Elokuussa järjestetyssä äänestyksessä valitsitte Pikku Myyn suosituimmaksi Muumi-hahmoksi. Nyt suosikkihahmo sai oman kakkunsa blogiin. Facebookissa esitettiin toive, että kakku ei olisi yltä päältä sokerimassalla ”panssaroitu”. Otin tämän toiveen huomioon suunnittelemalla maut mahdollisimman herkullisiksi ulkonäöstä tinkimättä. Niinpä kuorrute on valkosuklaata, pursotukset raikasta marjatäytettä ja reunat lasten suosikkikeksejä.
Strösseli on lasten (ja toki aikuistenkin) suuhun maistuva koristeluaine – kovia rakeita tai sokerihelmiä kannattaa käyttää säästeliäämmin. Tämänkin kakun kohdalla haluttiin leikkaaminen aloittaa nimenomaan strösselipäädystä. Jos haluaa oikaista jossain valmistusvaiheessa, voisi kakun kuorruttaa pelkällä strösselillä, jolloin suklaakuorrute ei ole välttämätön.
Pikku Myyn lisäksi muita sokerimassakoristeita en tällä kertaa käyttänyt. Pikku Myyn halusin kuitenkin tehdä reilun kokoisena. Kokemuksesta tiedän, että vaikka kaikki aikuiset eivät välitä makeista massoista, lapset niistä usein pitävät – ainakin koristeissa. Pikku Myystä siis riittää palanen kaikille halukkaille.
ocean: minä lähtisin 3,5 paketista, jos kuorrutteen on riitettävä myös reunoille. Joku saattaa kauhistella määrää, mutta minusta mikään ei ole ärsyttävämpää kuin liian naftisti mitoitettu kuorrute, jonka riittäminen reunoille on hiuskarvan varassa. Sitä paitsi reunojen muotoilu siististi on helpompaa, kun ”helmassa” on reilusti pituutta. Massaa jää toki yli, mutta sen voi säästää huolellisesti paketoiden ja käyttää koristeisiin.