Täällä Kinuskiyhteisössä on keskusteltu, miten raparperimuffinssien yhteydessä esiteltyä Russian Tip tulppaanityllaa voisi hyödyntää suolaisten kakkujen koristelussa. Palautteissa on myös toivottu ylipäätään vinkkejä voileipäkakkujen koristeluun. Näitä molempia toiveita silmällä pitäen halusin päättäväisesti saada tuorejuustosta pursotetut kukat onnistumaan. Russian Tip -tyllat nimittäin osoittivat sokerikreemin kohdalla olevansa vuoden tyllauutuus nro 1!

Ensimmäisten kokeiluiden perusteella ei näyttänyt hyvältä. Tuhlasin monta tuorejuustopurkkia hakiessani sopivaa punajuuriliemen määrää. Väri oli kyllä räjähtävän pinkki, mutta ruusuista (joita kukat tyllan nimestä huolimatta minusta muistuttavat) tuli toivottomia möykkyjä. Neuvokas Apukissani Keittiökoira vinkkasi kookosjauhosta, jota voi käyttää kermavaahdon paksuntamiseen vaniljakreemijauheen tilalla. No nyt! Muutama kierros vielä kookosjauhon määrän kanssa, kunnes sopiva annostelu löytyi. Hioin reseptiä vielä voileipäkakkurullan kuvaamisen jälkeen, joten lopulta ruusut onnistuivat vielä upeammin kuin kuvassa. Mutta sitä parempi teille! 🙂

Tuorejuustoseos vaikuttaa kookosjauhon lisäämisen jälkeen tosi tönköltä. Tätä ei kuitenkaan pidä säikähtää. Itse vatkasin tuorejuustoa vielä jonkin aikaa tämän jälkeen. En tiedä oliko vatkaamisella isosti merkitystä, mutta ainakin sen jälkeen jälki oli todella tasalaatuinen. Kokeilin laittaa pussin muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen pursottamista. Senkin jälkeen ruusut onnistuivat hienosti eli näinkin voi halutessaan toimia.

Kakun täytteeksi valitsin poron, joten pyydettiin Facebookin voileipäkakkukyselyssä. Syksyinen puolukka sopii hyvin voimakkaan poron rinnalle. Yksi reseptin tärkeä raaka-aine on myös maultaan neutraali tuorekurkku. Tuorejuustopohjainen täyte on helposti raskas, joten kurkkuraaste hieman keventää ja raikastaa. Kurkkusuikaleista kakun koristeena tulee helposti mielikuva, että kakku on mahdottoman hankala leikata. Näin ei kuitenkaan ole. Muutaman tunnin jälkeen kurkkusuikaleet pehmenevät jääkaapissa niin, että kakusta saa leikattua siistejä paloja myös suikaleen keskeltä.

Kakun muoto – voileipäkakku rullalla – oli nalamurun Kinuskikissan Toiveet ja kehitysehdotukset -palstalla esittämä toive. Kaiken kaikkiaan tämä kokonaisuus on siis kasattu hyvin pitkälle teiltä saaduista ideanpoikasista. Yhteistyötä parhaimmillaan vai mitä! 🙂

Tuleeko teille mieleen, mitä muita suolaisia leivonnaisia voisi koristella pinkeillä ruusuilla? Tuli nimittäin kova into pursottaa näitä pian uudelleen, mutta kaipaisin teiltä toiveita, mihin reseptiin ne yhdistäisin.