Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kardemummakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kardemummakakku

12.2.2009


Tässä taas yksi äidiltäni peruja oleva suosikkiresepti. Kakussa viettelevät pehmeä koostumus ja valloittava kardemumman aromi. Rohkenen jopa väittää, että tämä lyö laudalta tavalliset pullat. Ainakin mielikuva pullasta tulee helposti esiin vahvan kardemumman maun ansiosta. Kardemummaa myydään jauheena ja vähän karkeampana versiona. Suosittelen jälkimmäistä: mustat pilkut näkyvät ja tuntuvat valmiissa leivonnaisessa mukavasti.

Kannattaa huomioida, että kakku ei ole monien muiden kahvikakkujen tapaan kipattavaa lajia. Jos kakun kääntää nurinpäin, päälle ripotellut sokerit ja pähkinät varisevat pois. Kakku kannattaa siis tehdä irtopohjavuokaan. Minä olen onnistunut ihan vain työntämään kakun irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoilulautaselle, mutta toki alle voi laittaa leivinpaperinpalankin. Tämän tapaisissa ohjeissa kakku kohoaa helposti keskeltä enemmän kuin reunoilta. Jos haluat estää tämän, katsopas täältä vinkki.

Pullakakku

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa rouheena (ei jauheena)
1 ½ dl maitoa

Pinnalle:

¾ dl hasselpähkinärouhetta/lastuja
¼ dl raesokeria


Vatka voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota pienikokoinen (halkaisija n. 20 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 180-200 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Suojaa pinta tarpeen vaatiessa foliolla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 112

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakut

Tykkäsitkö?

(24)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (112)

Kinuskikissa27.3.2020 19:55

Nompparelli90: tämän kanelikakun kuorrutetta voisi soveltaa:

https://www.kinuskikissa.fi/pula-ajan-kanelikakku/

Toki pelkkä raesokerikin on käypä vaihtoehto. Ja jos kanelin mausta tykkää, sitä voi ripotella suoraan taikinan päälle.

Nompparelli9026.3.2020 17:35

Heippa!

Tämä kardemummakakku kuulostaa aivan super hyvältä😋
Tarkoitus olisi viikonlopuksi kokeilla tätä reseptiä. Mitä pinnalle voisi laittaa pähkinöiden siaan kun vieraissa pähkinäallergikkoja?
Löytyisikö jotain vinkkiä kanelikuorrutteelle tms.?😃

mari-johanna20.11.2019 17:21

Ise: Onnistuu varmasti myös gluteenittomana. Vaihdat vain jauhot gluteenittomiin. Muista myös vuoan leivityksessä korppujauhon vaihtaminen gluteenittomaan tuotteeseen.
Jos aiot tehdä kakun pellin kokoisena suosittelen käymään vuokien muunnostaulukko sivulla ja tarkistus laskemaan aineiden sopivan määrän. Löydät helpot ohjeet tuolta sivulta

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Ise20.11.2019 11:07

Onnistuukohan gluteenittomana & tehdä pellillinen? Oisko tupla määrä pellilliseen? 🙂

Kinuskiemo27.11.2015 20:03

Ocean: Tämä kakku on yksi suosikeistani, kun haluan vähän pullaa parempaa leivonnaista arkeen tai sunnuntaikahville. Nalamurun neuvon mukaisesti voi säilyttää ensimmäisen (ja toisen) vuorokauden huoneenlämmössä. Kakun jäähdyttyä muovipussi ilmavasti ympärille. Pidempää säilytystä varten kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastaa. Sulatettuna tuoreen veroinen.
Herkkua tiedossa! 🙂

nalamuru27.11.2015 19:33

Ocean: Uskoisin että säilyy huoneenlämmössä, kun on kyseessä kuivakakku. jos useamman päivän on syömättä niin sitten pistäisin jääkaappiin. Kinuskikissa voi toki korjata jos olen väärässä säilytyksen suhteen, kun en juuri tätä kyseistä kakkua ole koskaan tehnyt.

ocean27.11.2015 15:54

Säilytetäänkö kakku huoneenlämmössä? 😀

ivi8.5.2015 17:26

Kiitos ihanasta ohjeesta <3

Tatjana20.9.2014 15:34

tosi hyvänmakuinen!!!

HeliAnneHelena12.11.2013 19:46

Vitsi, että oli hyvää! Ja hyvin onnistui tavalliseen kakkuvuokaankin, ei ollut moksiskaan kiepsautuksesta 😉

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kardemummakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kardemummakakku

12.2.2009


Tässä taas yksi äidiltäni peruja oleva suosikkiresepti. Kakussa viettelevät pehmeä koostumus ja valloittava kardemumman aromi. Rohkenen jopa väittää, että tämä lyö laudalta tavalliset pullat. Ainakin mielikuva pullasta tulee helposti esiin vahvan kardemumman maun ansiosta. Kardemummaa myydään jauheena ja vähän karkeampana versiona. Suosittelen jälkimmäistä: mustat pilkut näkyvät ja tuntuvat valmiissa leivonnaisessa mukavasti.

Kannattaa huomioida, että kakku ei ole monien muiden kahvikakkujen tapaan kipattavaa lajia. Jos kakun kääntää nurinpäin, päälle ripotellut sokerit ja pähkinät varisevat pois. Kakku kannattaa siis tehdä irtopohjavuokaan. Minä olen onnistunut ihan vain työntämään kakun irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoilulautaselle, mutta toki alle voi laittaa leivinpaperinpalankin. Tämän tapaisissa ohjeissa kakku kohoaa helposti keskeltä enemmän kuin reunoilta. Jos haluat estää tämän, katsopas täältä vinkki.

Pullakakku

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa rouheena (ei jauheena)
1 ½ dl maitoa

Pinnalle:

¾ dl hasselpähkinärouhetta/lastuja
¼ dl raesokeria


Vatka voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen nopeasti sekoittaen. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele ja korppujauhota pienikokoinen (halkaisija n. 20 cm) irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan.

Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria. Paista 180-200 asteessa uunin keskitasolla 35-40 minuuttia. Suojaa pinta tarpeen vaatiessa foliolla.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 112

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Helpot ja nopeatKahvikakut

Tykkäsitkö?

(24)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (112)

Kinuskikissa27.3.2020 19:55

Nompparelli90: tämän kanelikakun kuorrutetta voisi soveltaa:

https://www.kinuskikissa.fi/pula-ajan-kanelikakku/

Toki pelkkä raesokerikin on käypä vaihtoehto. Ja jos kanelin mausta tykkää, sitä voi ripotella suoraan taikinan päälle.

Nompparelli9026.3.2020 17:35

Heippa!

Tämä kardemummakakku kuulostaa aivan super hyvältä😋
Tarkoitus olisi viikonlopuksi kokeilla tätä reseptiä. Mitä pinnalle voisi laittaa pähkinöiden siaan kun vieraissa pähkinäallergikkoja?
Löytyisikö jotain vinkkiä kanelikuorrutteelle tms.?😃

mari-johanna20.11.2019 17:21

Ise: Onnistuu varmasti myös gluteenittomana. Vaihdat vain jauhot gluteenittomiin. Muista myös vuoan leivityksessä korppujauhon vaihtaminen gluteenittomaan tuotteeseen.
Jos aiot tehdä kakun pellin kokoisena suosittelen käymään vuokien muunnostaulukko sivulla ja tarkistus laskemaan aineiden sopivan määrän. Löydät helpot ohjeet tuolta sivulta

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Ise20.11.2019 11:07

Onnistuukohan gluteenittomana & tehdä pellillinen? Oisko tupla määrä pellilliseen? 🙂

Kinuskiemo27.11.2015 20:03

Ocean: Tämä kakku on yksi suosikeistani, kun haluan vähän pullaa parempaa leivonnaista arkeen tai sunnuntaikahville. Nalamurun neuvon mukaisesti voi säilyttää ensimmäisen (ja toisen) vuorokauden huoneenlämmössä. Kakun jäähdyttyä muovipussi ilmavasti ympärille. Pidempää säilytystä varten kannattaa laittaa jääkaappiin tai pakastaa. Sulatettuna tuoreen veroinen.
Herkkua tiedossa! 🙂

nalamuru27.11.2015 19:33

Ocean: Uskoisin että säilyy huoneenlämmössä, kun on kyseessä kuivakakku. jos useamman päivän on syömättä niin sitten pistäisin jääkaappiin. Kinuskikissa voi toki korjata jos olen väärässä säilytyksen suhteen, kun en juuri tätä kyseistä kakkua ole koskaan tehnyt.

ocean27.11.2015 15:54

Säilytetäänkö kakku huoneenlämmössä? 😀

ivi8.5.2015 17:26

Kiitos ihanasta ohjeesta <3

Tatjana20.9.2014 15:34

tosi hyvänmakuinen!!!

HeliAnneHelena12.11.2013 19:46

Vitsi, että oli hyvää! Ja hyvin onnistui tavalliseen kakkuvuokaankin, ei ollut moksiskaan kiepsautuksesta 😉

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa