09.11.2012   7 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kakku taikametsän tytölle


ennin kakku 2004ennin kakku 1972ennin kakku 1990ennin kakku 1981

Tämän kakun tein pienen Enni-tytön ristiäisiin. Kakun suhteen sain kaksi ohjenuoraa: värimaailmasta toivottiin hempeän vaaleanpunaista ja koristeena tulisi olla kukkia. Kakkua koristellessani leijailin ihanan satumetsän yllä. Välillä laskeuduin poimimaan kukkasia sieltä täältä. Tietä minulle näytti suloinen sudenkorento, jonka kultaisina hohtavista siiviistä irtoavaa taikapölyä laskeutui kaikkialle. Kiitos, että sain olla mukana tässä tarinassa!

Vinkki: Helpota valmisteluita tekemällä pohja valmiiksi pakkaseen. Marsipaani- ja sokerimassakoristeet voi valmistaa viikkojakin etukäteen. Kakun voi täyttää ja kuorruttaa edellisenä päivänä.

Vadelma-kinuskikakku

20 hengelle

Pohja:

6 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ¾ dl maustettua kivennäisvettä tai limsaa (vadelma tai mansikka)

Täyte:

1 ½ -kertainen annos kinuski-vadelmatäytettä

Kuorrute:

650 g vaaleanpunaista sokerimassaa

Koristeet:

vaaleanpunaista sokerimassaa
valkoista marsipaania
kultaista ja vihreää kimallepulveria
vaaleanpunaisia ja vaaleanvihreitä sokerihelmiä
sokerikuorrutetta
vihreää marsipaania
vihreitä Candy melts -nappeja


Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Tee kinuski-vadelmatäyte 1,5-kertaisena annoksena. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle, kostuta ja levitä päälle puolet kinuskivaahdosta ja vadelmista. Nosta päälle seuraava levy. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Säästä pieni määrä täytettä kakun pinnalle levitettäväksi. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Anna kakun vetäytyä hetken aikaa jääkapissa, jotta täytekerrokset jähmettyvät.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Kuorruta kakku kaulittavalla massalla kuorruttaminen -ohjetta noudattaen. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois ja säästä se kukkasia varten.

Sekoita vaaleanpunaista sokerimassaa ja valkoista marsipaania keskenään 50%-50%-suhteella. (Myös pelkkä marsipaani käy, mutta pelkkä sokerimassa ei irtoa nätisti silikonimuotista.) Painele seosta silikonisen kukkamuotin koloihin ja käännä muotti toisinpäin. Irrota kukka muottia venyttämällä. Sivele pensselillä terälehtien kärkiin kultaista kimallepulveria. Liimaa sokerikuorrutteella keskelle vaaleanpunainen sokerihelmi.

Tee toisella silikonimuotilla kaksi saniaisenlehteä vihreästä marsipaanista. Sivele niihin vihreää kimallepulveria. Samalla muotilla voit tehdä myös sudenkorennon tai perhosia. Anna koristeiden kuivua mielellään ainakin seuraavaan päivään (välttämätöntä tämä ei ole, mutta helpottaa koristeiden käsittelyä).

Sulata Candy melts -napit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (koko 1 mm). Sulje toinen pää pussinsulkijalla.

Liimaa kakun keskelle saniaisenlehdet Candy-sulalla. Kirjoita niiden väliin lapsen etunimi. Voit vahvistaa nimeä pursottamalla hetken kuluttua päälle toisen kerroksen. Kirjoita alapuolelle toiset nimet. Saat asemoitua ne symmetrisesti, kun aloitat nimien keskeltä ja etenet reunoille, kuten kuvassa. Tässä toiset nimet olivat yhtä pitkiä, joten aloituskohta oli Enni-sanan keskellä.

Pursota kiehkuroita kakun päälle ja osin reunoillekin. Kiinnitä kiehkuroiden päihin vaaleanvihreitä sokerihelmiä. Huom! Jos karkkisula jähmettyy kesken pursottamisen, upota pussi hetkeksi aikaa kuumaan veteen. Hetken kuluttua voit jatkaa pursottamista. Liimaa Candy melts -sulaa apuna käyttäen vihreisiin oksiin kukkasia ja kiinnitä sillä myös sudenkorento.

Tee kakun alareunaan koriste niin ikään silikonimuotilla vihreästä marsipaanista. Kiinnitä nauhat peräkkäin käyttäen liimana Candy-sulaa.


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan jouluarvontaVuoden viimeisessä arvonnassa saat valita palkinnon itse Kinuskikissan Toivepuodin uutuuksista! Palkintotuotteiden yhteenlaskettu arvo on 30 €. Lue tarkemmat ohjeet arvontasivulta.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat