Tätä kakkua voisi kutsua nurinkurin kakuksi: harvemmin kai kakun teko aloitetaan koristelusta, sitten täytetään ja lopuksi rakennetaan pohja.
Keikauta tarjolle pirteä ilme! 🙂
10.5.2011
Saat keikauskakusta lohiversion, kun vaihdat siihen hyydytetyn lohivoileipäkakun tai lohikeikauskakun täytteen.
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.
KORISTELU. Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.
TÄYTE. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi.
Hienonna ruohosipuli, purjo ja kaprikset.
Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto.
Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon.
Lisää sinappi, piparjuuritahna ja mustapippuri.
Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.
Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan.
Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.
POHJA. Leikkaa ruisleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla.
Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.
Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.
Asettele päälle salaatinlehtiä.
Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin. ”Ilmaveivi”! 🙂
Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.
Kiitos mari-johanna: näiden kommenttien perusteella taidankin tehdä tästä vegaanisen voikkarikakun blogiin! Sellaisella olisi nimittäin kysyntää. 😊
Veljeni oli jostain lukenut, että on olemassa keikauskakkuja….. Mitä ne on ovat? Tuli minulle kysymys. 🙂
Eilen näytin veljeni perheelle livenä, mikä on keikauskakku kun he olivat meillä kylässä.
Kierroksia tähän kakkuun lisäsi vain se, että tämä oli toteutettava vegaanisena ,
Mutta voin kertoa, että vegaaniseksi kakun muuttaminen onnistui hienostui ja kakku kesti kasassa ilman liivatetta ja sai vielä niin järjettömät kehut ja ylistys sanat että tämä tehdään toistekin silloin, kun tarvitaan takuuvarma kakku pöytään!! 🙂
Jätin siis luonnollisesti kinkun pois. Liivatetta en korvannut vegaanisilla vaihtoehdoilla vaan laitoin täytteen väliin yhden lisäkerroksen leipää tukea antamaan.
Tuorejuuston korvasin valkosipulin ja paprikan makuisilla hummuksilla ja vispikerman korvasin purkillisella oatlyn fraiche valmistetta ( musta kermaviili purkin näköinen purkki maitohyllyssä )
TOIMII!! 🙂
Kiitos, Kinuskikissa. Jätänkin liivatteet jatkossa pois tästä tällä tyylillä tehdessäni.
pellavapaita: hetken piti hieraista unenpöpperöisiä silmiä, onko kakku tullut oikeaan kohtaan, kun niin oli makean kakun veroisesti koristeltu! Kyllä suolainen kakkukin voi olla hyvin juhlava, kuten tämä esimerkki osoittaa! Tämä alkuperäinen ohje on hyydykekakkumainen, mutta koska sinä laitoit tukevoittavia leipäkerroksia väliin, ei liivatetta tosiaan tarvita.
Tein kaksi voileipäkakkua, joissa on tämän reseptin täyte. Eivät ole keikautettuja, kuten ei ollut marraskuinenkaan kakkuni. Eivät tavallaan kuulu tähän kommentoitaviksi / kuvinakaan, mutten oikein keksinyt, mihin kuuluvat 😀
Jälleen Iso paahtoa pohja- ja päällikerros molemmissa. Real-leipää keskikerros. Pojan perheelle tein 26cm ja itselle 24cm vuokaan. Täytettä saman määrän käytin. Tuorejuustot olivat Viola aurinkokuivattu tomaatti ja yrttinen maku. Kurkkusalaattiakin laitoin puoli pientä Pirkan purkillista. Se oli melko krouvia rakenteeltaan, mutta laitoin, kun mies sitä osti.
Kostutuksen tein lihaliemellä, puoli kuutiota – siis lihaliemikuutiosta puolet 😉 – ja 2dl vettä. Ja on kyllä niin jämptiin passeli kostukemäärä noihin leipäkerroksiin, että olen pelkästään siitä onnessani. Kostutus on niin nappiin osunut 🙂
Koristelut on sitä sun tätä, ei ollut persiljaa, ei rucolaa… mutta kotona voidaan lisätä lautaselle vihreyttä mielen mukaan.
Kysymys: Eikö niin, että käytännössä liivatteita ei tarvita, jos tekee kakun tällä täytteellä ja kolmella leipäkerroksella, kuten minä tein? Käytin liivatteita ohjeen mukaan, mutta huomasin nyt, että tarpeetonta, vai onko?
Keskikerros Real-siivuja. Pohjalla ja päällä Iso paahtoleipää. Tein siis kolme leipäkerrosta ja väliin ihanaa täytettä. Kostutin lihaliemellä. Kuorrutuksenkin laitoin, tuorejuustoa värjättynä punajuuriliemellä ja hieman kermavaahtoakin joukossa.
Pinnalla on ohjeen mukaisia juttuja ja rosepippuria, josta tykkään niin kovasti 🙂
Oli niin ihana voileipäkakku, kosteuskin tismalleen oikea, että olen onnesta soikeana. Kun pari, kolme päivää oli monenlaista leipomista, täytekakkua, mustaa kääretorttua ja tämä, niin ei aina tiennyt, mikä on tulos 🙂
Monta kuvaa galleriassa 🙂
Nam 😋
nizbaliini: olen kuullut, että kevytvispi (Flora Vispi) on lopetettu. Olenkin aikeissa päivittää vanhat ohjeet tämän vuoksi. Tavallinen vispikerma käy tilalle. Toki jokin valmistaja saattaa taas tuoda vastaavan tuotteen uudelleen valikoimaan.
Onko tuo kevytvispi mitä? Tai siis löytyykö kevytvispi nimellä kaupasta? 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tämä on niin onnistumis-varma kakku, että on ilo tehdä. Tein taas ”oikeinpäinkakkuna” 😀
Pohjalla Iso paahto, keskellä Real ruisvuokaa, pinnalla Iso paahto, jonka päällä vielä täytettä ohuelti, jotta sain painetuksi oliivin- ja tomaatinpuolikkaat mukavasti.
Käytin 2 Meiran liivatetta, vaikka aiemmin totesin Kinuskikissan vahvistamana, ettei ole tarpeen, kun on leipäkerros keskelläkin tukemassa rakennetta. Missään eivät liivatteet tuntuneet kielteisesti, rakenne oikein mahtava on 🙂
Kostutukseen käytin taaskin hiukan vajaa 2 dl kasvislientä. Jämptisti passeli 🙂
Täyte on ohjeen mukainen pienin muutoksin. Purjon sijaan puolikas punasipulia, 1 iso suippopaprika, puolikas herkkukurkku; pikkiriikkisenä silppuna nämä. Ruohosipulisilppua ei. Pari rkl chilimajoneesia, 1 dl kevytmajoneesia. Mausteina rosepippuria, yrttisekoitusta, viispippuria myllystä parit kiepit.
Olen niin tyytyväinen, että hyrisen 😀 Kiitos tästä ihanasta reseptistä, jossa täyteaineiden määrä on täsmällinen hyvää lopputulosta varten – kuten aina kyllä kaikissa ohjeissa Kinuskikissalla on. Tämän ruokaisuutta / riittoisuutta voi säädellä lisäämällä leipäkerroksia tai tekemällä ihan ohjeen mukaan 🙂