Kinuskileipomo TeBaZu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Isän- ja äitienpäivä,  Juusto- ja hyydykekakut,  Syntymäpäivät Nähty 134387 kertaa
 
10.02.2016
 
6 kommenttia

Kinderkakku


Facebookin kokki ryhmässä näitä kinderkakkuja näkyi tammikuulla lähes joka päivä. Ihan selkeä oli valinta omaksi synttärikakuksi kun suklaata niin kovasti rakastan <3 Helppo tehdä, hyvää oli ja koristeleminen oli hauskaa 😀 Ohje blogista Baking of..
http://bakingof.blogspot.fi/2015/11/kinder-kakku-valkosuklaa.html
Itse tein työvaiheet hieman erilailla kuin alkuperäisessä ohjeessa ja sen kuinka itse tein laitan tähän .

Pohja:
200 g suklaahippukeksejä
75 g voita
Valkosuklaatäyte:145 g Pandan valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl Flora vispiä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
Maitosuklaatäyte:
4 liivatetta
2,5 dl Flora vispiä
200 g Fazerin sinistä
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Suklaaganache:
150 g tummaa suklaata
0,75 dl kermaa
1 rkl voita

Vuoraa halkaisijaltaan 22cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla. Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksi-voiseos irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Laita valkosuklaakerroksen liivatteet veteen likoamaan. Vatkaa 2,5dl vispikermasta vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita sulanut suklaa kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen. kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten valkusuklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita kakkua jääkaappiin pariksi tunniksi hyytymään .

Maitosuklaakerrosta varten laita liivatteet likoamaan. Vatkaa loput vispikermasta 2,5dl. Sekoita joukkoon sokeri jatuorejuusto. Sulata suklaat ja sekoita ne kermavaahto-tuorejuusto seokseen. Kiehauta taas tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten suklaatäytteeseen. Kaada täyte vuokaan valkosuklaatäytteen päälle. Anna taas hyytyä pari tuntia.

Ennen koristelua valmista ganache.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja nosta liedeltä. Paloittele suklaa joukkoon. Hämmennä, kunnes suklaa on sulanut. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. Anna massan jäähtyä hetki ja kunnes se paksuuntuu hieman. Valuta ganache kakun päälle keskeltä kohti reunoja.
Koristeluun käytin kaikki mahdolliset kinder suklaat mitä kaupasta löytyi 😀