Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Keikautettu kinkkukakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Keikautettu kinkkukakku

10.5.2011

Tätä kakkua voisi kutsua nurinkurin kakuksi: harvemmin kai kakun teko aloitetaan koristelusta, sitten täytetään ja lopuksi rakennetaan pohja.

Vinkki!
Saat keikauskakusta lohiversion, kun vaihdat siihen hyydytetyn lohivoileipäkakun tai lohikeikauskakun täytteen.

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
400 g valkosipulituorejuustoa
300 g palvikinkkua
2 punaista paprikaa
2 ½ dl (2 – 3 ruukkua) ruohosipulia
15 cm:n pala purjoa
½ dl pieniä kapriksia
2 rkl vahvaa sinappia
4 tl piparjuuritahnaa
½ tl mustapippuria
½ dl vettä

Pohja:
n. 300 g ruisvuokaleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Reunoille:

salaatinlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli, purjo ja kaprikset.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto. Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon. Lisää sinappi, piparjuuritahna ja mustapippuri.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.

Leikkaa ruisleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.

Asettele päälle salaatinlehtiä.

Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.

Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 149

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (149)

Kinuskikissa4.8.2020 16:44

nizbaliini: olen kuullut, että kevytvispi (Flora Vispi) on lopetettu. Olenkin aikeissa päivittää vanhat ohjeet tämän vuoksi. Tavallinen vispikerma käy tilalle. Toki jokin valmistaja saattaa taas tuoda vastaavan tuotteen uudelleen valikoimaan.

nizbaliini27.7.2020 15:22

Onko tuo kevytvispi mitä? Tai siis löytyykö kevytvispi nimellä kaupasta? 😀

mari-johanna6.10.2019 07:42

Anne Räsänen: Annan saman vinkin kuin tuossa edellä Kinuskikissa Merjalle. Käy lukemassa gluteenittomien leipien vertailu

https://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissa-testaa-gluteenittomat-viipaleleivät/ Sieltä varmasti löytyy mieluinen!

Anne Räsänen5.10.2019 10:41

Haluaisin tehdä tämän ja hyydytetyn lohikakun. Niiden pitäisi olla gluteeniton ja laktoositon. Mikä voisi olla pohjana?

Kinuskikissa27.5.2018 18:57

Merja: kiva kuulla! 🙂 Lukaisepa täältä gluteenittomien viipaleleipien vertailu: http://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissa-testaa-gluteenittomat-viipaleleivat/. Ainoa huomioitava seikka on se, että höttöisemmän leivän kanssa kostuketta voi laittaa varovaisemmin.

Merja27.5.2018 17:20

Hei! Olen tehnyt tätä erinäisiin juhliin, hyvää on! Nyt pitäisi tehdä gluteenittomana, onko vinkkejä leipään? Mikä olisi hyvä, onko jotain erityistä muistettavaa?

Kinuskikissa19.3.2018 22:52

soja 👍😊

soja17.3.2018 20:18

Suolaisen nälkään tänään tarjoilin tätä. Tein ensimmäistä kertaa ja hyvin onnistui. Kaprikset jätin pois, kun en itse niistä välitä, mutta oikein maukas ja kehuja kerännyt kakku!

Kinuskikissa24.11.2017 13:56

ramsay 😀

ramsay23.11.2017 18:52

Kevyt kermat,margariini ja suolattomuus ei kuulu mihinkään ruoka ohjeeseen 🙂 🙂

Kinuskigalleria (9)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Keikautettu kinkkukakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Keikautettu kinkkukakku

10.5.2011

Tätä kakkua voisi kutsua nurinkurin kakuksi: harvemmin kai kakun teko aloitetaan koristelusta, sitten täytetään ja lopuksi rakennetaan pohja.

Vinkki!
Saat keikauskakusta lohiversion, kun vaihdat siihen hyydytetyn lohivoileipäkakun tai lohikeikauskakun täytteen.

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
400 g valkosipulituorejuustoa
300 g palvikinkkua
2 punaista paprikaa
2 ½ dl (2 – 3 ruukkua) ruohosipulia
15 cm:n pala purjoa
½ dl pieniä kapriksia
2 rkl vahvaa sinappia
4 tl piparjuuritahnaa
½ tl mustapippuria
½ dl vettä

Pohja:
n. 300 g ruisvuokaleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Reunoille:

salaatinlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli, purjo ja kaprikset.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto. Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon. Lisää sinappi, piparjuuritahna ja mustapippuri.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.

Leikkaa ruisleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.

Asettele päälle salaatinlehtiä.

Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.

Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 149

Ainesosat

Täysjyvä/ruis

Kategoriat

Voileipäkakut

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Tykkäsitkö?

(21)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (149)

Kinuskikissa4.8.2020 16:44

nizbaliini: olen kuullut, että kevytvispi (Flora Vispi) on lopetettu. Olenkin aikeissa päivittää vanhat ohjeet tämän vuoksi. Tavallinen vispikerma käy tilalle. Toki jokin valmistaja saattaa taas tuoda vastaavan tuotteen uudelleen valikoimaan.

nizbaliini27.7.2020 15:22

Onko tuo kevytvispi mitä? Tai siis löytyykö kevytvispi nimellä kaupasta? 😀

mari-johanna6.10.2019 07:42

Anne Räsänen: Annan saman vinkin kuin tuossa edellä Kinuskikissa Merjalle. Käy lukemassa gluteenittomien leipien vertailu

https://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissa-testaa-gluteenittomat-viipaleleivät/ Sieltä varmasti löytyy mieluinen!

Anne Räsänen5.10.2019 10:41

Haluaisin tehdä tämän ja hyydytetyn lohikakun. Niiden pitäisi olla gluteeniton ja laktoositon. Mikä voisi olla pohjana?

Kinuskikissa27.5.2018 18:57

Merja: kiva kuulla! 🙂 Lukaisepa täältä gluteenittomien viipaleleipien vertailu: http://www.kinuskikissa.fi/kinuskikissa-testaa-gluteenittomat-viipaleleivat/. Ainoa huomioitava seikka on se, että höttöisemmän leivän kanssa kostuketta voi laittaa varovaisemmin.

Merja27.5.2018 17:20

Hei! Olen tehnyt tätä erinäisiin juhliin, hyvää on! Nyt pitäisi tehdä gluteenittomana, onko vinkkejä leipään? Mikä olisi hyvä, onko jotain erityistä muistettavaa?

Kinuskikissa19.3.2018 22:52

soja 👍😊

soja17.3.2018 20:18

Suolaisen nälkään tänään tarjoilin tätä. Tein ensimmäistä kertaa ja hyvin onnistui. Kaprikset jätin pois, kun en itse niistä välitä, mutta oikein maukas ja kehuja kerännyt kakku!

Kinuskikissa24.11.2017 13:56

ramsay 😀

ramsay23.11.2017 18:52

Kevyt kermat,margariini ja suolattomuus ei kuulu mihinkään ruoka ohjeeseen 🙂 🙂

Kinuskigalleria (9)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa