) Ihanaa, että nyt on hyvät yksityiskohtaiset ohjeet, jos vaikka uskaltais kokeilla.....…

Kumppanit

suomi100