Parhaimmillaan uudet reseptikehitelmät syntyvät kertalaakista, toisinaan takana on isokin määrä työtä. Tätä kakkua olen vääntänyt pitkään ja hartaasti viime kesästä saakka. Viisi kakkua tuli tehtyä ennen kuin olin lopputulokseen täysin tyytyväinen. Siinä sivussa kokeilin erilaisia juustokakun koristeluvaihtoehtoja, joista pari esimerkkiä kuvissa ja enemmän alla reseptin yhteydessä.

Kun tuoreita mansikoita on saatavilla, syntyy kakkuun upea yksityiskohta vuoan reunoja vasten asetelluista mansikkasiivuista. Siisteimmän lopputuloksen saa aikaan käyttämällä vuoan sisäreunoja myöteilevää reunakalvoa, jonka ansiosta kakkua ei tarvitse niin väkivalloin irrottaa vuoasta.

On makuasia, missä järjestyksessä kakun kerrokset valmistaa. Itsekin olen vaihdellut vadelma- ja mansikkakerrosten järjestystä riippuen esimerkiksi käyttämästäni koristelusta. Vadelmasta tulee tummempi täyte.

Kakun nimeämisessä halusin korostaa sen juhlavuutta, sillä idean kakkuun sain vuosi sitten ystäväpariskunnan hääkakusta. Työvaiheita kolmikerroksisessa kakussa on hieman tavallista juustokakkua enemmän, mutta vaivannäkö palkitaan, kun on aika nautiskella lopputuloksesta.