Tänä vuonna Kinuskiperheessä jouluiseen kahvipöytään kannetaan kakku, jonka täytteissä yhdistyvät kaneli, pähkinät ja ihanainen pähkinäsuklaalevite. Pohjan Digestive-keksien tilalla voi toki käyttää piparkakkujakin, jos kokee niiden täydentävän kakun jouluisuutta. Tässä kuitenkin oma mielipiteeni: mielestäni piparkakuissa on niin voimakas maku, että kakun täytteiden hienot aromit eivät pääse piparipohjan kanssa oikeuksiinsa. Ohjeessa Digestive-keksimuruihin on sekoitettu kanelia. Näin pohja yhdistyy kivasti päällimmäiseen täytekerrokseen.
Herkullisia kakutteluhetkiä kaikille!
Pohja:
180 g Digestive-keksejä
1 tl kanelia
75 g voita tai margariinia
Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
6 dl kuohukermaa
Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Nutella-pähkinäsuklaalevitettä
2 rkl vettä
Kaneli-pähkinätäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) Kidius-vaniljavanukasta
2 rkl sokeria
¼ tl kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä
Koristelu:
Brunbergin tummaa suklaata
kermaa
hasselpähkinöitä
TAI
hasselpähkinärouhetta / kokonaisia pähkinöitä
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella. Sekoita muruihin kaneli. Yhdistä voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle. Tarkemmat ohjeet kuvineen löydät keksipohjaohjeesta.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja yhdistä valkuaisvaahtoon. Jaa vaahto kahteen kulhoon.
Laita pähkinäsuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita toiseen vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa, kunnes pinta on hieman hyytynyt (n. 30 min).
Laita kaneli-pähkinätäytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita jäljellä olevaan vaahtopuolikkaaseen maustamaton tuorejuusto, vaniljavanukas, sokeri, kaneli ja hasselpähkinärouhe. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan pähkinäsuklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Voit heiluttaa vuokaa lopuksi hieman - näin levitysjäljet tasoittuvat. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Sulata koristeita varten suklaa ja pursota orjanlaakerin lehtiä leivinpaperille. Käytä pursotuksessa 1-2 mm kokoista tyllaa. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele pursottamalla ohutta suklaanauhaa (tylla 1 mm) renkaiksi kakun pinnalle. Pursota kermavaahdolla ruusukkeita kakun päälle. Laita kolme hasselpähkinää kunkin ruusukkeen keskelle "marjoiksi". Upota orjanlaakerin lehdet tyvestään ruusukkeeseen.
tlaakso82: Valkuaisvaahto tuo kakkuun kuohkeutta ja massaa. Ei voi kokonaan jättää pois, muuten kakusta tulee matalampi kuin ohjeessa eikä liivatteen määräkään välttämättä täsmää. Voi korvata vaikka kevytvispillä.
Meiran sivuilla liivatelehtien painosta kerrotaan: Pussi 20 g (10 kpl). Eli 2 g/ kpl
Dr Oetkerin liivatelehdet: 17 g/10 liivatelehteä. Yhden lehden painoksi tulee 1,7 g
Liivatelehtiasiaa löytyy mm. täältä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kaytto/
http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-onko-liivatelehdilla-eroa/
Onko tuo valkuaisvaahto ihan välttämätön? Miten se vaikuttaa rakenteeseen, jos jättää sen pois ja käyttää vain kermavaahtoa? Mikä on liivatteen määrä grammoina? Liivatelehtiä on isompia kuin perus ruokakaupoista saatavat.
Corida
Tein tätä kakkua reilumman annoksen (vuoka oli jättisuuri, taisi olla halkaisijaltaan 30cm) , mutta kakku meni silti nopeasti. Iso kiitos Kinuskikissa nöistä mahtavista ohjeista!♥ 🙂
EMDI:
Annan sinulle linkin sivulle, jossa on tietoja ja Kinuskikissan kokemuksia Vegegelistä:
http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kasviperainen-korvaaja-vegegel/
Seuraavassa linkissä aukeaa Suklaakakku-sivu. Agar-asiaa ja kokemuksia löytyy johdannosta:
http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku-maidoton-munaton-gluteeniton-vegaani?hakusivu=true
Harmillista, että sinulla liivatteet eivät nyt toimineet. Jotain häikkää siinä sattui, mutta valitettavasti on vaikea arvailla syytä. Oma ajatukseni kuitenkin on, että liivatteilla Kanelinen pähkinäsuklaakakku onnistuu varmimmin.
Toivottavasti toimiva konsti löytyy. 🙂
Tämä kyllä maistui mainiolta, mutta itseltäni lässähti eikä hyytynyt riittävästi kun yritin tehdä ensimmäistä kertaa gelatiinilla. Nyt olisi vielä toinen pulma nimittäin se että olisi kiva tehdä tätä vege-versiona. Miten hyydyttäminen onnistuu agar agarin avulla ja kuinka paljon sitä tarvitaan molempiin täytteisiin? Mulle voi vääntää rautalangasta, että menee paremmin perille 😀 Kiitos jo etukäteen!
Mulla on kyllä ollut käytössä 26 senttinen vuoka, ja ihan hyvän näkönen siitä on tullut silläkin, ilman mitään aineiden lisäilyä? 😀
sojan kotikeittiö
tuo on kyllä totta, että kun on riittävän korkea, tulee juhlan tuntua! ja etenkin kun on tälläinen useampi kerroksinen niin onhan se vähän valju jos kerrokset on kovin ohkasia….
Kiitoksia neuvosta! Itsekin tykkään, että kakulla on korkeutta ja ihmettelinkin miksi Kinuskikissan juustokakku ohjeista tuli aina niin lättäniä kakkuja kunnes keksin tarkistaa vuokani halkaisijan mitan. Pitää tosiaan sitten ostaa tuollainen 24cm vuoka (tällä hetkellä 26cm), mutta tähän hätään lisään noita aineksia sen 1/4 verran. Tuleepahan oikein iso kakku 😀
Olen vähitellen saavuttanut valaistumisen juustokakkujen leipomisessa Kinuskikissan opeilla tietty. Kun salat alkoi selvitä, marssin kaupan vuokahyllylle. 24 cm vuoka entisen isomman lisäksi oli minulle hyvä oivallus, kun ohjeet on kuitenkin pääasiassa 24 sentille tehtyjä. Ei tarvii arvailla, miten suurennan annoksia. En yhtään tykkää ohuista juustokakuista enkä kananmunan jakamisesta osiin sun muuta sämpläämistä jakolaskun kanssa. Satsaus on ollut hintansa väärti minulle. Muhkeat täytteet, niin kakku ottaa pääroolin pöydässä.
sojan kotikeittiö
itse olen tehnyt 27cm vuokaan, eikä musta ole olleet liian lättänöitä? tai lisäät vähän reilusti kaikkea vaan….?
MIONA10:
Kakkuhan on pöydän kunkku. Juustokakun täytteessä saa mielellään olla paksuutta, jolloin tulee myös näyttävyyttä. Ja riittoisuutta. (Piirakat olkoot matalia ;-)! ) Jos vuokasi halkaisija on 26 cm, niin kasvata hiukan kaikkien aineiden määrää, noin ¼ enemmän kuin 24 cm:n vuokaan.
Useinkin juustokakkujen reseptit, kuten myös Kinuskikissan ohjeet, on tehty 24 cm:n vuokaan. Jos aina silloin tällöin haluaa kakun pyöräyttää, niin olisi tietysti helpompaa, kun ei tarvitsisi aineiden annostelussa laskutikkua. Voisiko vuoka olla joskus lahjavinkki?
Tuota isompaa vuokaa voisi hyödyntää ainakin piirakoissa, joiden ohjeissa isompia kokoja saattaa tavata.
Mitenkäs näissä juustokakuissa kannattaisi menetellä kun meillä on pari senttiä isompi vuoka kuin näissä ohjeissa niin kakut tuppaa jäämään lättäniksi. Pitäisikö aineiden määrää lisätä vai suosiolla tehdä matalampia kakkuja?
Tätä kokeilen jouluksi! saas nähä kuinka onnistuu, vähän pelottaa että saanko koristelut onnistumaan…. 🙂
Voi harmi pitä sitten kokeilla etukäteen miten onnistuu. Velipoika nimittäin on kananmuna allergikko.
HEIJASTUS:
Mainiot sovellukset sinulla. 🙂
HEIMO:
Valkuaisvaahto tuo seokseen kuohkeutta ja massaa. Jos sen jättää pois, kakusta tulee matalampi, eikä liivatteen määräkään välttämättä täsmää. Vastaavanlaisissa kakuissa jotkut ovat kommentoineet korvanneensa valkuaisen vaahtoutuvalla kevytvispillä tai Valion vaniljarahkalla.
Kiitos tästä reseptistä. Tein tämän poikani ylioppilasjuhliin ja meni hetkessä. Aivan mahtava maku! Tein suklaasta pieniä pylpyräkukkasia kakun päälle joten ihan tuon kuvan jouluinen vaikutelma ei kakussa ollut. Päälle vain ylioppilaskoristelakki (muovinen myönnän, taidot ei riitä parempaan), niin korvasi täydellisesti kermakakun =)
Heippa! ajattelin tehdä tämän joulu pöytään mutta onko valkuais kermavaahdon osuus tärkeä siltä osin että voiko kananmunan jättää pois?
MINNIS:
Oikein päättelit, suklaassa oli syy. Annan sinulle linkin sivulle, jossa Kinuskikissa antaa hyvät ohjeet suklaan valinnasta koristeisiin:
http://www.kinuskikissa.fi/suklaakoristeet/?ref=121.
Kokeilin tällaista koristelua yhteen kakkuun, mutta minulla kävi niin että orjanlaakerin lehdet pysyivät pystyssä vain pari minuuttia ja sitten olivat niin sulaneita että kaatuivat. Voisikohan tähän olla syynä että käytin Fazerin maitosuklaata tummasuklaan sijaan? Ajattelin käyttää tätä koristelua juhlakakkuihin joulun alla mutta en nyt oikein tiedä saanko näyttämään hyvältä..
sojan kotikeittiö
tein viikonloppuna tätä. Oli oikein maistuvaa, mutta jostain syystä tuo alempi kerros jäi mielestäni liian löysäksi. ja jotain ”potkua” olisin tähän kaivannut… en tiedä mitä, mutta ehkä meillä ei tätä toistamiseen tehdä…. edelleen se Irish Dream on The Kakku =)
saas nähdä mitä seuraavana kokeilisin?
tulin tänää käymää tääl ekan kerran ku löysin tän ja olin iha O____O wow miten kukaa osaa tehä noi hienoja kakkuja ja rakastuin heti <3 nää on ihania kaikki nää ohjeet ja tää on tosi ihana ja kaunis pitää heti rueta väsäämää kaikkee ku on aikaa 8D
Tuossa suklaakakussa ehdottelin keksipohjan korvaamista pähkinä/mantelirouheella. Tässä kakussa voisi toimia vielä paremmin, kardemummaa ja kanelia sekaan niin tulee joulun makuja.
Kiitos ihanasta blogistasi! Olen jo monia reseptejäsi kokeillut ja ne ovat kyllä saaneet aina ihastuneen vastaanoton.
Tuossa aiemmin jo kerroitkin, että kakun voi pakastaa, mutta olisin kysellyt, että miten kakku olisi parasta sulattaa? Nopeasti huoneenlämmössä vaiko jääkaapissa hitaammin? Kauanko sulattamiseen kannattaa varata aikaa? Etten vaan tarjoile jäistä kakkua…
Hei!
Miten saisin sovellettua tuosta kidius vaniljavanukkaasta täytteen 4 munan täytekakkuun? Olen nähnyt reseptejä joskus mutta ei ole tullut otettua talteen ja eihän niitä enää sitten löydä.
Johanna
karokki: kiitos! 🙂
ai että on ihanan näkönen kakku!
kinuskikissa olet kyllä kamalan taitava leipuri : >
katsotaan jos vaikka yrittäisin vääntää tätä joskus itsekkin 😀
Kiitos mukavasta palautteesta kakkuhimo! Toivottavasti löytyy hääkakkuvinkkejä!
Viivi: kiitos! 🙂
jälleen kerran ihanan näköinen ja varmasti maukas kakku! <3:D
meillä myös syötiin tätä kakkua jouluna ja paljon sai kehuja! Jouduin vain hieman soveltamaan täytteissä kun kaikkia ei lähikaupasta löytynyt. Maustamattoman sulatejuuston tilalle laitoin vanilja maustettua ja vanukkaan tilalle danonen vanilja jogurttia, mut hyvää oli silti =) Kiitos reseptistä! Nyt etsiskelen ideoita ja makuja meidän tulevaan hääkakkuun! =)
Karpalo: mikäli vielä luet tätä: anteeksi, että olin missannut aiemman kysymyksesi, olisit vaan hätyytellyt. 🙂 Siirsin nyt kysymyksesi tuonne ylös siihen kohtaan missä pyysit siirtoa väärälle palstalle joutuneesta kysymyksestä. Ja vastasin ylemmäs kommenttinumeroon 62.
Nelliina: ihanan huomaavaista, että toit esiin ettei vastauksella ole tulipalokiire. Minulla on nimittäin krooninen huono omatunto siitä, etten ehdi vastata kysymyksiin riittävän nopeasti ja usein käy niin (tai itsellä on tunne), että vastaus tulee liian myöhään (kysymyksiä herää tietenkin eniten silloin, kun leivonnaista ollaan jo tekemässä). *purkaus* Mutta siis asiaan: vaniljavanukkaan voisi korvata esimerkiksi maustamattomalla jugurtilla ja teelusikallisella vaniljasokeria. Myös valmis vaniljarahka voisi sopia tarkoitukseen. Nämä on ainakin tällaisia varmoja korvaajia. Toki tilalle voisi laittaa vaikka rahkaa+vaniljasokeria tai vaniljatuorejuustoakin, mutta en osaa luvata varmasti, pitäisikö ensin mainittua käytettäessä lisätä myös tavallista sokeria ja onko jälkimmäisen tapauksessa jätettävä yksi tai puolikas liivate pois, koska tuorejuusto on jämäkämpää kuin vanukas. 🙂 *muoks* Se vielä, että kehitellessäni reseptiä kokeilin sitä myös ilman vanukasta. Vanukas oli kuitenkin paikallaan, se lisäsi massaa juuri sen verran, että kerroksista tuli yhtä paksut. Ei siis kannata kokonaan jättää pois, jos on mahdollisuus löytää jokin korvaava tuote.
Kokeileva leipuri: ihana palaute. 🙂 Tuosta suklaasta: taloussuklaata en ole itse kokeillut, mutta olen kuullut, ettei se ole paras mahdollinen valinta koristelukäytössä. Joten älä suotta ota itseesi. Brunbergin olen minäkin todennut parhaaksi. Pandan suklaata käytin aiemmin ja mielestäni se on helpommin pursoteltavaa (ei yhtä valuvaa kuin Brunberg), mutta kestävyys ei valitettavasti ole kovin kehuttava eli koristeet lössähtävät nopeasti huoneenlämmössä. Tarkoitukseni on ensi vuoden puolella työstää suklaakoristelusta oma tietopläjäys blogiin, sitten nämäkin asiat tulee käytyä läpi seikkaperäisemmin.
Turska: kiitos sinulle, kiva kuulla! Vähän pelästyin kyllä, että oliko kakku tosiaan kolme päivää huoneenlämmössä, itse kun kiikutan kakut pilaantumisen pelossa aika nopeesti takaisin jääkaappiin.
Kattis ja Tiina: kiva, että tykkäsitte! Pähkinärouhe kuulostaa kyllä kivalta idealta, mukavaa että koristeluvinkkejä tulee lukijoiltakin. Kakkuihin pitäisikin aina muistaa antaa muitakin, helpompia ja nopeampia koristeluideoita. On ihan ymmärrettävää, ettei aina ehdi eikä kaikkia kiinnostakaan koristeiden väkerrys. Taidan lisätä tuon rouheen ohjeeseenkin vinkiksi muille.
Olipa todella nami nami kakku. Jouluna meillä siis pöydässä. Tämä oli ehdottomasti paras tähän asti tekemistäni juustokakuista. Koristelin samoin kuin Kattis eli pähkinärouhetta pintaan.
Tästä tuli niiiin hyvää!!! Syötiin tätä siis jouluna. Ja kun en vaan kerinnyt koristeita tehdä, niin ripottelin vain päälle pähkinärouhetta ja oli ihan kiva niinkin 🙂
Tein kakun jouluksi ja erittäin hyvää oli!
Kakku valmistui aatonaatoksi ja viimeiset rääppeet syötiin joulupäivänä. Nuo kolme päivää se kesti mainiosti, vaikka suuren osan aikaa kakku viettikin huoneenlämmössä.
kiitos mahtavasta reseptistä. Näitä on nyt jo leivottu 4 kpl ja ovat saaneet niin paljon kehuja ! Meidän ronkeli 6 vuotiaskin jopa tykästyi.
Itse käytin mahdollisimman edukkaita tuotteita, joten pähkinäsuklaa levitekin oli ihan rainbown omaa, ja vaniljavanukaskin muuta kuin kidius-merkkistä ja onnistui hyvin ja oli ERITTÄIN hyvää… Tuon suklaan kanssa kokeilin tätä brunbergiä ja tavallista tummaa taloussuklaata ja pitää sanoa, että tuo ensimmäinen suklaa käyttäytyy kyllä paremmin koristelussa. Ei mene lehdenoksatkaan niin helposti rikki kuin tuolla taloussuklaalla tehtynä. Vai lieneekö vika leipurissa 😉
Mutta kiitos kisulle kivoista sivuista. Paljon on hyviä vinkkejä saatu kahvipöytiin 🙂
Moro!
Mitä tuon Kidius-vaniljavanukkaan tilalle voisi laittaa? Meinaan ottaa nääs tästä kopion itselleni tulevaisuuttakin ajatellen. Markkinoille tulee sitä sun tätä tuotetta, joten jos Kidiusta ei oo, niin mikä koostumukseltaan olis sellasta mitä sen tilalle. Noita pähkinäsuklaalevitteitä varmaan on sitten muitakin, jos just Nutellaa ei ole käsillä. Ihanan näköinen kakku tämäkin taas :-). Erityisesti olen ilahtunut siitä, että nykyisinkin vielä joku tekee kuivakakkuja. Ne kun tuntuvat olevan – turhaan – poissa muodista. Hyvää ja rauhallista joulua sinulle ja perheellesi! vastaile sitten, kun ehdit. En ole jouluksi vielä tätä kokeilemassa :-). t. Nelliina
Maria: olen siinä käsityksessä, että juustokakut säilyvät hyvin useammankin päivän. 2 vrk on varmasti ihan ok!
Tämä pääsee meilläkin joulupöytään, kiitos siis! Joulunpyhät on kyllä sellaista kiirehtimistä että voisikohan tämän tehdä jo pari päivää aiemmin jääkaappiin odottelemaan?
Kiitos Kati!
ellu: voi pakastaa, mutta kiille (mikäli ohjeeseen sellainen kuuluu) kannattaa tehdä vasta pakastuksen jälkeen, sulaneeseen kakkuun.
Olen ihastuneena katsellu sinun kakkuja . Ajattelin kokeilla näitä juustokakkuja
jouluksi, mutta mua askarruttaa voiko näitä pakastaa.
Kiitos jos vastaisit.
Ihanan kuuloinen ohje ja huisin herkullisen kaunis!!!
Tuleva äippä: minä olen siinä käsityksessä, että tuorejuustoja voisi käyttää, kunhan ovat pastöroidusta maidosta valmistettuja (kuten meillä yleisesti ottaen ovat). Tällä logiikalla en oikein tiedä, mitä sitten uskallan suositella tilalle. Jos tuorejuustoa ei voi syödä, niin onko rahka sallittu? Jos et ole varma, niin jätä koko tuorejuusto pois.
kasari: oletko varma, että ostamasi tuote oli Nutella-merkkistä? Itsekin olen ostanut joskus hasselpähkinälevitettä, jonka merkkiä en nyt muista, mutta Nutellan se ei ollut. Hyvää sekin on ja voi käyttää Nutellan tapaan, tosin kyllä Nutellan levite on mielestäni parasta. 🙂
Karpalo: keventää voisi toki käyttämällä vähärasvaisempia maitotuotteita. Osan kermasta voi korvata rahkalla tai maustamattomalla tuorejuustolla. Valkuaisvaahdolla pyritään aikaansaamaan massaa ja kuohkeutta kevyemmin kuin käyttämällä vaikka pelkkää kermaa. Kermaa haluan kuitenkin myös mukaan tuomaan täyteläisyyttä, se on mielestäni tällaisessa joulukakussa ihan sallittua. 😉 Voihan sitä likööriäkin koittaa tujauttaa täytteeseen, ei ainakaan minun korvaani kuulosta huonolta pähkinäsuklaa-Baileys-yhdistelmä. Jos kaneli/pähkinä ei miellytä, niin ne voi jättää pois – likööristä tulee sitä makua kuitenkin ihan riittävästi.
Minerva: ai niinkö, kiitos infosta. 🙂 Täytyypä päivittää ohjetta.
Onneton leipuri: uskaltaisin luvata, että kolmisen päivää säilyy.
hinni: vaikea luvata mitään varmaa, kun makuja on niin monia. Ehkä kyse on enemmän siitä, minkälaiset maut ylipäätään miellyttävät. Jos tykkää enemmän raikkaista hedelmä- ja marjatäytteistä, niin ehkä sitten kannattaa valita jokin sellainen resepti.
Satu: muffinssitaikinaan sekoitettuna epäilen, että levite ei oikein maistu valmiissa lopputuloksessa. Joskus olen tainnut kokeillakin. Eli mieluummin vaikka perus suklaamuffinssit ja päälle kuorrute Nutellasta.
Make: hyvä hyvä! 🙂
Lämpöinen kiitos teille Emppu ja Janna!
… ja kiitos kaikille muillekin kommenteista, joita tänne on sadellut pitkin joulukuuta. Ennen joulua julkaistavaksi tarkoitetut ohjeet ovat pitäneet sen verran kiireisenä, etten ole valitettavasti ehtinyt vastata tämän(kään) ketjun kysymyksiin kovin nopeasti.
Kiitos. Tämä oli tosi herkullinen.
Tein tätä ja erästä toista kakkuasi tyttäreni 1v synttäreille, joita tänään vietimme. Jälleen ohjeesi oli herkullinen menestys. Sydämellinen kiitos upeille sivuillesi ja loistaville ohjeistuksille ja mielettömille ideoillesi, joiden avulla ei-super-leipurikin onnistuu ja saa ihastuksia vierailtaan ja koemaistajiltaan. Ihanaa joulunalusaikaa koko perheellesi.
Tänään toimin emäntänä kosmetiikka-kutsuilla ja tein tätä kakkua tarjottavaksi vieraille. Ja maistuihan se, kaikki ihmettelivät että kuinka olen osannut tehdä niin maistuvaa ja herkullista kakkua. Koristeluun käytin suklaasta pursotettuja lumihiuteleita jotka värjäsin hopeasuihkeella. Pongasin myös porosydämien ohjeen sivuilta ja tein niitäkin. Moni halusi reseptit, se oli helppo antaa: kinuskikissa.fi 🙂
Kiitos ihanista sivuista ja ideoista!
Kiitos upeista ohjeista kinuskikissa! Tämä näytti niin upealta kakulta että piti ensimmäistä kertaa elämässään miehen kokeilla juustokakun tekemistä; kyllä vaimo ja lapset tykkäsivät!
Kakku tuli tehtyä ja syötyä aikoja sitten, ja se oli hurjan hyvää. Kiitokset reseptistä!
Minulla ei ole aiempaa kokemusta Nutellasta, mutta haluaisin kokeilla sitä muffinsseihin. Tietäisitkö kestääkö levite paistoa?
oonkin ettiny mita tekis jouluna..
ei kai taa oo liia ns. ”allo” (oon ulkomailla, ei saa pisteita).. jouluna kuitenkin syo muutenki paljon, haluais tehda ees vahan ”raikkaamman”.. 🙂
Kakku on jääkaapissa hyytymässä, odottamassa synttäreitä, mutta osaatko sanoa miten kauan säilyy (siis jos sitä nyt yhtään sattuu jäämään yli 😉 )?
Hei! Tätä juustokakkua tarjottiin meillä itsenäisyyspäivä-illallisen jälkiruoaksi koristeltuna aiheeseen sopivasti sinivalkoisin kukin. Oli todella hyvää ja suussasulavaa kakkua. Saattaa löytää tiensä vielä joulupöytäänkin tämä samainen kakku. Reseptisi on oikein onnistunut, joten kiitos siitä.
Oikein makoisaa joulun odotusta Kinuskikissalle ja kaikille muillekin jauhopeukaloille. 🙂