09.10.2008   171 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Kinuski-puolukkatäyte


Pitkästä aikaa tuli tehtyä sitä parasta täytekakkua, mitä tiedän – kinuskikakkua tietysti. 😉 Minä pidän siitä, että kinuskikakku on kinuskinen myös sisältä, kuten esimerkiksi konditorioiden kinuskikakut tapaavat olla. Valmiit kinuskikastikkeet eivät kuitenkaan vedä vertoja itse tehdylle, joten se oli poissuljettu vaihtoehto. Toisaalta kinuskin keittely kahteen otteeseen sekä kuorrutusta että täytettä varten ei houkutellut. Päädyinkin sitten kokeilemaan alla kuvattua valmistustapaa – ”pikakinuskin vaahdotusta”. Kirpeät puolukat muodostavat makean kinuskitäytteen kanssa täydellisen liiton.

Huomiothan täytteestä yhden tärkeän seikan: kinuskikastikkeen tulee olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Pari tuntia jääkaapissa ei välttämättä riitä. Varaa aikaa enemmän – tee kastike jääkaappiin valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Suosittelen käyttämään kinuskikastikkeeseen nimenomaan kuohukermaa. Esimerkiksi kasvirasvoja sisältävät kermat eivät vaahtoudu yhtä varmasti.

Vinkki: Liivatteettomasta kinuskitäytteestä löydät vinkin Kinuskikissan kommentista.

Kts. ohje täytteiden soveltamisesta. Tämä täyte on mitoitettu ison täytekakun kahteen väliin.

Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
2 ½ dl fariinisokeria

Kerma-tuorejuustovaahto:
2 ½ dl kevytvispiä
150 g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä
2 rkl vettä
150 g (jäisiä) puolukoita


Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä (kylmä vesihaude nopeuttaa) ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kevytvispi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.

Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita täytteeseen.

Lisää joukkoon jäiset puolukat ja levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Tuoreet puolukat voi ripotella täytteen joukkoon levitettäessä sitä pohjan päälle. Näin puolukoiden mehu ei pääse värjäämään ja maustamaan kinuskivaahtoa.

Hyydytä jääkaapissa pari tuntia ennen vuoasta irrottamista.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
26 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat