Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Levykakkupohja

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Levykakkupohja

19.5.2008

Levykakkupohjasta saa pehmeän pohjan täytekakkuihin. Se on oivallinen valinta erikoisen muotoisiin ja kokoisiin kakkuihin. Levykakkupohjista voi helposti koota kakun isoihin juhliin tekemällä jopa pellin kokoisen täytekakun. Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso vatkauskulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.

Vinkit:

  • Gluteenittoman pohjan saat korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Jos haluat vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 1 pellillinen 230

Avainsanat

Levykakkupohja

Kategoriat

Kakkupohjat

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(50)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (230)

Kinuskikissa20.4.2019 10:36

Hanife: tältä sivulta löytyy noita kakkupohjan kokoja per vuoka: https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys/

Sokerikakkupohjan ohjeella olisiko se sitten 3-4 munan pohja..? 🤔

Hanife18.4.2019 16:22

Heippa. Tarttisin kakkupohjan 25cm pyöreään kakkuvuokaan. Ja tarkoitus olisi leikata pohja kahteen osaan kun on valmis. (Leivon kolme erinväristä pohjaa) Minkä kokoisen taikinan tarttisin siihen?

Maurimamma24.2.2019 15:38

Olen leiponut usein mansikkatäyteohjeella mikä löytyy resepteistä kakun osat, täytteet. Vaniljakreemijauhe korvaa ikäänkuin liivatteen. Mansikkamurskasta onnistunut hyvin. Lemoncurd ei välttämätön siellä välissä mutta sopii erinomaisesti antamaan kirpsakkuutta. Sitä tarvitaan vain ohut sipaisu. Useammassakin juhlassa kakkuni saanut kehuja.

Santruzka24.2.2019 11:57

Hei, Osaisitko neuvoa miten tehdään mansikkamousse levykakkuun?

mari-johanna5.1.2019 08:33

Nita Porttila: Minä toimisin niin, että ensimmäisenä Kinuskikissan vinkki osion neuvoa noudattaen tarkista oman uunipeltisi koko.Jos se poikkeaa paljonkin Kinuskikissan pellin koosta, niin vinkkiosiossa on annettu linkki vuokien muunnostaulukkoon, käy sieltä laskemassa itsellesi tarvittavat aine määrät. Jos ero on pieni, pärjäät hyvin tuollakin taikina määrällä per pelti.
Karkea arvio on, että 1 munasta syö kolme juhlijaa ja kun tässä kakkupohjassa on käytössä 4 munaa niin tekisin 2 levykakku pohjaa.
Joista sitten leikkaat itsellesi kolme oikean kokoista (A4) kakun pohjaa. Kolmella pohjalla saat kätevästi kaksi täyteväliä ja sekä vadelma että suklaa täytteet käyttöön.
Nam! Kuulostaa herkulliselta!
Jos levypohjista jää ylimääräistä, voit laittaa ne pakastimeen, ja käyttää myöhemmin esim. vaikka cakepopsien tekoon.
Palaa ihmeessä kyselemään mikäli kaipaat lisäapua!

Nita Porttila4.1.2019 16:12

Avuton leipuri tässä moi. ..tarkoituksena olisi tehdä 20 hengen kakku, jonka päälle yritän askarrella kaulittavalla sokeri tai marsipaanimassalla tms, joko batmanin logon tai myyrän tyttäreni 2 vuotis juhliin. Ikinä en ole täytekakkua tehnyt, saatikka päällystänyt semmoista. Tämän ohjeen poimin, koska vaikuttaa semmoiselta, että jopa minä voisin siinä onnistua. Elikkäs jos teen tämän pohjan ja leikaan sen halki että saan 2 kerrosta niin monellekko se mahtaa riittää ja montako pohjaa minun kannattaisi valmistaa. Täytteeksi olin suunnitellut tuolta vadelma ja suklaa täytteet.

Muoks. Voipi olla että tilaankin sokeripaperin kuvalla tms. Eli sit pitäis osata tehä kakku 20 hengellä koolta A4

maris14.11.2018 22:40

Talvicci: paistolämpötila saa olla sama. Paistoaikakaan ei pienemmälle pohjalle varmasti mitenkään radikaalisti ohjeessa annetusta poikkea. 5-6 minuuttia saattaa olla aika hyvä. 🙂

Talvicci14.11.2018 19:21

Kuinkahan kuumassa uunissa ja kauanko tuota pohjaa kannattaisi paistaa?

maris14.11.2018 18:02

Talvicci: ohjeen alussa on linkki vuokien muunnostaulokoihin. Sieltä löytyy apua vastaaviin tilanteisiin. Mutta näin äkkiä kun mietin, niin puolikas annos olisi aika hyvä tuohon sinun vuokaasi. 🙂

Talvicci14.11.2018 15:31

Hei. Minulla on neliövuoka 23x23cm, korkeus 6,5cm. Millasellakohan suhteella tätä ohjetta voisi siinä käyttää?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Levykakkupohja

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Levykakkupohja

19.5.2008

Levykakkupohjasta saa pehmeän pohjan täytekakkuihin. Se on oivallinen valinta erikoisen muotoisiin ja kokoisiin kakkuihin. Levykakkupohjista voi helposti koota kakun isoihin juhliin tekemällä jopa pellin kokoisen täytekakun. Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso vatkauskulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.

Vinkit:

  • Gluteenittoman pohjan saat korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Jos haluat vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 1 pellillinen 230

Avainsanat

Levykakkupohja

Kategoriat

Kakkupohjat

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(50)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (230)

Kinuskikissa20.4.2019 10:36

Hanife: tältä sivulta löytyy noita kakkupohjan kokoja per vuoka: https://www.kinuskikissa.fi/erikokoisten-kakkujen-riittavyys/

Sokerikakkupohjan ohjeella olisiko se sitten 3-4 munan pohja..? 🤔

Hanife18.4.2019 16:22

Heippa. Tarttisin kakkupohjan 25cm pyöreään kakkuvuokaan. Ja tarkoitus olisi leikata pohja kahteen osaan kun on valmis. (Leivon kolme erinväristä pohjaa) Minkä kokoisen taikinan tarttisin siihen?

Maurimamma24.2.2019 15:38

Olen leiponut usein mansikkatäyteohjeella mikä löytyy resepteistä kakun osat, täytteet. Vaniljakreemijauhe korvaa ikäänkuin liivatteen. Mansikkamurskasta onnistunut hyvin. Lemoncurd ei välttämätön siellä välissä mutta sopii erinomaisesti antamaan kirpsakkuutta. Sitä tarvitaan vain ohut sipaisu. Useammassakin juhlassa kakkuni saanut kehuja.

Santruzka24.2.2019 11:57

Hei, Osaisitko neuvoa miten tehdään mansikkamousse levykakkuun?

mari-johanna5.1.2019 08:33

Nita Porttila: Minä toimisin niin, että ensimmäisenä Kinuskikissan vinkki osion neuvoa noudattaen tarkista oman uunipeltisi koko.Jos se poikkeaa paljonkin Kinuskikissan pellin koosta, niin vinkkiosiossa on annettu linkki vuokien muunnostaulukkoon, käy sieltä laskemassa itsellesi tarvittavat aine määrät. Jos ero on pieni, pärjäät hyvin tuollakin taikina määrällä per pelti.
Karkea arvio on, että 1 munasta syö kolme juhlijaa ja kun tässä kakkupohjassa on käytössä 4 munaa niin tekisin 2 levykakku pohjaa.
Joista sitten leikkaat itsellesi kolme oikean kokoista (A4) kakun pohjaa. Kolmella pohjalla saat kätevästi kaksi täyteväliä ja sekä vadelma että suklaa täytteet käyttöön.
Nam! Kuulostaa herkulliselta!
Jos levypohjista jää ylimääräistä, voit laittaa ne pakastimeen, ja käyttää myöhemmin esim. vaikka cakepopsien tekoon.
Palaa ihmeessä kyselemään mikäli kaipaat lisäapua!

Nita Porttila4.1.2019 16:12

Avuton leipuri tässä moi. ..tarkoituksena olisi tehdä 20 hengen kakku, jonka päälle yritän askarrella kaulittavalla sokeri tai marsipaanimassalla tms, joko batmanin logon tai myyrän tyttäreni 2 vuotis juhliin. Ikinä en ole täytekakkua tehnyt, saatikka päällystänyt semmoista. Tämän ohjeen poimin, koska vaikuttaa semmoiselta, että jopa minä voisin siinä onnistua. Elikkäs jos teen tämän pohjan ja leikaan sen halki että saan 2 kerrosta niin monellekko se mahtaa riittää ja montako pohjaa minun kannattaisi valmistaa. Täytteeksi olin suunnitellut tuolta vadelma ja suklaa täytteet.

Muoks. Voipi olla että tilaankin sokeripaperin kuvalla tms. Eli sit pitäis osata tehä kakku 20 hengellä koolta A4

maris14.11.2018 22:40

Talvicci: paistolämpötila saa olla sama. Paistoaikakaan ei pienemmälle pohjalle varmasti mitenkään radikaalisti ohjeessa annetusta poikkea. 5-6 minuuttia saattaa olla aika hyvä. 🙂

Talvicci14.11.2018 19:21

Kuinkahan kuumassa uunissa ja kauanko tuota pohjaa kannattaisi paistaa?

maris14.11.2018 18:02

Talvicci: ohjeen alussa on linkki vuokien muunnostaulokoihin. Sieltä löytyy apua vastaaviin tilanteisiin. Mutta näin äkkiä kun mietin, niin puolikas annos olisi aika hyvä tuohon sinun vuokaasi. 🙂

Talvicci14.11.2018 15:31

Hei. Minulla on neliövuoka 23x23cm, korkeus 6,5cm. Millasellakohan suhteella tätä ohjetta voisi siinä käyttää?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa